USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Міліція має претензії до луцького стадіону

13 Травня 2011 13:16
Волинські правоохоронці незадоволені станом стадіону «Авангард» та поведінкою фанатів деяких футбольних клубів України.

Про це 13 травня під час прес-конференції розповів заступник начальника УМВС України у Волинській області Микола Лисюк.

За словами правоохоронця найбільш недисциплінованими футбольними фанами є вболівальники київської команди «Оболонь», дніпропетровського «Дніпра» та львівських «Карпат». Серед найорганізованіших та найдисциплінованіших – фанати ФК «Шахтар».

«Ці вболівальники разом всі приїхали і без жодних сутичок поїхали, а от з фанами «Карпат» ми мали проблеми. Вони і бійки зчиняли, і на стадіоні себе поводять провокуюче, а також всі бачили написи у місті, які ці фани залишили після себе», - розповів Микола Лисюк.

Нагадаємо, що 12 березня перед приміщенням кінотеатру «Промінь» була зареєстрована масова бійка між вболівальниками футбольних команд «Волинь» та «Карпат». За це правопорушення міліціонери затримали 25 молодих людей, з них 3 неповнолітніх.

Крім того, за словами правоохоронця до стадіону у них є безліч запитань, адже він потребує реконструкції щодо облаштування засобів безпеки.

«Ми будемо звертатися до Луцької міської ради, аби вони якось вирішили це питання. Виходить, що футбольний клуб і не проти робити реконструкцію, проте вони не хочуть вкладати гроші доки стадіон не їхній. А ми, міліціонери, у цьому виходимо крайні. Там навіть немає, де облаштувати елементарно біотуалети», - нарікає Микола Лисюк.

Попри це міліціонери запевняють, що з охороною громадського порядку під час футбольних матчів вони вправно справляються. У минулому році в МВС України навіть започаткували Єдину інформаційну базу даних осіб, які затримувалися за скоєння правопорушень під час проведення спортивних заходів. На обліках даної бази перебуває 25 молодих людей – вболівальників ФК «Волинь».

Докучають міліціонерам і вболівальники, які будь-якими методами та способами проносять піротехнічні засоби та фаєри на стадіон. За словами правоохоронців, найспритнішими у цій справі дівчата.
«Ми виставляємо палатки для огляду футбольних фанів. Проте дівчат мають оглядати жінки-міліціонери. На кожен такий пост ми ставимо дві жінки та чотири чоловіка. Нам цього вистачає, але, як бачимо, винахідливість фанів безмежна», - зауважив начальник міліції громадської безпеки Микола Лисюк.

Водночас його колега начальник управління громадської безпеки Анатолій Шумік розповів, що в Інтернеті навіть можна зустріти оголошення зі змістом «Пронесу на футбольний стадіон піротехнічні засоби». Номер телефону додається.

«Однак про такі речі ми вже знаємо, тому пильніше перевіряємо. Також перед початком матчів проходимо по всіх секторах, заглядаємо під сидіння. Адже часто буває, що фани ще вночі пробираються на територію стадіону та залишають там піротехніку», - розповів Микола Лисюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus