USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Депутати не прислухалися до прокуратури Луцька

28 Лютого 2013 16:38
Деякі луцькі депутати та прокуратура міста бачать злий задум в ініціативі підприємця спорудити «дитяче містечко» по вулиці Глушець.

Про це стало відомо під час 38 сесії Луцької міської ради 28 лютого.

Так, на спуску у Центральний парк культури і відпочинку на вулиці Глушець підприємець Алла Рожанська має на меті спорудити «дитяче містечко».

Зокрема, у рішенні міськвиконкому від 26.07.2012 року йдеться: надати дозвіл підприємцю Аллі Рожанській на продовження підприємницької діяльності з розміщення тимчасових споруд з метою створення там дитячого містечка з гойдалками, гірками тощо.

Депутат Богдан Шиба запропонував скасувати рішення Луцького міськвиконкому, оскільки вважає, що там є порушення.

Його підтримав і депутат Луцької міської ради Роман Бондарук: «Що, залита у фундамент огорожа – це тимчасова споруда»?

Депутат Андрій Калахан також проти розміщення тимчасової споруди: «Формально виділення земельної ділянки немає, але фактично воно є. А що з цього має громада. Треба брати гроші за розміщення таких тимчасових споруд».

Перший заступник прокурора Луцька Микола Біляк щодо цього сказав: «Там порушення прокуратура виявила. Підприємець ввела в оману, коли подавала документи. Це що там не відповідає схемі міста. Ваші чиновники вас підставили, Микола Ярославович. Це вимога прокурора розглянути на сесії це питання. Ми звернулися до суду. Суд не спростував і не заперечив. Буде Апеляційна скарга. А вона може розглядатися 2 роки. Що буде далі: підприємець побудує на геошурупах «качелі». Потім узаконить нерухоме майно. І будете на сесії приймати рішення про узаконення землі. Побачите, що ця ділянка піде з міста. А гойдалки – це для замилювання очей».

«Перший раз у нас йде тиск від прокуратури», - зауважив Луцький міський голова Микола Романюк.

Врешті, депутати не прислухалися до заступника прокурора Луцька і не підтримали проект рішення щодо скасування рішення виконкому Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Факт Показати IP 28 Лютого 2013 18:19
а список хто був присутній і не підтримав можна?
оля Показати IP 28 Лютого 2013 20:59
Буде ще одне буратіно!
Вася Показати IP 1 Березня 2013 08:34
Правильно, вона дала на місто 100 лавочок, то тепер треба дати їй щось взамін. От і знайшли що.
Васись Петрович Показати IP 1 Березня 2013 08:47
Права спеціального землекористування – це засноване на договорі чи законі право володіння і користування земельною ділянкою для визначеної мети, яка зареєстрована у земельно-кадастровій документації і надана у користування за спеціальним дозволом у встановленому законом порядку, за що користувач зобов’язаний вносити плату. При передачі земельної ділянки у спеціальне користування відбувається перехід частини правомочностей власника ділянки до землекористувача, а саме — право володіння і право користування земельною ділянкою. Тому право спеціального землекористування характеризується такими ознаками, як володіння і користування земельною ділянкою, що знайшло законодавче закріплення у статтях 92, 93 ЗК України. Право спеціального землекористування класифікується за строками на: - право простійного землекористування (землями державної і комунальної власності); - право тимчасового землекористування. Тимчасове землекористування передбачає використання змель за договором оренди, земельного сервітуту, емфітевзису і суперфіцію.Тому огородження земельної ділянки можливе лише за наявності правового документа на землеволодіння.
народ Показати IP 1 Березня 2013 09:41
корунада та й годі. прокуратура діло говорять, але продажним вже заплатили
Vanessa Показати IP 1 Березня 2013 18:08
А де ці лавочки? Історія з лавочками більше схожа на фікцію. Якщо вони і були, то вони у багато разів дешевше цієї ділянки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus