USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький підприємець судиться з міськрадою

2 Липня 2014 08:48
Підприємець судиться з міськрадою через вартість землі. Про це інформує Під прицілом.

Лучанин Любомир Пахолко орендує більше 5 тисяч метрів квадратних біля Центрального ринку. Площу цю чоловік облаштував під автостоянку.

Ще у 2001 році Любомир Пахолко та Луцька міська рада уклали договір оренди землі, згідноз яким орендна плата складає 1% від ринкової вартості земельної ділянки. Ще тоді земельна ділянка біля ринку, згідно з висновками експертів вартувала 1 578 667 гривень, а орендна плата - майже 16 тисяч.

Договір сторони уклали аж на 25 років. Однак у березні 2013 року Луцька міська рада запропонувала підприємцю укласти додаткову угоду і тим самим збільшити розмір оренди з 1% до 4% від вартості земельної ділянки через те, що у Кабміні переглянули орендні ставки на землю.

Крім того, зі слів представника підприємця на суді стало відомо, що у 2008 році Луцька міська рада прийняла нове рішення, згідно з яким вартість земельної ділянки тепер складає не півтора мільйона, а 9 421 753 гривні, а орендна плата - 376 870 гривень у рік.

У липні 2013 року, підприємець Любомир Пахолко вже звертався до Луцького міськрайонного суду і просив взагалі скасувати рішення Луцької міської ради про збільшення вартості землі. Проте, вже у цьому році чоловік позивається до Господарського суду.

Позов свій мотивує тим, що навіть рішення про збільшення розміру вартості землі прийняли з порушеннями, позаяк рішення прийнято в березні 2008 року, і набуло чинності в червні, а не з початку нового бюджетного року.

Представник Луцької міської ради Мар'яна Лавинська заперечує позов, хоча й обґрунтовує чому.

Зважаючи на те, що представники обох сторін не мали достатньо доказів та документів суддя Господарського суду Світлана Філатова відклала розгляд справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus