USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцького «мінера» судитимуть

30 Липня 2014 12:59
Прокуратура міста Луцька скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина, який 1 червня цього року "замінував" медичні заклади обласного центру. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, того дня цей мешканець Ковельського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив черговому диспетчеру комунального закладу "Екстреної медичної допомоги" за номером "103" про замінування лікарні, у якій через 15 хвилин здетонує бомба, однак не уточнив, у якому саме закладі закладено вибухівку.

У зв’язку з таким повідомленням правоохоронні органи та працівники медичних закладів Луцька провели евакуацію пацієнтів, які перебували із різним ступенем тяжкості захворювань на стаціонарному лікуванні, з усіх лікарень міста та пологового будинку.

До місць подій для евакуації хворих та проведення робіт із розмінування залучили значну кількість працівників УМВС та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, вибухотехнічну лабораторію та кінологічну службу.

Уже наступного дня горе-жартівнику повідомили про підозру у вчинені завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Чоловіка затримали.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що луцького мінера можуть відправити в психлікарню.

Медики визнали чоловіка осудним, а Луцький міськрайонний суд обрав щодо нього запобіжний захід у виді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Окрім того, разом із обвинувальним актом до суду скерували і цивільні позови про відшкодування цим громадянином понад 28 тисяч гривень збитків, яких зазнали заклади охорони здоров'я у зв’язку із проведенням евакуації та робіт із розмінування.

Довідково: згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності у залежності від тяжкості спричинених наслідків карається позбавленням волі на строк від двох до восьми років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
.. Показати IP 30 Липня 2014 16:22
Алкоголь не оправдание..просто он с*ка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus