USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцького бійця оплакували у темряві через неробочі ліхтарі

8 Лютого 2015 19:00
У Луцьку рідні, близькі та друзі прощались із загиблим Героєм у цілковитій темряві, бо у дворі будинку, до якого востаннє привезли полеглого бійця, не працює жоден ліхтар.

Оплакували сина під світло кишенькового ліхтарика

Такий інцидент трапився під час прощання із луцьким воїном Сергієм Курукою. Тоді друзі загиблого попросили керівництво закладів громадського харчування, що знаходяться у цьому будинку, увімкнути світло у вікнах складів, що виходять прямо у двір, де й повинна була відбутися церемонія прощання. Однак, власників вікон, що могли б стати єдиним джерелом освітлення, у пізню годину (хлопця привезли близько 12 ночі) так і не знайшли. Тож, батьки оплакували Героя під світло кишенькового ліхтарика. Це було останньою краплею у чаші терпіння мешканців багатоповерхівки, що по проспекту Соборності, 26.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 14 січня рідна домівка зустріла волинського Героя Сергія Куруку, який протягом тривалого часу перебував у списках зниклих безвісти. Саме тоді його тіло востаннє привезли додому. Особу Сергія вдалося ідентифікувати згідно з результатами експертиз ДНК. Поховали Героя, який поліг під Іловайском, 15 січня.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛЮДИНА ІЗ СОНЦЕМ В ОЧАХ. ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ СЕРГІЯ КУРУКИ

Лучани запевняють, що не пам’ятають того часу, коли двір хоч якось освітлювався

«І вночі, і вранці – суцільна темрява. Я розумію, що наразі – тотальна економія електроенергії на території усієї країни, не лише Волині. Але ліхтарі на прилеглій до будинку території не працювали й раніше. Не так давно о 6-й ранку прямо під ліхтарним стовпом у жіночки вкрали сумочку. Й навіть на це можна було б з горем навпіл закрити очі, але прощатись з Героєм у цілковитій темряві – це уже перейшло всі межі», - каже мешканець квартири у п’ятому під’їзді багатоповерхівки Віктор Д.
Не може стримати емоцій й лучанка Ірина Ш., яка з біллю згадує той момент, коли Сергія востаннє привезли до рідної оселі:

«Ми обійшли всі паби, квартири на першому поверсі. Просили чужих людей, аби увімкнули світло в кімнаті, бо інакше б мати навіть труни не побачила. Хіба такою має бути повага до наших захисників та їх родин. А, між іншим, й досі, як тільки сідає сонце, ми ходимо навпомацки», - каже дівчина.

Десь – темрява, хоч «око виколи», а десь ліхтарі сяють удень, і вночі

Тим часом, мешканці інших районах обласного центру розповідають, що, попри режим тотальної економії електроенергії у Луцьку ліхтарі сяють і вдень, і вночі.

Нагадаємо, про це стало відомо ще під час засідання 68-ї сесії Луцької міської ради. Тоді із запитом виступив депутат Луцькради Олександр Плісецький, який попросив градоочільника розібратись, чому вулиці освітлюються удень: чи це заплановані роботи, чи недогляд КП «Луцьксвітло».

Й справді, на перший погляд, у період економії та під час аварійних відключень електроенергії робота вуличного освітлення в ранкові та денні години є неприпустими марнотратством. Зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка, міняти лампочки вночі комунальники не можуть, тому вмикають лампи вранці, щоб побачити, де вони не працюють.
Однак, як бути лучанам, для яких бодай якесь джерело освітлення на прибудинковій території – уже розкіш?
Аби з’ясувати, чого ж насправді не вистачає для повноцінної роботи ліхтарів по проспекту Соборності, 26, кореспондент Інформаційного агенства Волинські Новини звернувся до директора Комунального підприємства «Луцьке електротехнічне підприємство-Луцьксвітло» Олександра Ковпака.

Протягом п'ятниці, 6 лютого, кореспонденти безуспішно намагалися додзвонитися керівника «Луцьксвітла», аби він прокоментував ситуацію і на майбутнє роз'яснив містянам, як же потрібно діяти і куди звертатися за допомогою, якщо, борони Боже, виникне подібний інцидент. Утім, приємний жіночий голос на іншому кінці дроту чемно відповідав, що начальника на робочому місці немає, а, окрім нього, більше ніхто не компетентний давати такі пояснення. Тому працівниця підприємства попросила у репортера залишити власний номер телефону для того, аби директор, коли з'явиться така можливість, сам вийшов на зв'язок і розповів «що і до чого».

Натомість, й до сьогодні жодних дзвінків у редакцію не надходило. Проте журналісти та мешканці будинку, що по проспекту Соборності, 26, таки вірять у те, що їхні запитання не залишаться без відповіді.

До слова, раніше видання інформувало про те, що лучани ходять з ліхтариками, бо вуличного освітлення нема. Тоді під час бесіди з журналістами очільник «Луцьксвітла» запевнив, що установа працює над усуненням недоліків. Особливу увагу приділяють освітленню пішохідних переходів. Він зауважив, що на забезпечення світлом 400 кілометрів світлової мережі у Луцьку, необхідно 13 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
121 Показати IP 8 Лютого 2015 20:37
міська рада знала коли мають привезти додому Сергія (вони допомагали у похованні), то хіба вони не мали подбати про освітлення?????. моя думка така - раз ти мер, то маєш працювати 23 години на добу і 1 годину аналізувати що зробив. така і має бути команда. раз не справляєшся то не треба скиглити - піди у відставку!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 8 Лютого 2015 21:26
Не цінує героїв моя країна....
А Показати IP 8 Лютого 2015 21:30
А зато буратіно та карабас-барабас цілодобово освітлюються, щоб недай хтось з п"янючих клієнтів ноги не повивертав.
Мама Показати IP 8 Лютого 2015 21:46
Я живу на просп. Соборності 26 і неодноразово дзвонила на 1580 щоб повідомити про світло. Говорили що передадуть на обговорення.. От і до цього часу так і немає світла. Все обіцяють тільки... а цікаво на коперніка все всітиться, а у мера до будинку теж гарне освітлення? Невже не можна вкрутити одну лампочку. і не треба розказувати що вона багато енергії споживає.... Ви вже на нас так економите... Починайте трохи з себе вже.. А Ковпаку слабо показатись до людей, як і в принципі всім посадовцям Луцька. Тож будемо чекати коли наші комунальники все-таки зроблять послугу нам за яку ми платимо і вкрутять 1 лампочку в початку двору!
елєктрік до Мама Показати IP 9 Лютого 2015 00:17
То візьміть і вкрутіть, шо за совкове мислення - хтось має прийти і зробити? Плювати вони хотіли на всіх, поки самі за себе не почнете думати - ніхто вам не допоможе. Скиньтеся по 10 коп, хіба то проблема?? І ненада розказувати що комусь за це гроші платять і він повинен. Да - по великому рахунку це так, в цівілізованих краінах, а поки ми живем в совку в гірших його проявах то нічого не буде. Тут армію не можуть забеспечити ( не доходять кошти), а ви про лампочку плачете.
елєктрік до елєктрік Показати IP 9 Лютого 2015 00:24
Пи.Си. кожного дня іду на роботу і виключаю світло в під'ізді, бо остальним бачте нас**ть - не моє не жалко, певно з міськенерго повинні приіхати і виключити. Через то так і живем - обираєм собі депутатів, мерів президентів з думкою що вони нам прийдуть і вибачте - дупу витруть.
віра до елєктрік Показати IP 9 Лютого 2015 07:30
Якщо ти електрик, то повинен розуміти, що вкрутити лампочку у вуличний ліхтар простому жителю двору. - абсурд!!!!!
Григорій Іванович до віра Показати IP 9 Лютого 2015 09:17
Лєктрік молодець, його санітар правильно навчив: немає світла, скинулись по десять коп. купили лампочку, дали самій жвавій бабулі "кігті" і нехай лізе на залізний стовп вкручує. Бо ж єлектрік зайнятий, накуй йому лампочки , він про велике думу думає, державні справи! Але нагадаємо - скрутить апендицит - нехай іде до тієї самої спеціалістки.
Двірники до Григорій Іванович Показати IP 9 Лютого 2015 09:24
Єлектрік прав, правільная постановка вопроса. От я шо неможу чикушку з Василем собі зранку прочитати. А жильці опупіли, кажуть підмітай. А от скиньтеся, купіть ще одну чекушку, шоб в мене голова стала на місце. А потім підметіть, а то гонорові всі стали.
Галина Показати IP 8 Лютого 2015 22:05
Якби це було у Європі, куди так преця наш мер, на словах звичайно. То мер подав би у відставку сам, бо знав би, що завтра до нього прийдуть городяни і виметуть поганою мітлою. А Романюк, за якого я голосувала, і про що дуже шкодую, чхав на це. Відкрита брехня, лицемірство, нечесні оборудки ось його характеристика. Чи тобі не соромно мере! Роби висновки, бо будеш в ящику.
світлана Показати IP 8 Лютого 2015 22:18
Ковпака пора на мило,і буде світло
калькулятор Показати IP 8 Лютого 2015 22:53
Смішно і боляче... МЕР має рішать питання з лампочками... система дебільна, бо лампа не світиться без романюка... а смерть людини, роботяги, сформовоного індивіда, тіпа школа, пту... кому на п`єдестал, заради мети, яка варта життя Волинянина....
hhhhhhhhhhhh Показати IP 8 Лютого 2015 23:10
на коперніка теж темно, як на морському дні.ця вулиця уже багато років поспіль освітлюється лише кілька разів на рік. відколи на коперніка перестали жити мери (кривицький та шиба), то міська влада перестала піклуватись вулицею.
Аху.... Показати IP 9 Лютого 2015 00:17
Якщо не можете знайти Ковпака, то шукайте його Любку Ковпачку в міськвиконкомі (нач. управління економіки).БАНДА!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus