USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мешканці гуртожитку платили за невикористане світло

16 Червня 2011 16:07
У Ковелі ремонтне житлово-комунальне підприємство встановлювало економічно необґрунтовану плату за електроенергію для мешканців гуртожитку, помешкання яких не обладнані лічильниками.
До такого висновку дійшли фахівці Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, провівши відповідне розслідування, – повідомили в АМКУ.
Як пояснив голова тервідділення Віктор Гупало, у гуртожитку є помешкання, обладнані приладами обліку, і такі, у яких лічильників немає.
«Мешканці, у яких є лічильники, платили за електроенергію суто за показами свого лічильника. А за освітлення приміщень спільного користування плату нараховували лише тим жителям гуртожитку, у яких лічильників немає. Хоч є таке правило, що ця плата мала б бути розподілена рівномірно між усіма мешканцями», – зазначив Гупало.
Тому тервідділення АМКУ оштрафувало РЖКП № 1 міста Ковеля на 3,5 тисячі гривень за зловживання монопольним становищем.
За словами Віктора Гупала, підприємство припинило порушення та зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету.
На таку ж суму оштрафували і комунальне підприємство «Нововолинськводоканал» – також за зловживання монопольним становищем.
Як встановили антимонопольники, підприємство частково відмовлялося від реалізації послуги водопостачання за відсутності альтернативних джерел придбання.
Як повідомив Гупало, підприємство визнало порушення, здійснює заходи щодо його припинення та зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus