USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати перевірять якість надання компослуг у місті

28 Травня 2015 16:07
Міська влада сьогодні усунена від процедури формування тарифів на комунальні послуги. Але разом з тим вона відповідає за дотримання прав споживачів при наданні та встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги.

Тому луцькі депутати вирішили створити тимчасову контрольну комісію міськради щодо захисту прав споживачів при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відповідне рішення депутати прийняли під час другого пленарного засідання 74 чергової сесії міської ради сьогодні, 28 травня.

«Ситуація з тарифами на компослуги дратівлива. Виникає багато запитань не лише рівня тарифів, а й нарахування платежів за газ. Міська рада усунута від впливу на формування тарифів, але водночас вона зобов’язана контролювати надання послуг в частині захисту прав споживача. Комісія зможе спробувати повпливати на ситуацію – підготувати звернення до Кабміну і Верховної Ради внести зміни в нормативні документи. Завдяки комісії ми спробуємо захистити людей не лише від високого рівня платежів, а й від сваволі «Нафтогазу». Бо ціни на газ різні, встановлені несправедливо. Та й окрім того є багато запитань», - зазначив депутат міськради Богдан Шиба, який є ініціатором проекту рішення.

Керівник КП «Луцькводоканал», депутат міськради Іван Корчук закликав підтримати рішення. Але, водночас, він вважає створення цієї комісії радше популізмом і передвиборчим піаром.

«Що вона має аналізувати: структуру тарифу чи щось інше. Чи зможуть депутати зробити кваліфіковані висновки? В мене є сумніви. Чи вона напрацює чергове політичне звернення до Кабміну? Чому не ставиться питання підвищення платоспроможності населення. Але разом з тим, ця комісія принаймні зрозуміє реальність формування тарифів», - пояснив він.

Підтримав створення такої комісії і Григорій Пустовіт. А депутат міської ради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що важливою складовою надання компослуг є й їх якість.

«Вартість комунальних послуг підвищується, але під великими сумнівом якість послуг. Газ повинен мати певну калорійність і тиск, гаряча вода має бути гарячої, а не теплою. Вони мають надаватися в реальності. Якщо надавачі хочуть гроші, то вони зобов’язані надавати послуги якісно», - зауважив він.

Власне, тимчасова контрольна комісія має розглянути взаємостосунки надавачів і споживачів послуг, взаєморозрахунки між ними.

Ухвалили і склад комісії: голова комісії - Василь Гриб, члени комісії Сергій Григоренко, Андрій Козюра, Іван Корчук, Богдан Шиба, Сергій Сівак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 28 Травня 2015 16:36
Артист Гриб є фахівцем в комгосподарсті, бухгалтерії та економіці? Він тільки вміє прикарманювати земельні ділянки.
ххх Показати IP 28 Травня 2015 21:24
повиключали гарячу воду і опалення,а створили комісію, придурки.Ви що думаєте ще один термін сидіти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus