USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі вкладники отримують депозити на заблоковані картки

27 Лютого 2015 12:32
Луцьким вкладникам, аби зняти гроші з депозиту, потрібно пройти усі «кола пекла». Детальніше в матеріалі видання Під прицілом.

Кілька років тому подружжя Новосадів навіть не могло собі уявити, що потрапить у таку халепу – банк не хоче віддавати їм гроші, покладені на депозит. Подружжя тоді зрозуміло, що площа їхньої квартири - замала для сімейства з трьома маленькими дітками і вирішило продати квартиру. З цим їм поталанило – швидко знайшовся покупець, який одразу заплатив готівкою всю суму. Попри це, сімейство вирішило не купувати більше житло, а збудувати власний будинок. Тож з огляду на те, що зведення оселі займе значний час, вони переїхали жити до батьків чоловіка в селі поблизу Луцька. Натомість, за частину виручених з продажу квартири коштів вони заходились потихеньку будуватись. Разом з тим, аби решта грошей не лежала на руках – сімейство вирішило покласти їх у банк на депозит.

Тоді у Луцьку саме «гуляла» реклама про банк «Фінансова Ініціатива»: повсюди лише «вигідні пропозиції для вкладників» та «найвищі відсоткові ставки по валютних депозитах». Повелися. Пішли, поспілкувались, обміркували і вирішили покласти майже всі гроші, але на кілька різних рахунків. Оперативність працівників – вражала. Звісно, такі клієнти! Це ж не тисяча чи п’ять тисяч гривень, а цілих 10 тисяч доларів! Просто таки VIP-клієнти. Договір підписали, гроші поклали і стали чекати своїх відсотків. І дійсно, очікуваних 12% від суми вкладу щомісяця надходило на рахунок вкладників.

Однак за рік часу, поки велися початкові будівельні роботи, у подружжя скінчились кошти. Тож улітку минулого року лючани вирішили забрати кошти з депозитного рахунку, аби продовжити зведення омріяного будинку. Проте, як виявилося, для банку «Фінансова Ініціатива» таке рішення вкладників було несподіванкою. Гроші віддавати їм відмовились, пояснюючи таке рішення негативною економічною ситуацією в країні та ажіотажем на валютному ринку через катастрофічний ріст курсу долара. Разом з тим, як виявилось, у Луцькому відділенні за той час змінилось керівництво. Тож нова «господиня» запропонувала клієнтам переукласти договір під акційний вклад «Інтернаціональний» та з символічною назвою «Цікавий». Однак цікавим він був, вочевидь, саме для фінустанови, оскільки самі вкладники нині не отримали своїх «кровних» на руки.

Так, 21 липня 2014 року вони уклали новий договір банківського вкладу, відповідно до умов якого банк прийняв від Вікторії Новосад 10 тисяч доларів США на термін до 26 липня 2015 року під 12% річних. В той же день, жінкою була оформлена по домовленості з керівництвом заява про повернення вкладу 20 жовтня 2014 року.



Проте банк при настанні дати відмовився повертати гроші. Аби якось перестрахуватись на повернення грошей в перспективі через Фонд гарантування вкладів – Вікторія переклала частину вкладу на депозитний рахунок батька.

Основний аргумент банку – «відсутність валюти на ринку».

Разом з тим, слід зауважити, що попередньо банки при укладенні договорів на відкриття депозитів зобов’язувались повертати вклади у тій самій валюті, в якій вони були внесені. Попри це, саме минулого року Нацбанк запровадив певні обмеження, щоб стабілізувати ситуацію на валютному ринку. Однак це ще більше ускладнило життя простим людям. Зокрема, обмеження стосувались дострокового і строкового закриття валютних рахунків. Так, наприклад, за бажанням клієнта достроково забрати свій депозит, він міг повністю отримати свої гроші, але у гривнях за курсом Нацбанку на момент зняття депозиту. Якщо ж клієнт банку хоче закрити депозит, термін якого закінчився, то він може отримати свої кошти і у відповідній валюті, але в еквіваленті, не більшому за 15 тисяч гривень на день. Фактично, власнику депозиту на 10 тисяч доларів потрібно було б два-три тижні щодня їздити у банк, аби зняти чергову порцію грошей. Так, запроваджені Нацбанком України обмеження примусили вкладників валютних депозитів повертати свої кошти по частинах, а в разі необхідності отримання всієї суми поставили власників депозитних рахунків у безвихідне становище. Як єдиний варіант вирішення - позов до суду, на які багато банків вже навчились реагувати «по системі».

Таким чином, нова адміністрація банку запропонувала подружжю конвертувати доларовий депозит у гривню по мінімальному на той час офіційному курсу Нацбанку. Однак такий варіант вкладникам не підійшов.

«Звісно, валюта тоді пішла вгору і я може й хотів би заробити. Та навіть якби й не так і вона була б на тому ж самому рівні – це принципова справа. Я вам дав у доларах – віддайте мені, будьте добрі, мої ж долари. Банки зобов’язані повертати вклади у валюті, в якій вони були внесені. А тут вони мені пропонують конвертувати в гривні, та ще й згідно з таким курсом. А, крім цього, вони мені одразу заявили, мовляв, в касі готівки немає і гроші можуть видати тільки на картковий рахунок. Тобто, фактично, я приніс їм готівку, а віддати вони мені готівку відмовились. Ну це вже не інакше, як шахрайство. Я маю право вимагати повернути мені мої ж гроші у тій валюті, в якій я їм їх приніс», - говорить Тарас.

Окрім того, керівництво Луцького відділення ПАТ КБ «Фінансова ініціатива» мало б відреагувати на заяву вкладника про бажання зняти депозит. Тож Вікторії Новосад запропонували написати заяву на перерахування грошей на картковий рахунок, відкритий у цьому ж банку. Відповідно, власник картки потім мав би ходити і знімати свої гроші з банкомату або ж у касах банку. Однак, з огляду на те, що іноземної валюти луцькі банкомати не видають в принципі, то касир попередньо через відсутність долара в касі пропонувала чоловіку автоматично конвертувати їх в гривні, згідно з тодішнім курсом, і одразу виписувала платіжки у межах тих же 15000 гривень, які постановив Нацбанк. Принаймні, так мало бути в тій ситуації, яка склалась.

Валютну картку дійсно відкрили і банк 20 жовтня перерахував кошти на рахунок Віткорії.



В результаті, при перевірці у банкоматі показувало фактичну суму коштів, яку банк, буцімто, повернув власникам. Однак на превелике здивування подружжя – картка виявилась фактично недієвою. Кошти на неї банк перерахував, однак, «забув» поставити ліміт на зняття. Тож власники при спробах отримати з банкомату чи каси банку мінімальну 1000 гривень (навіть не 15 000, які обмежив Нацбанк) отримували дірку від бублика і відповідь - «не встановлено ліміт». Голова сімейства навіть робив спроби зняти кошти з банкомату у Польщі, однак, і там отримав відмову.

В результаті Вікторія Новосад вчергове звернулась до керівництва банку з проханням вирішити цю проблему, аби вона мала змогу користуватись грошима.



Проте новоспечена директорка відділення Вікторія Кальковець почала нахабно відшивати вкладників. Так, з числа VIP-клієнтів банку сімейство Новосад опинилося у числі небажаних.

Щоправда, подружжя не стало побиватись над втраченими теплими стосунками з керівництвом банку і продовжувало наполягати на повернені депозитного вкладу. Постійні візити у касу КБ «Фінансова Ініціатива» закінчувались однією відповіддю – готівки немає, а начальник Луцького відділення Вікторія Кальковець нахабно ігнорувала звернення вкладників. Тож, одного прекрасного дня Тарас Новосад попередив її, що буде подавати до суду і там відстоювати права на повернення своїх грошей. Проте жінку це аж ніяк не налякало. Ба, більше – Вікторія Кальковець попередила нав'язливого вкладника, що це йому нічого не дасть і він нічого не доб’ється. Та ще й порадила не здіймати галасу в ЗМІ, а лише чекати, поки в Україні стабілізується економічна ситуація і валютний ринок перестане «лихоманити».

Та така перспектива виглядала досить сумнівно і сімейство Новосад зрозуміло, що вони можуть ніколи не повернути свої гроші, які так їм потрібні для будівництва власного житла. Таким чином, голова сімейства подався до юристів і вже в листопаді лучанка подала 4 позови до Луцького міськрайонного суду про стягнення з ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива» на їхню користь усього банківського вкладу з нарахованими відсотками, які передбачались договором, підписаним 21 липня 2014 року. В результаті, вже на початку грудня по трьох позовах винесли позитивне рішення і банк зобов’язали виплатити сімейству усю суму коштів за трьома депозитними рахунками. Окрім одного, суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко чомусь вирішив, що, оскільки Вікторія Новосад особисто написала заяву про перерахунок коштів з депозиту на картковий рахунок, то вона сама й винна в тому, що не може їх звідтіля зняти. Мовляв, банк віддав, а в чому там проблема при знятті – це вже предмет іншого позову. В результаті, Віталій Ковтуненко 11 грудня минулого року виніс заочне (представники банку на судове засідання так і не з’явились) рішення і відмовив жінці в задоволенні позову.

Тож вже за тиждень, 19 грудня, Вікторія Новосад подала апеляцію. Зокрема, у скарзі до Апеляційного суду Волинської області вона наголосила на тому, що суд, вочевидь, вирішив, що банк виконав перед нею домовленість і повернув гроші, однак, ним не було враховано, що банк не виконав свого прямого обов’язку – не надав реальної можливості розпоряджатись коштами на картковому рахунку. Попри це, Колегія суддів під головуванням Лілії Шевчук вже 23 січня винесла ухвалу про відхилення апеляційної скарги, пославшись на те, що позивачка мала б довести ті обставини, за яких вона не може розпоряджатись коштами і назвала її доводи «власним тлумаченням норм чинного законодавства та обставин справи».

Тарас Новосад під час слухання мав намір виступити як свідок, та його навіть не заслухали. Ба, більше, коли мова зайшла про доведення того, що багатодітна мати не може зняти своїх грошей з вини банку, лиш підкепкували, мовляв, принесли б хоча б виписку з банку, що вони не видають вам їх з картки. На що представник позивача в Апеляційному суді відповів, що банк сам не зацікавлений видавати подібні виписки про блокування обороту коштів на рахунку і встановлення якихось лімітів і єдиним доводом є автоматичний напис на банкоматі – «не встановлено ліміт». Зі слів адвоката, єдиним варіантом довести, що банк через власний готівковий термінал не видає грошей з картки, - притягнути банкомат у залу суду. Тож сімейство Новосад зауваження суддів сприйняло, певною мірою, як насмішку. Однак судді все ж винесли негативне рішення. Наразі ошукані вкладники подали касацію. І ще мають надію отримати свої кревні.

Разом з тим, зі слів Тараса Новосада, незрозумілою лишається позиція судді Віталія Ковтуненка. Адже тоді, як інші судді по неповернених вкладах приймали позитивні рішення і розуміли усі обставини справи, для нього виявилось мало доказів. Варто зауважити, що наразі проти самого Віталія Ковтуненка відкрито дисциплінарну справу.

Окрім того, досить кумедно виглядає ситуація з виконавчою службою, куди вже надійшли рішення трьох попередніх судів. Як виявилось, виконавче провадження довго не могли переслати листом керівництву ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива» для виконання, оскільки в канцелярії не було марок. А згодом, виявилось, що не можна арештувати майно та обігові кошти, оскільки депозит брався в доларах США, їх не було змоги провести через виконавчу службу, бо виявилось, що в них немає валютного рахунку.

«Складається враження, що хтось навмисно затягує виконавче провадження. То марок немає, то валютного рахунку не відкрито. Ми вже самі занесли їм ті марки, а от бухгалтер, яка мала займатись відкриттям валютного рахунку - взагалі дивна: саме того дня, коли вона мала йти з печатками до банку, в неї викрали папери та речі зі столу. Просто містика якась, та й годі. Проте я знаю, що банк продовжує видавати окремим клієнтам і відсотки, і суми депозитних вкладів. Однак це, певно, - для обраних… Нам ось терміново треба дах покрити, двері, вікна купити... А з того банку навіть тих 20-30 тисяч не можна вибити. Ми - прості люди…Для нас це - великі гроші», - нарікає Вікторія Новосад.

Зі слів Тараса Новосада, начальниця відділення Вікторія Кальковець після подання позову почала уникати розмов.

Як нам вдалось з’ясувати, серед працівників банківської сфери, жінка прийшла на посаду начальника Луцького відділення ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива» близько року тому і за цей час добряче «почистила» штат та адміністрацію, підтасувавши вигідні кадри.

Та, найцікавішим є те, що жінка попередньо працювала на аналогічній посаді в регіональному відділенні банку «Надра», який банально луснув. Близько 5 років фінустанова перебувала на межі банкрутства і фігурувала в низці судових справ. Фактично банк збанкрутував під час фінансової кризи 2008 року і сотні вкладників донині не отримали своїх коштів. З 2009 року у банку «Надра» ввели тимчасову адміністрацію і лише на початку лютого 2015 року Нацбанк офіційно визнав його банкрутом. В результаті, вкладники таки отримають свої кошти, однак, не всі і не певною мірою – Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатить лише 3,6 мільярда гривень.

Тож немає сумнівів, що Вікторія Кальковець, яка працювала у банку «Надра» вже має неабиякий досвід у роботі з «потопаючими» установами і доволі очевидно простежується подібність між «банкрутною історією» і «Фінансовою Ініціативою». Як і у випадку з «Надра Банком» вкладники не могли вільно розпоряджатись коштами, зіштовхуючись з постійними обмеженнями керівництва, яке мало завдання акумулювати якнайбільше грошей в портфелях. Згодом ті люди гуртом ходили від каси до каси, від банкомату до банкомату з надією отримати хоч якусь копійчину, з того що було на їхніх, буцімто, відкритих і доступних рахунках. Тож з огляду на усе складається враження, що банк «Фінансова Ініціатива» чекає така сама доля. І попри те, що Вікторія Кальковець переконувала Тараса Новосада, що це - поодинокі випадки – кількість обурених вкладників тільки збільшується. Про це свідчить кілька десятків позовів у Луцькому міськрайонному суді від людей, які вимагають повернути свої вклади. Днями голова сімейства пішов до міліції і написав заяву про шахрайство з боку керівництва банку.

Разом з тим, як вдалось з’ясувати виданню, це - вже не перша справа, заведена на начальницю банку, однак, тоді їй закидали шахрайство з привласненням коштів банку. Згодом, кошти наче знайшлись. Тож справу проти самої Вікторії Кальковець закрили.

Ми намагались зв’язатись з керівництвом Луцького відділення ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива» за номерами телефонів, які вказані на сайті банку та інших ресурсах. Однак, два дні постійних дзвінків не принесли результатів. Тож почути думку Вікторії Кальковець з цього приводу журналістам інтернет-видання не вдалось.

Щодо самого ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива», то так само, як і у випадку з «Надра», каси діючого банку практично порожні. Зі слів Тараса, щодня вони мають обмежену кількість готівки для проведення елементарних платежів та дрібних розрахунків. Більше – відсутність офіційно затверджених лімітів на зняття коштів з карток клієнтів, що унеможливлює знімати гроші з банку, вказує на те, що банк просто не має їх в обігу. Тарас каже, що фінансова установа скоріше за все потихеньку «йде на дно», однак, власники відмовляються це визнавати. Наразі банк жодним чином не аргументує причини встановлення таких лімітів і відмовляється офіційно визнавати, що з цим є великі проблеми.

Варто зауважити, що ПАТ КБ «Фінансова ініціатива» належить українському мільярдеру, або як ще його називають «яйцевому магнату» - Олегу Бахматюку. Також йому належить горезвісний VAB Банк, який у листопаді 2014 року визнали банкрутом. Попри гірку долю банку-двійника ПАТ КБ «Фінансова ініціатива» з настанням чергової фінансово-економічної кризи на ринку все ж таки тримається на плаву з доволі непоганим портфелем. Попри активну кредитну історію банк минулого року опинився у лідерах по відтоку депозитів населення. Так, лише у ІІІ кварталі минулого року обсяг гривневих вкладів фізосіб у ньому скоротився на 265,5 мільйона гривень (-9,1%), за три квартали – 747 мільйонів гривень, а портфель валютних вкладів у липні-вересні 2014-го зменшився на 8,6 мільйона доларів. Таким чином, на кінець ІІ кварталу значення нормативу поточної ліквідності в банку було на рівні 138,17%, що понад втричі перевищує мінімально необхідні 40%, які встановлені Нацбанком. Тож це лише свідчить про те, що попри «лихоманку» банк активно оперує коштами і не припиняє кредитувати.

Стосовно ж встановлення лімітів на картках, то це лише вчергове підтверджує думку про те, що банк, прибравши до рук мільйони людських вкладів, не хоче їх повертати і вигадує будь-що, аби перешкодити клієнтам в користуванні коштами. І це, вочевидь, - політика нового керівництва, яке вже має досвід у таких справах… Тож з огляду на все, банк буде «лихоманити» ще довго, і чи люди зможуть отримати свої вклади, - сумнівна перспектива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Вкладник банку Фінан Показати IP 27 Лютого 2015 13:18
За свої шахрайські дії ця Вікторія Кальковець має сидіти в тюрмі. Дивно, куди дивиться міліція. Вона брехуха і аферистка в законі. Мене особисто вже обдурила декілька разів. Вона свідомо підписує договори банківських вкладів, знаючи, що гроші не повертатиме вкладникам і покарана за це не буде. Грубіянка. Позор і ганьба таким банківським працівникам. Такі дії Кальковець В. можна назвати банківською проституцією. Ганьба. Впевнений, що скоро прийде той час, коли її візьмуть за шкірку і притягнуть до відповідальності за афери і брехню.
Лучаночка до Вкладник банку Фінан Показати IP 27 Лютого 2015 17:01
ну у Вікторії Петрівни кум в прокуратурі працює....
Анонім до Вкладник банку Фінан Показати IP 27 Лютого 2015 17:23
Банківська проститутка - це оригінально ))) кальковець всіх тр..хає і отримує задоволення! )))
Знайома із Надра Показати IP 27 Лютого 2015 14:09
Вікторія Кальковець мала справу із правоохоронними органами і в Надрах за шахрайство із кредитами так шо немає чому дивуватись
банк приват до Знайома із Надра Показати IP 27 Лютого 2015 23:30
Розкажіть детальніше. Буду вдячний. Хочу доказів! Коли і які проти неї порушувалися кримінальні справи? Порушувалися взагалі? Хоч щось? Прошу не "голослоавити". Або докази???
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 14:12
Такий "беспрєдєл" характерний для більшості фінансових установ України. І щоби всім було зрозуміло - "беспредєлом" зазвичай займають менеджери на місцях, а в головних управліннях про це - ні слухом ні духом
балакун до Лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 15:47
"бєспрєдєл" починається з головного банку, який дозволяє (або не дозволяє) купівлю готівки для видачі коштів вкладникам. А Ви шановний, як не знаєте, то не пишіть дурниць. Менеджери на місцях це ляльки, ниточки від них в Києві (в головному офісі).
економіст до Лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 15:49
всі питання до бахматюка, який своїми діями посадив не один банк.
Наталія Петрівна Показати IP 27 Лютого 2015 15:08
Віко, підключайся на селектор!!! Розкажеш мені, нащо ти "почистила" штат і адміністрацію? тим більше, підтасувала вигідні кадри під себе? Ти ж сама лючанка, не нада було тасувати кадри! От що пише вище лючанин (вкладник банку фінан) про тебе: "Мене особисто вже обдурила декілька разів." Певно він олень, що дозволяє одній і тій же людині себе кілька раз обдурювати! ти там ще й оленів розводила? Пиши пояснюючу!!!
Люстратор Показати IP 27 Лютого 2015 15:40
суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненко і Лілію Шевчук на нари!!! йдуть проти простого народу. Скільки вам заплатили? Скоро і ваш час прийде!!!
Богдан Показати IP 27 Лютого 2015 16:22
В банку Фінансова ініціатива на Волині один банкомат - і той постійно вимкнений. В касі ніколи немає грошей. На картці ліміт 1000 грн в день. Кладіть депозити в нормальні банки, а не в банки з одним банкоматом на область, невже так важко зайти на сайт банку і почитати, перед тим як класти гроші?
Лучаночка Показати IP 27 Лютого 2015 17:16
на рахунок шахрайства в Надрах банку то це квіточки ,згадана В.П. перед Надрами працювала в Укрпромбанку(був колись такий банк),де також напрацювалась,наобіцяла клієнтам допомоги у наданні кредитів,звісно не безплатно,і обманула..Клієнти вивели її на чисту воду тож отримані кошти потрібно було повертати,а повертати було нічим ,виручила кума(до речі колишній начальник відділення одного з проблемних банків) взяла на себе кредит в банку,а кошти передала В.п....Тодішнє керівництво вирішило не наказувати молодого спеціаліста В.П. і всю справу замяло звільнивши її за власним бажання.Висновки робіть самі. І не потрібно все валити на високе керівництво ФІ, тому що В.П. кому хотіла і з ким мала більш менш дружні стосунки повидавала депозити в повному обсязі.
міліціонер Показати IP 27 Лютого 2015 17:17
Кальковець В. потрібно сфотографувати і розвісити фото в усіх банках, щоб всі знали, що це аферистка! І щоб надалі ніхто не мав справи з тим банком де вона працюватиме. Вона легко впізнається за зовнішнім виглядом - жирнюща, ледь проходить в дверях! Розпухла від наглості.
лучанка до міліціонер Показати IP 27 Лютого 2015 18:14
Це ота на каблуках що в надрах на Лесі Українки була?
Той, хто знає. Показати IP 27 Лютого 2015 19:01
коментар було видалено
Вкладник до Той, хто знає. Показати IP 27 Лютого 2015 20:27
Вікторія - це Ви? довго писали?
Той, хто знає до Вкладник Показати IP 27 Лютого 2015 21:37
Ні, я не Вікторія. Час написання - це єдине, що Вас цікавить? Жаль, певно, моя праця була даремною (я витратив на цей коментар близько години). Я реально рекомендую завести собі знайомство з керуючим (чи керуючою) іншого банку у якого проблеми з поверненням депозитів або іншого відділеня цього банку. Поспілкуватися по душам. Поставити себе на місце цієї "дівчинки для биття" і задуматися. У мене є такі знайомі. Тож я бачив і знаю якими знервованими та змученими вони повертаються щодня з роботи на якій їх занізащо мають і керівництво і клієнти. Чому писав? Просто достав непрофесіоналізм. Чомусь ми вважаємо, що лікар має знати все при діагностуванні та призначенні лікуваня, а коли журналісти пишуть казна-що і перетворюють сайт новин у збірку чуток і перекручень, то це неправильно. Це треба виправляти. Бо цією статтею обманюють нас, читачів не гірше російської пропаганди. Суть статті зводиться не до того, що Бахматюк (головний акціонер цього банку) вимив гроші з банку і не вживає ефективних заходів щодо нормалізації його діяльності "зливаючи" його як і інший свій банк - "ВАБ банк", а до того, що у прекрасному та процвітаючому банку "Фінансова ініціатива" завелася професійний руйнівник банків Вікторія Кальковець, яка маючи досвід знищення банку "Надра" (а судячи з коментарів ще й "Укрпромбанку") вирішила самочинно знищити також "Фінансову ініціативу" шляхом "тасування кадрів", "вводячи різні обмеження", "не встановлюючи ліміт" (до речі, будь-який працівник будь-якого банку підтвердить, що до компетенції відділення не входить встановлення лімітів по картках, це здійснюється на регіональному чи центральному рівні). Я підкреслюю ще раз - мені ДІЙСНО ШКОДА родину Новосад та інших людей, які виявилися у аналогічних ситуаціях (навіть гірших - мені відомо багато випадків, коли людям кошти з депозиту необхідно було зняти для операції в тому числі для лікування раку, для оплати за навчання, інакше їх не зарахують тощо) і я розумію їх матеріальні та моральні втрати, але ця стаття дезорієнтує людей - вона вказує на те, що боротися треба зі "стрілочником" і направляє людей даремну втрату часу та зусиль (зокрема, на написання заяв у міліцію на керівників відділеннь. Неповернення депозиту банком - це є цивільно правовий спір з юридичною особою, а не кримінальне правопорушення керівника відділення), замість того, щоб дати людям шлях і спосіб, що робити у таких ситуаціях.
Вкладник до Той, хто знає Показати IP 28 Лютого 2015 13:17
Віка - ти?
Той, хто знає до Вкладник Показати IP 28 Лютого 2015 14:15
Пишу останній коментар. Вважаю, що тема (принаймні з моєю участю) вичерпана. Вкладнику - від кількості повторень питань воно більш чітким не стане, а від кількості одних і тих самих відповідей ці відповіді переконливішими не будуть. Я - не Вікторія. Хоча, мої слова не набули б іншого змісту, якби їх писала Вікторія чи будь-який інший начальник банку. Адміністрація сайту - вчора я був сильно обурений вашими діями по видаленню мого коментаря, а сьогодні приємно вражений його поверненням. Як зараз модно говорити: "респект і уважуха". Всім хорошого настрою.
інкогніто до Той, хто знає Показати IP 28 Лютого 2015 20:23
Кальковець прєкращай!
Той, хто знає до Той, хто знає Показати IP 4 Березня 2015 23:10
Судячи з дати останнього коментаря мій коментар уже ніхто крім адміністрації не побачить. Питання втратило свою актуальність. Мавр зробив свою справу - мавр може піти. Я був дуже вражений позитивно, коли ви повернули мій коментар щодо ознак замовності цієї статті. Думав, що ви таки сповідуєте принцип плюралізму. Однак, я помилився. Цензори - я прошу видалити мій коментар від 28.02.2015р. 14:15 як помилковий і поспішний. Я не маю "респекту і уважухи" до каструвальників з ножицями. Цей коментар можете сміливо вирізати - ви його прочитали і цього досить.
банк приват Показати IP 27 Лютого 2015 21:37
Хочу написати......але смішно...ото класний банкір.....кризовий менеджер......професіонал...вчіться банкіри на біржі праці...ДАЛЕКО НЕ ПРОСТО ТАК-БЕРІТЬ ПРИКЛАД. "працівників банку багато, а Вона одна". СУПЕЕЕР. Іду на курси-хочу на роботууууу. Не беруть: кажуть кризового менеджера потрібно. Брєд, якщо сказала, що повірив АЖ ТИ СУПЕР ВКЛАДНИК РОДИЧ БАНКІРА (дуже професійно написали)-МОЛОДЕЦЬ. Вона не власник банку, а найманець....Ганьба Новосад В та Т. Пишіть до правління та власників банку. Стосовно суду-думаю Феміда після люстрації"НЕ СПИТЬ"-УДАЧІ... Досвідчений банкір-не може передбачити ситуацію ніякого банку. Вдалої Вам усім риболовлі за найвищеми %%. Будь-які капіталовкладення -ризик. Свої кошти тримаю в нерухомості-ПА-ПА
банк приват Показати IP 27 Лютого 2015 22:07
Я в шоці... Де знайти контакти Вікторії? Я-кадровик (розкриваю карти). Поспілкувався з колегами, відгуки хороші. На наступному тижні вивчатиму працівника...Далі буде...(поганого 0%%- вона вмілий керівник).
банк приват Показати IP 27 Лютого 2015 22:29
Так... все зрозуміло. Напишу деталі щодо репутації В.Кальковець.
Наталія Петрівна до банк приват Показати IP 27 Лютого 2015 22:36
Я маю її контакти, вам вони для чого?
банк приват до Наталія Петрівна Показати IP 27 Лютого 2015 22:39
Буду вдячний за актуальний тел моб!
банк приват Показати IP 27 Лютого 2015 22:51
розміщайте вклади в ПРИВАТбанк, стабільно високий %%. Не ходіть по іншим банкам. А стосовно тел Вікторії, відправте мені на мейл її моб. Дякую.
Наталія Петрівна Показати IP 27 Лютого 2015 23:22
Ви так і не відповіли для чого її контакт?
Вкладник Показати IP 3 Березня 2015 09:11
Кальковець В. пообіцяла мені виплатити мій депозит і обдурила. А коли я сказав для неї, що вона брехуха, то вона відповіла "професійно", що мене Бог за це покарає. Дуже логічно: вона шахрайка, а я за це маю бути покараним. Далі Кальковець нацькувала на мене міліцію замість того, щоб надати пояснення про неповернення грошей. Міліціянти їй пояснили, що клієнтів банку треба поважати. Вибачень зі сторони банку не було. Центральний офіс банку на скаргу не зреагував. Такого бидлячого ставлення до клієнтів не зустрічав в жодному банку Луцька. Робіть висновки про банк, про Кальковець.
Той, хто знає до Вкладник Показати IP 4 Березня 2015 23:24
Кожен повинен відповідати за свої слова. Вкладнику - не пустозвонь. Звернися до адвоката, якому ти довіряєш і з допомогою якого ти зрозумієш суть відносин, які є між тобою і банком. Міліцію цькують не до мирних вкладників, а до нахаб і невігласів, які своєю поведінкою заслуговують на застосування фізичного впливу. Певно, "міліціянти" (якщо такий випадок таки дійсно був), пояснювали не лише "козлу відпущення" цієї статті, а й тебе приструнили. Уявляю, що ти, мужик (судячи з ніку. Хоча судячи з коментарів тобі місце у минулорічному фіналі "Євробачення") міг робити у відділенні, що жінка змушена була викликати міліцію. Є анекдот: Тролейбус, худий високий чоловік в окулярах наступив на ногу пасажиру. На що пасажир сказав: "Полегше! Якого ..пі-пі-пі... наступати мені на ногу! Інтелігент знайшовся!" На що чоловік в окулярах відповів: "Не хвилюйся, я таке саме бидло як і ти." Тому, Вкладнику, кожен судить по собі і заслуговує на те ставлення, яке сам виявляє до оточуючих.
Читач Показати IP 4 Березня 2015 11:50
Молодці, журналісти.Гонорар відпрацювали. А заради чого? Шановні вкладники замість того, щоб боротися з вітряками (тобто з начальниками відділень, які в сучасних умовах мають вельми обмежений вплив на ситуацію) краще б дійсно боролися за повернення своїх вкладів. Яка мета цієї статті? Викинути емоції, облити брудом начальника відділення? Молодці, вам це вдалося. А чи наблизились ви до повернення своїх грошей? Аніскілечки. Ваші депозити НЕ ЛЕЖАТЬ у касі відділення! Ними розпоряджаються власники банків. Тобто всі питання до Бахматюка. Ваші вороги знаходяться не у відділенні, а у центральному офісі. Міліція, суд, прокуратура допоможуть вам тільки у тому випадку, якщо начальник відділення ці гроші поклала собі в кишеню. Впевнені, що це було так - тоді в міліцію. Якщо ж вона діяла в межах своєї посадової інструкціїї і гроші були внесені в касу, обліковані на рахунках банку - всі питання до власника. Будь-яка депозитна операція - це ризикова бізнесова операція. Чому ви понесли свої кровні в банк, який входив лише в 30-ку по активам, чому ви не поцікавилися репутацією власника цього банку? Бо там найбільші на той час були відсотки? За відсутність сірої речовини в мозку доведеться платити за ринковою ціною. До слова, 10 тис. дол. - це не ВІПи навіть для такого банчка як "ФІ". А влітку 2014, коли прийшла пора забирати депозит, дійсно лихоманило уже всю банківську систему, тому валюти в касі не було не тільки у "ФІ". А Кальковець, якби мала друкарський станок, то, впевнений на 100% , надрукувала б для вас доляри. Але на жаль готівка у відділенні з'являється тільки тоді, коли клієнт принесе її в касу або коли центральний офіс купить її у іншому банку за безготівку. Ви літом бачили багато охочих здавати долари в банк? Якщо головний офіс не забезпечує відділення готівкою, то де вона візьметься? В кол-центрах банків сидять студентки, яких навчили одній фразі: "Решайте проблеми с начальником отделения". Вони дуже мило розмовляють з клієнтами, слухняно реєструють скарги на працівників відділень, але вони навіть не передаються далі. Керівництво банку краще з вас знає, яка ситуація у їхніх відділеннях, і в які умови поставлені працівники. Це все робиться для того, щоб менше дзвінків було керівництву банка. Ви до речі, не помітили, що з певного часу в головний офіс неможливо додзвонитися? Ідемо далі. Депозит виплатили на картку. А якщо всі інші можливості виплати заблоковані програмістами головного офісу? Якщо проводка виплати на касу навіть не набирається в програмі? А на кожній нараді керівнику відділення говорять: "у нас все буде добре, акціонер заведе капітал, НБУ поможе, ми з усіма розрахуємось". А начальник сидить і думає: "а може, дійсно все розрулитья і Бахматюк нас не кине?. Якщо зараз не зроблю виплату, депозит пролонгується автоматично, а людям гроші треба вже, обіцяє ж керівництво, що все буде ж добре". Тепер щодо суддів, згаданих у статті. Згідно українського законодавства депозит вважається виплаченим, якщо гроші "впали" на картку. Справедливо це чи ні, це вже інше питання. Хай думають над цим законотворці. І судді в даному випадку прийняли рішення в межах правового поля. Вони не могли по-іншому. Абсолютно нефахово в даному випадку пред'являти до них претензії. Вони то якраз тут кришталево чисті. З приводу "чистки кадрів" : кожен керівник підбирає команду під себе, підбирає з тих, з ким йому добре працювати. Це прорегатива буд-якого керівника. В чому ви бачите проблему, шановні журналісти? Правильно Кальковець зробила, що привела свою команду. А стосовно її гріхів в попередніх банках, то, шановні, в кожному банку є своя служба безпеки. Зараз майбутні керівники відділень і рядові працівники проходять навіть детектор брехні. Особливо ретельно перевіряється керівник відділення. Якби щось, написане вами, хоча б далеко було схоже на правду, її ніколи б не взяли на роботу в інший банк. А керівник вона успішний. До кризи її віддіоення завжи показували найкращі результати. У неї багато заздрісників серед банкірів, які сидять зараз на біржі праці і від нічого робити строчать коментарі. Усім успіхів, передусім веладникам. Тільки, шановний Тарасе, Вам хтось дав вельми непрофесійно консультацію, як забрати гроші з проблемного банку. Ви трохи не в тому напрямку пішли. Якби Кальковець могла намалювати для Вас гроші, вона давно це вже б зробила, навіть без статті.
андрій Показати IP 22 Березня 2017 16:30
ебааа! О_О ото дають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus