USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За два роки Кременчук отримав 17 тролейбусів «Богдан» із 50 обіцяних

29 Жовтня 2018 15:58
У Кременчуцькому міськвиконкомі сьогодні оприлюднена радісна новина для міста. Кременчуцьке тролейбусне управління отримало ще три тролейбуси із заводу «Богдан».

Всього від часу прийняття рішення про взяття кредиту вже минуло два роки, і місто отримало 17 тролейбусів з 50, які за контрактом мали б бути поставлені до Кременчука протягом 40 робочих тижнів, пише П+.

Відповідну новину, що ось іще три тролейбуси до міста привезли, оприлюднила прес-служба Кременчуцького міськвиконкому.

Рішення про взяття кредиту розміром 8 мільйонів євро кременчуцькі депутати приймали на своїй сесії 29 жовтня 2016 року.

Але вже цього року, у 2018-му, відповідно до фінансового плану Кременчуцького тролейбусного управління, місто має заплатити за цим кредитом за всі 50 тролейбусів, з яких
отримали 17, - 15 мільйонів 154 тисячі гривень.

А наступного року за тролейбуси, які ніяк не доїдуть до Кременчука, тобто за взятий у євро кредит, доведеться заплатити вже 44 мільйони 200 тисяч гривень.

Загалом питання – чи правильно міський голова Кременчука Віталій Малецький зробив, що купив у кредит одразу 50 тролейбусів з відповідною переплатою, а не став купувати просто по 10 тролейбусів щорічно, – залишається дискусійним.

Бо, з одного боку, це добре, що Кременчук купив у кредит стільки ж «рогатого транспорту» (по 50 штук), як Харків чи Одеса.

Але між Кременчуком та містами-мільйонниками є різниця. Вона в тому, що бюджет Кременчука набагато менший, ніж бюджет Одеси чи Харкова.

А по-друге, в цих містах свої кредитні тролейбуси вже давно отримали. От тільки до Кременчука, який уже виплачує кредит та відсотки за те, чого немає, ці тролейбуси з «Богдана» ніяк не доїдуть.

Нагадаємо, луцький завод "Богдан" активно рекламував свої тролейбуси, навіть влаштував мітинг працівників заводу під Луцькрадою, які вимагали міську владу купувати їхні тролейбуси. Хоча за ціною 1 нового тролейбуса від «Богдану» можна придбати 10 сучасних вживаних зі Швейцарії. Під час цієї акції привезений мітингувальниками тролейбус «Богдан» збив знак, оскільки у нього відмовили гальма.

Також журналістам стала відома інформація, що луцький автоскладальний завод №1 «ПАТ «АК «Богдан Моторс» випускав такий собі тролейбус «Т70117», електрообладнання й тяговий навіс на якому повністю Російської фірми ООО «ЧЕРГОС».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 29 Жовтня 2018 17:42
Давайте розженемо завод і людей які там працюють на вулицю!! Хай в Польщу їдуть, це ж краще? Правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus