USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд визнав Садового винним у справі Грибовицького сміттєзвалища

30 Січня 2017 19:14
Львівський апеляційний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури з приводу бездіяльності міської ради та міського голови Львова Андрія Садового щодо незабезпечення закриття Грибовицього сміттєзвалища та зобов’язав провести його рекультивацію.

Про це інформує Depo.Львів.

Нагадаємо, прокуратура області в минулому році повторно подавала позовну заяву до міського голови Львова та виконавчого комітету міської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання до вчинення дій.

Тоді Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав виконавчий комітет ЛМР припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, зобов'язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище.

Водночас, цим же судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєсортувального комплексу, тощо. З огляду на це, прокуратурою області вказане рішення було оскаржено до вищестоящої інстанції.

Відтак, сьогодні, 30 січня, постановою суду апеляційної інстанції скаргу прокуратури Львівської області задоволено повністю. Визнано протиправною бездіяльність Львіського міського голови та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо незабезпечення закриття полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового сміттєвого полігону, будівництва на ній заводу з переробки відходів та сміттєсортувального комплексу. Водночас міського голову Львова зобов'язали звернутися із відповідним клопотанням в органи, до компетенції яких належить вирішення питання виділення такої земельної ділянки.

Рішення суду набрало законної сили.

Як повідомлялося раніше, 27 січня Львівській міськраді сьогодні примусово передали під сміттєпереробний комплекс ділянку, про яку вже було відомо, однак мерія на неї чомусь не претендувала.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий звернувся з проханням до депутатів Луцької міської ради посприяти з вирішенням проблеми львівського сміття. Так, львів’яни просили, аби Луцьк прийняв 12 тонн, що бодай якимось чином покращить ситуацію з вивозом сміття.

Варто додати, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії розвозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке кілька місяців активно “розтягували” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 30 Січня 2017 19:35
Дивно!!! Це було зрозуміло з самого початку без сумніву та без суду всім,- крім самого Садового
Садовий Показати IP 30 Січня 2017 22:18
А про блокаду слабо щось промичати??? Засра&ася влада.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus