USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пікетують працівники автостанції

7 Червня 2017 16:00
Десятки працівників ПрАТ «Вопас» влаштували акцію протесту під стінами міськради – нарікають на свавілля підприємця та можливе рейдерське захоплення автостанції.

Декілька десятків працівників автостанції з банерами пікетували будівлю міської ради.

Заступниця голови правління ПрАТ «Вопас» Наталія Гітун зазначила, що підприємство, яке надає послуги пасажирських перевезень, вже впродовж декількох років має проблему з продовженням договору оренди земельної ділянки. В судах зараз розглядають декілька справ, які ініціювали міська рада та підприємство. Протягом десяти років підприємство орендує земельну ділянку комунальної власності, призначенням якої є землі транспорту, зв’язку, оборони і промисловості. На підприємстві працюють 280 працівників.

Окрім цього, в судах слухають питання захисту майнових прав підприємців, які мають торгові точки на території автостанції. З її слів, підприємці зверталися у 1998 році з проханням отримати торговельну площу та сфальшували деталі, внаслідок чого на території з’явилася приватна нерухомість.

Наталія Гітун зауважила, що інтереси міської ради у суді представляє юрист Ліляна Лабінська і під час представництва фіксували, що юрист захищає інтереси підприємця Юрія Геруна, звітує йому після засідання та навіть їздить його автомобілем.
Також, з її слів, міська рада не сплатила судовий збір у розмірі 242 тисячі гривень. ПрАТ «Вопас», як наголосила заступниця голови правління, є належним землекористувачем і покращило земельну ділянку міста, вклавши до 6 мільйонів гривень та побудувавши платформи, привівши будівлю автостанції у європейський вигляд.

Вона наголосила, що виконком ухвалював рішення про демонтаж закладу «Черемош», який належить підприємцю Юрію Геруну, але об’єкт досі не знесений. Підприємець Юрій Герун, з її слів, пропонує іншим підприємцям вирішити питання торгових місць за 7 тисяч доларів. Наталія Гітун розповіла, що підприємець погрожує банкрутством ПрАТ «Вопас», що може призвести до рейдерського захоплення автостанції та втрати роботи її працівниками. Вона відзначила, що Юрій Герун не сплачує за оренду земельної ділянки з 2011 року.

Заступник міського голови Олександр Рачков пообіцяв розібратися в озвученому питанні. Щодо відсторонення від справи головного спеціаліста юридичного управління міськради Ліляни Лабінської, він зауважив, що невідкладно таке рішення ухвалити не можна.

Відстоюючи право на продовження договору оренди землі, працівники підприємства готові влаштовувати нові акції протесту та перекриття руху.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 7 Червня 2017 16:47
що за автостанція?
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2017 09:15
спи далі
Петро Показати IP 7 Червня 2017 17:04
Ось Вам і результати господарювання Романюка М.Я., Яковлєва Тараса і інших членів молодої бригади. Лучани думайте під час виборів!!!
))) Показати IP 7 Червня 2017 20:18
що їм не подобається ????....ці працівники..з кожного автобуса мають....кожного рейсу потрібно 5-10грн покласти в дорожній лист і тіж само гроші на посадочному майданчику...а якщо ні...то лист довго штампується то пасажирів які без білету з автобуса висаджують (через АС проїзд дорожчий...на 2-3грн)....І ЦЕ РОБИТЬ КОЖЕН АВТОБУС ЯКИЙ ПРОХОДИТЬ ЧЕРЕЗ АВТОСТАНЦІЮ
Анонім до ))) Показати IP 7 Червня 2017 21:56
Сказать то що хотів? Може ти не знаєш, що коли їдеш без квитка,то при аварії ти не застрахований, бо немаєш проїздного документа.Собі дорожче їхати без квитка. На поїзді і на літаку так само
))) до Анонім Показати IP 7 Червня 2017 22:15
хотів сказати що працівники АС непогано мають "збоку" і їхнє незадоволення не є обгрунтованим...там що дня такий кеш заходить що можна зарплати не чекати
Анонім до ))) Показати IP 8 Червня 2017 09:18
так не плати збоку.
Анонім до ))) Показати IP 8 Червня 2017 09:17
так піди в касу і купи білет. чи ти хочеш бути спереду пухнасто-білим, а під хвостом - коричневим ?
))) до Анонім Показати IP 8 Червня 2017 19:47
якщо не буду платити "збоку"...то я нікуди не встигну...нажаль..в такі рамки поставлені всі водії
Лучанин Показати IP 7 Червня 2017 22:11
Через що такий балаган? Це єдиний підприємець, який хоче окультурити територію автостанції. Я бачив майбутній генплан, який він розробив. Цю акцію точно влаштували базарники, яких грязні ларьки перенесли, а не працівники автостанції.
вірний до Лучанин Показати IP 7 Червня 2017 23:07
Краще нехай розкажуть за власника автостанції, а власник один, що сидить на львівській, який на то й час використав кошти підприємства автостанції та скупив акції і не відповідає за це. А поборами займається за працевлаштування, від циганів, від водіїв всі носять нал. А платити не хочуть податки. А ще нехай розкаже де служить його внук ! Забрати землю. І сплачувати тільки в міський бюджет! Міська рада повинна оптимізувати все заради лучан.
Анонім до Лучанин Показати IP 8 Червня 2017 09:20
яке відношення має підприємець до окультурення чужої території ? вкрав мільйон і окультурить на 10 тис.
Алеша Показати IP 7 Червня 2017 23:13
Гитун баба серьезная. лучше не переходить ей дорогу
Істина Показати IP 8 Червня 2017 10:28
Шановні лучани! До вашого відома, підприємець Герун позиціонує себе "національним героєм України", який робить добро лучанам. А чи знаєте ви, що за генпланом міста на території автовокзалу передбачена обов,язкова захисна зелена зона, яка депутатами міськради знищена. Чому ж міська рада підтримує підприємця, який ні копійки не платить податку у бюджет за своє майно? Мало того він планує збудувати на спірній ділянці торговий центр в своїх бізнесових інтересах для збільшення прибутків та травити лучан сурогатним алкоголем. Можливо серед депутатів є бізнес партнери Геруна, які його кришують і спонсорують? Ось де слід шукати корупційні зв,язки влади і так званого "бізнесу". Правоохоронні органи задумайтесь та прореагуйте.
11 Показати IP 9 Червня 2017 12:40
Так ось чому міскра рада з муніципалами зносиЛа магазини. Щоб построити там трц і з БПП. ЯК НЕСТЕРУК БУДУТЬ ТАМ СВОЮ НЕ ЧЕСТЬ ПАЛЬОНКУ ПРОДАВАТИ . І ФІГ ЇМ ХТО ЩО ЗРОБИТЬ . ЯКОВЛЄВ БАБОСИ ПОЛУЧИВ ТАЙ ВТІК .ДУМАЙТЕ ЗА КОГО ГОЛОСУВАТИ НА ВИБОРАХ . ЩОБ ТАКА НАВ*ЛОЧ ЯК ЯКОВЛЄВА І НЕ СМИРДІЛА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus