USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мешканці Володимира-Волинського лишилися без тепла і гарячої води

5 Квітня 2016 10:36
Відучора – 4-го квітня 2016 -го року Володимир-Волинська філія “Волиньгазу” опломбувала всі котельні міста та припинила постачання блакитного палива КП “Володимир-Волинськтеплокомуненерго” через борги. За станом на початок квітня комунальники міста боргують НАК “Нафтогаз” близько 13-ти мільйонів гривень. Однак, 10-ть мільйонів – борг держави за перерахунок пільг, субсидій та інших видів платежів, - інформує БУГ.

До слова, без гарячої води опинилися і мешканці Луцька.

Про непросту ситуацією у Володимирі-Волинському повідомив 5-го квітня на оперативній нараді у міськвиконкомі директор теплокомуненерго Роман Лисюк. “Лімітів на газ газотранспортна компанія на квітень місяць Володимиру-Волинському не виділила. Керівник НАК “Нафтогаз” пан Ковалєв дав наказ на місцеві філії відключати підприємства від газу за наявності боргу навіть в одну гривню. Ми ж нині боргуємо компанії 13-ть мільйонів 644 тисячі гривень”, – заявив пан Лисюк.

Тепловики міста не бачать наразі можливостей погашення боргу монополісту. Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук дав наказ на місцеве КП шукати шляхи подолання проблеми. Однак, директор комунального підприємства каже, що ситуація складна – майже 10-ть мільйонів із 13-ти – це борг, створений державою через невідшкодовані газотранспортній компанії кошти за пільги і субсидії, надані населенню. Власного боргу тепловиків – 2 мільйони гривень. Населення не сплатило за використане паливо – понад 1 мільйон в національній валюті.

Газопостачальники пропонують місцевим підприємствам, які подають тепло та гарячу воду у міські будинки, купувати безлімітний газ за так званою “комерційною ціною”. А це – скажені гроші, які ні місто, ні КП собі дозволити не може.

“Добре, що погодні умови такі, що не дають замерзнути без тепла містянам. Однак, офіційно опалювальний сезон ще триває. Я був днями у Києві, підписував додаткові угоди про газопостачання до кінця опалювального сезону. Однак, мене одразу попередили, що з таким боргом нам блакитного палива не бачити”, - розповів Роман Лисюк.

Жодних гарантій по постачанню гарячої води влітку ні комунальники, ні міська влада дати не може. Шукати рішення проблеми – гарна порада. Однак, як зазначають тепловики, не зовсім від них залежить. Вчасно повертати кошти за пільги і субсидії має держава, яка наразі на це реагує досить інфантильно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
володимир Показати IP 5 Квітня 2016 11:57
Якщо вони так погоспідарують ще один термін, то місту і газу не бачити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus