USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школи та ДНЗ готові до навчального року на 70%

10 Серпня 2017 10:24
Ремонтні роботи у шкільних та дошкільних навчальних закладах Луцька виконані на 70%. До початку навчального року головні роботи обіцяють завершити, і для цього з міської казни виділили близько 43 мільйонів гривень.

У день депутата обранці луцької громади 9-го серпня відвідали кілька освітніх закладів, аби пересвідчитися, чи належно проходить підготовка до нового навчального року.

Першим об’єктом стала Луцька спеціалізована школа I-III ступенів №5. Інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур розповів, що усі роботи виконані на 70%.
«Більшість робіт буде завершено до початку навчального року, можливо, лишаться якісь дрібниці, але це не заважатиме навчальному процесу: наприклад завершення робіт у підвалі з каналізацією чи проведення світла на даху.

Серед складних об’єктів, це - ремонт покрівлі в ЗОШ № 15, де площа 1350 метрів квадратних, у ДНЗ № 18, де дах має площу 900 метрів квадратних. І це займе чимало часу та ресурсів для виконання всього необхідного», - наголосив Юрій Коцур.

Луцьку спеціалізовану школу I-III ступенів №5 побудували 1959-го року. Нині це єдина школа в місті, де є один російськомовний клас, який користується попитом серед переселенців.

Директор школи Валерій Півницький каже, що зараз інтенсивно розбудовується привокзальний район, зводяться нові житлові комплекси й неподалік меморіалу «Вічна слава», тому є необхідність планувати зведення ще одного навчального корпусу.

«Про добудову нового корпусу я ще говорив із покійним екс-мером Миколою Романюком. Він казав, що, завершивши будівництво 27 школи, розглядатимуть наше питання. Бо ж нині в школі навчається 734 дитини, освітній процес відбувається у позмінному форматі, попри це ми не можемо прийняти усіх охочих. Підготовка в школі завершена на 95%, вікна всі замінили на енергоощадні, встановили індивідуальний тепловий пункт та провели поточні ремонти. Окрім цього, завдяки співпраці з батьками, зробили нову танцювальну залу», - розповів Валерій Борисович.
Зі слів голови фонду розвитку школи «Авангард» Віталія Шнита, цю мрію вдалося втілити завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», від якого отримали фінансування нашого проекту.

«80% цього ремонту – це кошти із фонду розвитку. Ми побачили, що ефективність таких структур дуже велика, адже є можливість залучати не лише батьківські гроші на вирішення актуальних питань в навчальному закладі, а й спонсорську допомогу та брати участь у проектних конкурсах. Також це чітка звітність й батьки колегіально вирішують, на що йтимуть гроші. Наш фонд розвитку діє в школі три місяці й результати бачите самі», - наголосив Шнит.
У КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 10 - професійний ліцей Луцької міської ради» проблема з подівр’ям, на якому збирається вода. А все через те, що газони знаходяться на підвищені, на тротуарах вклали бруківку, що теж дало підвищення. Як результат, вся дощова вода стікає до входу школи й подекуди закриває першу й другу сходинки.

В управлінні освіти кажуть, що з міської казни на це вже виділили 80 тисяч гривень, за ці кошти мають намір зробити підвищену алею. Також у школі відремонтували два класи, де ремонту ще ніколи не проводили.

Відзначимо, що ця школа цікава тим, що учні старшокласники після закінчення середньої освіти можуть отримати й робітничий фах.
Комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19 Луцької міської ради» мав чималу проблему з покриттям підлоги, розглядали варіант зняття старої паркетної дошки та заміни її на дешеву плитку. Втім, знайшлися майстри, які погодилися відновити паркет і це їм вдалося.

До ремонту шкіл долучилися й самі депутати з особистим фінансуванням.

«Тут був страшний зал, зимою на вікнах сніг заметало, а тепер за власні кошти ми провели тут ремонт і діти матимуть де займатися. Покладемо тут татамі й це буде хороше місце для спортивної секції. Чим більше ми вкладаємо в спорт, у наших дітей, тим менше звертаємося в лікарні та викликаємо поліцію», - розповідає депутат Андрій Авраменко та перевірив, чи надійний у школі спортінвентар.
У ДНЗ №19 провели капремонт систем водопостачання та каналізації, також завершили поточні ремонти. Загалом, цей дошкільний навчальний заклад розрахований на 240 дітей, однак в ньому навчаються 360 дітей.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповідає, що цього року на підготовку до навчального року з міської казни виділили приблизно 43 мільйони.

«Нам вдасться вирішити основні проблеми, хоча не всі. Нещодавно пішов дощ і ми побачили, що в окремих закладах, попри зроблений ремонт, виникли проблеми з протіканням дахів. Багато коштів пішло на ремонти харчоблоків та ремонти пралень в ДНЗ, також на ремонт санвузлів. Значну частину грошей витратили на ремонти каналізацій, водомереж, вентиляцій», - наголосила Зіновія Богданівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus