USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Влада у Луцьку читатиме повідомлення від мешканців в Інтернеті

24 Вересня 2013 11:41
Луцьк став одним з п’яти пілотних міст, у яких стартує проект «Відкрите місто». З 1 жовтня мешканці зможуть повідомляти владу про нагальні проблем в обласному центрі не лише письмово і по телефону «гарячої лінії» 15-80, а й через Інтернет-мережу.

Авторизовані користувачі зможуть ставити позначки на інтерактивній карті, яка розміщена на сайті opencity.in.ua, або писати повідомлення відповідальним службам. Кожний структурний підрозділ, запевняють у міській раді, матиме відповідального працівника, якого зобов’яжуть щоденно моніторити такі повідомлення і за потреби на них відповідати.

Щоправда, повідомляти про міські проблеми зможуть лише авторизовані користувачі – або зареєстровані через електронну пошту, або через соціальні мережі. «Анонімок», кажуть, розглядати не будуть.

Розробники передбачили понад 50 категорій проблем, про які зможуть інформувати свідомі лучани. Зокрема, йдеться про питання, які стосуються житлово-комунального господарства, вулично-дорожнього покриття, зелених насаджень, безпеки, вуличної реклами. Щоправда, поки що на сайті не передбачені посилання на проблеми в сфері освіти та охорони здоров’я, повідомив керівник проекту Михайло Наход.

«Люди зможуть привернути увагу до проблем громадськості, зможуть самоорганізуватися, а влада – оперативно зреагувати. Кожну вказану проблему користувачі зможуть коментувати, також працівники міськради теж зможуть спілкуватися з ними – повідомляти, скажімо, про виконання», - зазначив Наход.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ЗА КОМУНАЛКУ ТЕПЕР РОЗРАХОВУВАТИМУТЬСЯ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

Повідомлення система автоматично надсилатиме у два органи: той, який має вирішити ту чи іншу проблему і контролюючий орган – відділ звернень громадян. Наход підкреслив, що на ці повідомлення не діятиме Закон про звернення громадян. Процедуру і регламент реагування на них міська рада затвердить окремо. Але в самій системі розробники передбачили строки: на відповідну резолюцію керівник матиме три дні.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що така співпраця з мешканцями сприятиме вирішенню нагальних проблем міста і посилить відкритість роботи органів міської влади, підвищить рівень довіри до неї.
«За мешканців я не сумніваюсь, що вони будуть писати, ставити позначки на карті. Інша справа як реагуватимуть працівники міської влади. У деяких працівників буде спротив – це ясно. Але ми цю ініціативу підтримуємо, тому що між владою і громадянами має бути зворотній зв’язок», - зазначив посадовець.

Днями начальники структурних підрозділів міської влади визначать відповідальних і направлять на коротке навчання як користуватися системою. Система, яка запрацює з 1 жовтня, буде ще коректуватися під час роботи. Зокрема, можливо, на Інтернет-сторінці розмістять розклад планових робіт.

Проект «Відкрите місто», реалізується за підтримки Фонду Східна Європа і в перспективі має перерости у «Відкритий уряд». Організатори планують, що повною мірою система запрацює через 1,5 роки, а за 3-5 років половина українських міст до неї долучиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ухти так Показати IP 25 Вересня 2013 15:59
Чергове відмивання грошей. Таких сайтів аж 2. Довели б ті до пуття!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus