USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львів побив сміттєвий антирекорд

11 Квітня 2017 08:40
У Львові залишаються переповненими 479 сміттєвих майданчиків. Це майже 40% від загальної кількості.

Про це 10 квітня повідомив міський голова Львова, Андрій Садовий, інформує Gazeta.ua.

У соцмережах пишуть, що такий показник - це вже сміттєвий антирекорд Львова. Найскладніша ситуація у Шевченківському районі, там сміття не вивезене із 164 майданчиків. Кожного дня у місті назбирується 500-600 тонн відходів.

«Телефонував сьогодні на гарячу лінію в Львівську ОДА, обіцяли вивезти сміття до п'ятниці. Будемо бачити. Кажуть – у перевізників зараз немає навіть сміттєвозів, бо їх машини арештували, які нелегально вивозили і скидали сміття десь в сусідніх областях», - каже львів'янин Роман.


Зі слів Садового, Львів уже 11-ий місяць перебуває у сміттєвій блокаді. Така ж критична ситуація і в інших містах області, зокрема Городку та Жовкві.

Також мер Львова зазначив, що до кінця квітня французька компанія «Еджіс» назве місце, де Львів зможе збудувати сміттєпереробний завод.

Як повідомлялося, увечері 2 квітня львів'яни засипали сміттям вулиці Леонтовича й Кучера. Баки з непотребом вивезли на проїжджі частини й поперевертали. Так протестували проти поганого вивезення відходів із міста. У соцмережах частина місцевих пропонують повторити акцію та звезти баки з непотребом до будинку міського голови Андрія Садового. Інші ж виступають проти подібного.

Проблеми з вивозом сміття у Львові тривають з травня минулого року. Тоді стався обвал відходів на головному міському звалищі в селі Великі Грибовичі. Загинули четверо людей. Полігон закрили.

Зауважимо, що винним у справі Грибовицького сміттєзвалища суд визнав міського голову Львова Андрія Садового.

Сміття, яке збирають на вулицях Львова, вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

А нещодавно у селі Четвертня Маневицького району виявили дві гори відходів з львівськими етикетками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кастрюлька Показати IP 11 Квітня 2017 08:47
Культурна столиця ...
Анонім Показати IP 11 Квітня 2017 09:22
в неаполі у свій час було ще гірше. так що лівів має куди "розвиватись".
Ой.... Показати IP 11 Квітня 2017 09:45
....заср*вся львів до далі нікуди...
Бе Показати IP 11 Квітня 2017 09:47
львів'яни засипали сміттям вулиці - а самим взяти і поприбирати? Чи завжди за українцем має хтось прибирати? Ду..и чиїсь мити українці тільки в Італії вміють.
kek до Бе Показати IP 13 Квітня 2017 10:58
добре. давай свою адресу куди все те добро привезуть.
Ростик Показати IP 11 Квітня 2017 11:43
Чоловіче ти деб*л? Щодня назбирується 500-600 тон сміття

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus