USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі прикордонники - у новій амуніції

26 Червня 2014 17:09
72 комплекти амуніції для службовців Луцького прикордонного загону передали благодійники. Передача спецзасобів відбулася сьогодні, 26 червня, на плацу частини.

Начальник Луцького прикордонного загону Олександр Білюк розповів, що на прохання допомоги відгукнулося чимало патріотів Волині.

Так, луцьким «зеленим беретам» вручили кулезахисні кевларові шоломи, бронежилети, наколінники, окуляри, ранці. Зокрема 72 кевларових шоломи прикордонники отримали від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». До допомоги долучилися також підприємства «Тигрес», «Камаз-Агро» та ветерани прикордонного загону. Захисникам кордону допомогли із забезпеченням техніки запчастинами.
«Сьогодні завдяки патріотам держави, патріотам Волині ми отримали найсучасніші кевларові каски, бронежилети, індивідуальне спорядження – тактичні рюкзаки, наколінники, рукавиці. І я хотів би подякувати «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», представникам підприємств «Тигрес», «Камаз-Агро» та ветеранської спілки прикордонників, які відгукнулися», - зазначив Олександр Білюк.


Присутнім продемонстрували зразки амуніції на військовослужбовцях. Саме так вони виглядатимуть в новій екіпіровці під час виконання завдань з охорони державного кордону.


Зокрема всі бронежилети 4 класу випробувані: вони витримують постріл зі снайперської гвинтівки та автомата Калашникова. Кевларові каски захищають голову прикордонника від осколків, від пострілу з пістолета Макарова та дотичний постріл з автомату. Шолом зручний, регулюється залежно від розміру,зменшує силу удару.


Голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Олександр Товстенюк розповів, що керівництво прикордонного загону звернулося до фонду з проханням забезпечити загін касками. Адже досі прикордонники користувалися сталевими шоломами.


«Звичайно, хотілося, аби ці каски були найнадійнішими і захищали голову військовослужбовця від будь-яких можливих поранень. Це єдині сертифіковані каски, які виготовляються в Україні», - пояснив він.


Крім того, Олександр Товстенюк повідомив, що на допомогу для військових підрозділів, які знаходяться на Волині, фонд вже витратив близько мільйона гривень. Зокрема, більше 640 тисяч гривень виділили на комплектацію батальйону територіальної оборони при військкоматі. Також фонд допомагав військовій частині А2331 у Володимирі-Волинському, військовому аеродрому. На каски для луцьких прикордонників використали більше 180 тисяч гривень.

Та головне у цьому, додав він, не скільки, а на що саме витрачені кошти. Адже підвищення обороноздатності країни - це проблема, яка хвилює кожного українця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus