USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Меморіал жертвам Голокосту на Волині перетворюють у смітник

29 Січня 2015 10:14
Купи сміття виявили члени єврейської громади на меморіалі жертвам Голокосту, що на околиці села П’ятидні Володимир-Волинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОЛОКОСТ НА ВОЛИНІ. ГІРКИЙ СПОГАД

27 січня в міжнародний день пам’яті жертв Голокосту вони прийшли до меморіалу,аби вшанувати пам’ять 25 тисяч закатованих нацистами євреїв міста і району, які знайшли останній спочинок у трьох братських могилах, і вже вкотре зафіксували акт сміттєвого вандалізму.

«На жаль, на меморіалі ми знову зіштовхнулися з проблемою - купами сміття, яке вивозять туди ті, кого людьми назвати язик не повертається. Також там продовжують пакувати свій крам ті, хто возить до Польщі цигарки та іншу контрабанду. Вони викидають купи сміття прямо біля монумента жертвам Голокосту та біля їх могил, добре усвідомлюючи, де вони знаходяться, оскільки там є пам’ятник, інформаційний щит біля нього і меморіальні таблички на могилах. Дуже прикро, що ті, хто це робить, не лише ображають пам’ять безневинно закатованих жінок, дітей, чоловіків, - вони не поважають себе, і ганблять свій народ», - зазначає Володимир Музиченко - представник єврейського громади Володимир-Волинського.

Інформаційне агентство Волинські новини раніше повідомляло, що на волинському меморіалі орудують вандали. Представники єврейської громади в липні 2014 року виявили факт руйнування однієї з трьох братських могил шляхом закладання грабіжницьких шурфів. Вандали розкопують могили жертв Голокосту у пошуках цінностей і це попри те, що меморіал у П’ятиднях паспортизовано як об’єкт історичної спадщини і охороняється державою.

Зі слів Володимира Музиченка, порушена під тиском громадськості кримінальна справа поки «висить», і мало вірогідно, щоб нею хтось займався. А на тлі проблем, що виникають щодня в державі, і поготів. В усякому разі ті, хто мав би цим займатись, неодноразово говорили пану Музиченку про її безперспективність.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
аліна Показати IP 29 Січня 2015 10:36
цей володимир-волинський та нововолинсь як апендицит!!!! таке враження що там росія а не волинь. би*ло викинув сміття? хрюкни.
Анонім до аліна Показати IP 29 Січня 2015 14:57
По всій Волині сміття не менше.
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 10:40
ХРЮ..
волинянин Показати IP 29 Січня 2015 11:56
а чи не сплачують комусь за прибирання і догляд могил євреї які проживають за кордоном ?
Хаїм Показати IP 29 Січня 2015 21:20
וואָלין בוגגערס

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus