USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький зоопарк — в Українській Асоціації зоопарків та акваріумів

11 Грудня 2014 11:41
Луцький зоопарк вступив до Української Асоціації зоопарків і акваріумів (УАЗА). Таке рішення прийняли на Установчій конференції УАЗА, що відбулася в Києві, - повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Нагадаємо, зараз у Луцькому зоопарку ведуться активні будівельні роботи, до жовтня 2015 року тут з’являться містечка для левів та ведмедів європейського зразка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИМ МАЄ БУТИ ЛУЦЬКИЙ ЗООПАРК ЗА 1,5 МІЛЬЙОНА ЄВРО. ПРОЕКТ

Асоціації зоопарків існують майже в усіх європейських країнах. У нашій державі УАЗА була створена та юридично оформлена в 2011 році. Її ініціаторами та засновниками стали 5 провідних зоопарків України – Київський, Миколаївський, Одеський, Черкаський та Рівненський зоопарки.

Цьогоріч засновники Української Асоціації зібрали у Києві Установчу Конференцію. Окрім зоопарків-засновників, до УАЗА увійшли - Бердянський зоопарк «Сафарі», біосфрений заповідник «Асканія-Нова», «БІОН Тераріум Центр», зоопарк «Лімпопо» (Львівщина), Подільський зоопарк (м.Вінниця), проектна організація «Экзо інжинирінг»(асоціативний член), а також Харківський, Менський (Чернігівщина) і Луцький. За вступ нашого зоопарку одностайно проголосували усі члени УАЗА.

Вступ до Асоціації відкриває великі перспективи та можливість вийти на новий рівень. Це і консультативна допомога провідних зоопарків України, їх юридичний захист, обмін досвідом, можливість навчання працівників (оскільки в Україні немає жодного навчального закладу, де б готували фахівців саме для зоопарків). Це буде спільне вирішення завдання усіх зоопарків – збереження генофонду диких тварин (у томі числі рідкісних) та їх розмноження.

Під час Установчої конференції створили і постійні комісії – ветеринарну, науково-освітню, членства й етики. До слова, новий Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко у перший робочий день на цій посаді теж взяв участь в Конференці УАЗА.

Очолив Українську Асоціацію зоопарків і акваріумів – директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій.

“Не можемо не згадати девіз Миколаївського зоопарку: «Тільки нашими спільними зусиллями ми можемо зберегти світ тварин». Від колективу зоопарку – вдячність за довіру засновникам УАЗА!”, - повідомляють на офіційній сторінці підприємства у соціальній мережі Facebook.

0
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 11 Грудня 2014 12:38
МОЛОДЦІ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus