USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мешканців Камінь-Каширського району «тероризують» дикі кабани

17 Липня 2017 13:19
Села Камінь-Каширського району потерпають від постійних набігів диких кабанів. Стада спричиняють велику шкоду людським городам. Якщо весною від них потерпали посіви жителів Карасина і Карпилівки, то зараз почали робити шкоду вже і поблизу Запруддя.

Про це повідомляє Полісся.

Вепрів розводять мисливські господарства для полювання, – переконані місцеві жителі.

Натомість свинячі стада, які постійно мігрують, навідуються і до людських городів, щоб поласувати смачненьким — збіжжям та молодою картопелькою. Селяни занепокоєні: якщо так буде тривати і надалі, то вони залишаться без урожаю.

Розгул диких кабанів зводить працю селян нанівець. Поблизу Запруддя видно результати хазяйнування вепрів: витоптані та перериті картопляні поля, витолочену озимину.

«Кабани довели людей до такого стану, що якщо влада з цією проблемою нічого не вдіє, то скоро наші селяни обіцяють дорогу перекрити, — розповідає житель Запруддя, депутат Сошичненської сільради В’ячеслав Шевчук. – Дикі свині просто знищують весь урожай на полях і щоразу все ближче до села. Наші жителі зверталися вже і в сільську раду, і кілька разів скликали сходи села, на які запрошували представника місцевого мисливського господарства «Наболоцьке». Проте все марно, ніхто нам толком допомогти не може, всі лише розводять руками, мовляв, дикі вепри нічийні, з лісу, а це значить, що компенсувати завдану ними шкоду нікому».

Районний депутат Світлана Сидорук під час однієї із сесій районної ради цьогоріч у квітні навіть спрямувала свій заклик до влади якось унормувати ситуацію і подбати про те, аби селяни не потерпали від «свинячого тероризму».

На жаль, все це не принесло жодної практичної користі. Як то кажуть: «Говорили, балакали…» Чиновники та особи, які представляють приватні мисливські господарства, спромоглися лише дати декілька «цінних» порад: обгородіть парканом або застрахуйте свої посіви.

Варто долати, за законом мисливські господарства і дичина захищені набагато краще, аніж людські посіви, тож селяни постійно у програші. Приміром, якщо підстрелиш дикого кабанця, який пошкодив усі твої посіви, то, як мінімум, маєш заплатити 10 тисяч гривень штрафу за одну особину. Все просто: дикі звірі вважаються власністю держави, тож завдана їм шкода прирівнюється до шкоди державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 17 Липня 2017 16:12
звернутись до суду з позовом до обласного управління лісового та мисливського господарства з вимогою відшкодувати завдану шкоду
скептик Показати IP 17 Липня 2017 16:13
або поставити "вовчі ями"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus