USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Львівського сміття не буде на луцькому полігоні в Брищі

13 Травня 2017 20:08
Луцька міська рада запевнила, що не допустить такої катастрофи зі сміттям, як у Львові. Тому луцький полігон для твердих побутових відходів не будуть перенавантажувати львівським сміттям. Більше того, аби ситуацію в місті не довести до колапсу, в роботу запустять нову сортувальну лінію, а по місту встановлюватимуть смітники для пластикових пляшок.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» 11-го травня за участі виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Відповідаючи на запитання ведучої, Ігор Поліщук нагадав, що львівське сміття не дозволили завозити в Луцьк торік, і не дадуть цього зробити й зараз.

ЧИТАИ ЩЕ: СКІЛЬКИ МОЖНА ЗАРОБИТИ, ПОРПАЮЧИСЬ У СМІТТІ У БРИЩІ

«У 2016-му році фракція УКРОП в Луцькій міській раді на чолі зі мною, як очільником, подала рішення про заборону ввезення львівського сміття на полігон у Брищі. Тоді говорили, що це політичне рішення, аби послабити позиції «Самопомічі». Але насправді ми ухвалили таке рішення, бо в Луцьку теж це питання гостре, тому ми докладаємо зусиль, аби у нас такого не допустити. Для цього не беремо сміття з інших областей й думаємо як зменшити його в нас», - пояснив Ігор Поліщук.

І напрацювання в цьому напрямку є – закупівля нової сортувальної лінії.

«До цього питання не можна ставитися халатно, щоб подібне, як у Львові, не сталося в Луцьку. Тому ми працюємо на випередження. У планах хочемо придбати потужну сортувальну лінію. Відповідно, на полігон потраплятиме менше сміття. А відібрану вторинну сировину зможемо продавати», - розповів виконувач повноважень Луцького міського голови.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКА «САМОПОМІЧ»: СМІТТЯ «ПІД ЗАМОК» І ЗАХИСТ САДОВОГО

За виручені кошти, додав Ігор Поліщук, міськрада буде купувати роздільні контейнери для збору сміття, аби їх встановити по всьому Луцьку.

Зауважимо, що львівське сміття неодноразово скидали на Волині, зокрема і поряд з Луцьком, коли 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сміт Показати IP 13 Травня 2017 22:20
Взагалі-то наявність великої кількості сміття засвідчуе про підвищення добробуту народу. Самопоміч забеспечила зростання добробуту людей Львівської громади. Це підтверджуе збільшення сміття. Львів не грязне місто -Львів багате мсто. А сміття переробимо і станемо ще багатшими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus