USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не допомагають ні палиці, ні гучна музика: на Волині дикі кабани тероризують села

26 Вересня 2022 12:26
На Волині дикі кабани вже кілька місяців тероризують два села, цілими родинами вони вибігають з лісу та нищать урожай і підходять впритул до будинків.

Свиней селяни постійно виганяють зі своїх городів, але ті щоразу повертаються, йдеться в ТСН.

Цілими родинами до людських обійсть кабани приходять уже кілька місяців, риють і в городах, і на дорозі. Та найбільша біда, жаліються селяни, що звірі нищать врожай – особливо, кукурудзу, біб та кабачки. За день вони навідуються до села по кілька разів.

Аби хоч якось вберегти врожай від непроханих гостей – лякали їх і палицями, і навіть гучною музикою. «Вже й радіо вішали, щоб відігнати. Ну одну ніч не прийшли, а там щоночі», – розповідають мешканці.

У лісі для диких тварин облаштували годівниці, але свині – все одно ідуть до людей.

Лісник Михайло пояснює, що виловлювати тварин не може, бо треба дозвіл екологів і сприяння громади. Тож чекають, коли з відпуски вийде староста. Той телефоном обіцяє ТСН, набіги кабанів обговорять на нараді. «Говорили про цю проблему, але вона, бачу, набирає більших обертів. То доведеться зустріч робити», – каже староста округу Володимир Томашук.

Поки ж люди переживають за майбутній урожай, а ще – аби згодом полюючи на свиней, до них не почали забігати інші «гості» – вовки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хрюк Показати IP 26 Вересня 2022 12:47
А староста села 7 місяців у відпустці в Чорногорії. Від дуже переймається... за свою засмагу.
Хай знають ! Показати IP 26 Вересня 2022 15:19
А ви яку їм музику ставили ? Якщо крутили "Стефанія, мамо" - то толку не буде. Попробуйте поставити Повалій, Лорак або кобзона !
Яша Показати IP 26 Вересня 2022 19:34
Попробуйте петардами лякати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus