USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Манафорт мав свого агента у кожному міністерстві України. Розслідування

28 Січня 2018 22:49
Політтехнолог і колишній радник Віктора Януковича Пол Манафорт мав своїх людей у кожному українському міністерстві. Про це стверджується у розслідуванні аналітика The Atlantic Франка Фоера, передає Громадське.

Фоер пише, що Манафорт вибудував дуже близькі стосунки з Януковичем. Вони часто грали в теніс, ходили в сауну і могли навіть разом плавати голими. Манафорт переконав Януковича одягатися в такі ж, як у нього, костюми, носити таку ж зачіску, навчив його, як посміхатися і як вести переговори.

Колишній прес-секретар МЗС України Олег Волошин розповів, що Янукович слухав тільки Манафорта, а аргументи українських урядовців просто ігнорував.

«Ми працювали в Україні дуже довгий час, і в Пола був цілий власний тіньовий уряд... У нього була своя людина в кожному міністерстві», - розповів один із заступників Манафорта Рік Гейтс.

Автор розслідування пише, що Манафорт отримував від Януковича величезні суми - більше, ніж будь-коли до цього у своєму житті. Послуги політтехнолога часто оплачувалися з кишень українських олігархів, лояльних до Януковича.

Після Євромайдану Манафорт повернувся до США і почав лікування у психологічній клініці в Арізоні. Одна з його доньок зізналася, що тоді її батько був на межі самогубства.

У червні 2016 року він очолив передвиборний штаб кандидата у президенти США Дональда Трампа.

Зазначимо, що у США Манафорту, який є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році. 30 жовтня Манафорта і його ділового партнера Річарда Гейтса обвинуватили у змові проти Сполучених Штатів. Їм висунули обвинувачення у 12 пунктах і відправили під домашній арешт. За даними слідства, Манафорт і Гейтс згенерували десятки мільйонів доларів доходу внаслідок їхньої роботи в Україні. Перший відмив понад $18 млн, а другий – більше ніж $3 млн.

Згідно з наявною інформацією, Манафорт протягом останніх десяти років отримав від наближеного до Кремля російського олігарха Олега Дерипаски близько $60 млн. Ця співпраця почалася в 2007 році, коли вони представляли російські інтереси у Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 29 Січня 2018 08:14
А на 112 риги вже клятвенно запевняють що ні, ніякого манафорта ніхто не знав. Як кажуть, на злодії і шапка горить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus