USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Майже 5 млн євро в Луцьку витратять на купівлю тролейбусів і нові мережі

31 Жовтня 2018 12:39
Депутати Луцької міськради надали дозвіл на здійснення місцевого запозичення у сумі 4,916 мільйона євро у Міністерства фінансів.

Про це йшлося під час сесії міської ради 31 жовтня.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, кошти спрямують на придбання тролейбусів, ремонт та будівництво нової контактної мережі. Договір укладається на 20 років, пільговий період становитиме 60 місяців, погашення кредиту відбуватиметься піврічними платежами. Зі слів посадовця, багато міст України вже здійснили таке запозичення в Мінфіну. Існує угода між Мінфіном та Європейським інвестиційним банком за проектом щодо громадського транспорту у містах України.

Голова фракції УКРОП Ігор Поліщук зазначив, що вітає рішення, але нагадав, що коли раніше у міськраді порушували питання про закупівлю вживаних європейських тролейбусів, то від декого лунала критика і заклики підтримувати вітчизняного виробника, корпорацію «Богдан». В інших містах, наприклад, у Тернополі, Львові та Івано-Франківську, купують іноземний електротранспорт.

Депутат розповів, що місто Кременчук з 50 тролейбусів «Богдан», які мали бути поставлені протягом 40 днів, досі за два роки отримав лише 17, а три тролейбуси, які нещодавно надійшли, були у цьому місті радісною звісткою. Водночас це місто сплачує відсотки за кредитом, не отримавши всі тролейбуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2018 13:05
А вони що в Богдана хочуть тролейбуси купляти? Є чудові білоруські тролейбуси, чому не зробити транспорт комфортним для лучан?
Волинь до Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2018 14:22
А хіба не потрібно оголосити тендер і вибрати найкраще?
Львівянин до Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2018 16:59
От тільки "чудові" білоруські автобуси після місяця експлуатації виявилися нічим не кращі за Богдани і Електрони львівські. Тож, враховуючи ці обставини, краще закупити наші або назбирати і купити нормальні польські.
Людмила Показати IP 31 Жовтня 2018 14:26
Дуже цікавить питання нової мережі: КУДИ мають намір її прокладати?
Читач Показати IP 31 Жовтня 2018 16:21
5 мільйонів євро це 160 мільйонів гривень. 1 новий тролейбус коштує 10 мільйонів. Держава-власний зробить максимум можливого, щоби тролейбусів було закуплено якомога менше, а кредит використано якомога безглуздіше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus