USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі підземелля відкриють для туристів

10 Квітня 2016 17:22
Екскурсії луцьким підземеллям відновлять вже найближчим часом. Зараз на території Кафедрального костелу Петра та Павла ведуться останні підготовчі роботи.

Нагадаємо, екскурсії підземеллям припинили ще 3 роки тому через його аварійність. А особливо через постійне підтоплення та руйнацію стіни.

Детальніше про це дізнавалися журналісти ТРК Аверс.

Територію біля костелу та підземелля розчищають, лопати до рук взяли і настоятелі собору, вони, власне, і є ініціаторами відновлення екскурсій. Три роки на закрите підземелля майже ніхто не звертав увагу, аж доки в парафії не вирішили самостійно взятися за цю проблему.

«У нас не прибуткова організація, а релігійна громада, тому ми не маємо якихось надзвичайних засобів і намагаємося власними силами щось десь знайти, щось зробити», - розповідає настоятель костелу отець Павло.

Екскурсії підземеллями зупинили саме через підземні води. Тож настоятелі храму за власні кошти придбали кілька насосів, зробили відвід води до люків та оновили сходи.

Перед запуском екскурсій у підземеллі залишилося ще укріпити одну із стін, яка знаходиться в аварійному стані – це додасть безпеки. На вирішення ж решти проблем наразі немає грошей. Проте, вже через тиждень лучани та гості міста зможуть поблукати підземними коридорами.


ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ПРАГНУТЬ ВІДНОВИТИ ЕКСКУРСІЇ ПІДЗЕМЕЛЛЯМИ

На початковому етапі в день планують проводити по 5 екскурсій, які проходитимуть на трьох мовах: українській, польській та російській. Квитки ж продаватимуть у Луцькому замку. Їх вартість, запевняють, буде по кишені кожному.

Нагадаємо, підземні лабіринти Луцька знаходяться під Кафедральним костелом і датуються XV-XVII століттям. Їхнє призначення – додаткові шляхи відступу до околиць. Існує також окремий хід до річки, що давав змогу поповнювати запаси прісної води під час облоги.

У підземеллях знаходиться тюремний комплекс з камерою-одиночкою.

Окрім того, тут зберігаються могили давніх князів, єпископів і заможних лучан, і екскурсоводи люб’язно розкажуть про всіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
виборець Показати IP 10 Квітня 2016 21:18
файна тюрма для депутатів
історик Показати IP 10 Квітня 2016 21:23
хороша новина, давно хотіли там побувати а завжди було зачинено
Добряк Показати IP 11 Квітня 2016 00:35
(настоятелі храму за власні кошти придбали кілька насосів, зробили відвід води до люків та оновили сходи.) хто в це повірить,тільки наївний дурень.не одна церква в украіні неплатить податків,а бізнес в кожної такий,що нехватить зошита щоб весь переписати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus