USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький студент – переможець Європейського ігрового турніру

9 Квітня 2016 20:00
Студент групи КН-41 Луцького національного технічного університету Артем Кравець став одним з переможців Європейського ігрового турніру з Hearthstone. Згідно з результатами батлів юнак у RaleighStudios (Hollywood), де відбувалася фінальна стадія турніру, зайняв призове місце.

Про це повідомляють на сайті університету.

Hearthstone – це карткова логічна онлайн-гра за мотивами всесвіту Warcraft, розроблена компанією Blizzard Entertainmentі, поширювана за моделлю free-to-play. Гра розповсюджується черезресурс Battle.net. Програмний продукт випущений на PC, OS X, iOS та Android.

Hearthstone – це інтелектуальна гра, заснована на покрокових боях один на один між двома супротивниками. Усі користувачі починають гру з отримання стартових наборів, що складаються з «базових» карток, але можуть набувати рідкісних і потужніших карток шляхом покупки їх комплектів або отримувати як нагороду за участь у змаганнях. Гравці також можуть розпорошувати непотрібні картки, отримуючи за це «Чародійний пил», який використовують для створення нових карток. Комплекти карток і вхід на «Арену» продається за «золото», яке є ігровою валютою, й отримується за виконання щоденних завдань і перемогу в двобоях або ж купується за реальні гроші в онлайн-магазині. Кожен гравець бореться проти опонента, його завдання – звести здоров'я противника до нуля або менше (в противника 30 очків здоров'я). У цьому гравцеві допомагають картки істот і магії, а також класова здатність героя. Розмір колоди у всіх режимах становить 30 карток. Битва між картками відбувається на столі, так званому «полі бою». Деякі декорації поля бою інтерактивні, проте ніяк не впливають на саму гру.

На запитання, яким чином Артем зміг досягнути таких хороших результатів, хлопець відповів, що це результат повсякденних тренувань ще з початку заснування (в 2013 році) гри. Щораз потрібно було перемагати конкурентів, заробляючи свій рейтинг за міжнародною шкалою.

«Якщо починати з самого початку, то потрібно увійти в ТОП-128 рейтингу Європи, де грають більше 100 тисяч гравців із різних країн, або стати так званим «Господарем таверни». Під час змагань 20 турнірів з усіх ігор відбуваються протягом 2 місяців по всій Європі. Після цього необхідно взяти участь у відбіркових іграх сезону з іншими гравцями (переможцями) з Європи, які організовують лише у 20 європейських містах (у тому числі в Києві). Цього року змагання в столиці України відбувалися 13-14 лютого. Незалежно від того, в якому місті Європи знаходиться гравець, він грає проти того, хто вказаний в турнірній сітці. «Виліт» з турніру відбувається після двох поразок, і лише топ-8 гравців проходять у наступний (фінальний) етап – Європейський зимовий чемпіонат», – розповідає Артем.

Під час відбіркового турніру, на другий день змагань, в топ-8 увійшли гравці з Німеччини, України, Норвегії, Казахстану, Франції, Чехії і Португалії.

Фінал гри Hearthstone (Європейський зимовий чемпіонат) тривав протягом трьох днів (18-20 березня) в Лос-Анджелесі, а саме в RaleighStudios, Hollywood. Переліт, проживання та харчування учасників оплачували організатори турніру. Змагання відбувалися за олімпійською системою відбору – два гравці з кожної групи проходять в SingleElimination Play-off, а далі фіналісти змагаються між собою. Трансляція відбувалася на сервісі twitch.tv декількома мовами, у тому числі і російською – здійснювала Київська студіяStarladder. Артем Кравець, впевнено переміг у Play-off турніру, вийшов у фінал гри і за результатами запеклих баталій зайняв почесне 2 місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 9 Квітня 2016 21:15
Шкода хлопця .
smerd Показати IP 10 Квітня 2016 11:29
Чому шкода? Гра логічна, доволі непроста. Це раз. Ну і два, грошовий приз додається на такого рівня змаганнях. Молодець. Вітаю.
до 123 Показати IP 10 Квітня 2016 13:15
Чувак за то побував в Лос Анжелесі, а де ти хоч був дальше маневич?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus