USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міськрада розгляне петицію про заборону «шедеврів» Ірини Дацюк

1 Лютого 2016 11:00
Петиція із пропозицією заборонити «скульптору» Ірині Дацюк ліпити свої «шедеври» по містунабрала необхідних 300 голосів лучан – це зобов’язує міськраду розглядати звернення на виконкомі або сесії, а тоді дати відповідь громаді міста.

За станом на 1 лютого петицію мешканки обласного центру Наталії Маковської підписало 303 лучани.

Нагадаємо, один із останніх пам’ятників авторства Ірини Дацюк, присвячений відомому співаку Кузьмі, викликав хвилю критики й обурення як у творчих колах, так і серед громадян. Після цього в інтерв’ю одному з волинських ЗМІ пані Дацюк «відхрестилася» від свого витвору й переклала провину за невідповідність образу на львівських майстрів. Вона також повідомила, що вже працює над новим пам’ятником Кузьмі.

Нещодавно, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку планують спорудити черговий пам’ятник авторства Ірини Дацюк - Пам’ятник Християнському милосердю.

ЧИТИТИ ЩЕ: ЧИМ ПРИВАБИЛА ЛУЦЬКУ ЗАМОЖНУ ЕЛІТУ АВТОРКА ПАМ’ЯТНИКА КУЗЬМІ?

Нагадаємо, у Луцьку електронні петиції приймаються на розгляд міської ради у випадку, якщо вона набирає 300 голосів. Далі, якщо вирішення питань, порушених у тексті петиції, вимагатиме розгляду на засіданні виконкому або сесії міської ради, виконавчий орган готуватиме необхідний проект рішення. Після того на засідання виконавчого комітету та сесію запрошуватиметься автор петиції, який матиме можливість виступу. Відповідь на петицію буде оприлюднена на офіційному сайті міської ради та надіслана автору не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ольга Показати IP 1 Лютого 2016 12:22
Хто така ця Дацюк??? Які її відомі роботи попередні, до пам"ятника Кузьмі? І чому їй єдиній в Луцьку?? Що в нас немає відомих більше скульпторів? Навіщо робити й переробляти по 10 разів? Якщо з її слів винні львівські майстри, то над чим вона знову працює? Може вже хватить випробовувати долю з цією Дацюк? Чи бажання мера заробляти гроші знову переможе? А лучани якось перетопчуться, не до них...
Анонім до Ольга Показати IP 1 Лютого 2016 19:56
Точно знаю, що вона наваяла Уостя Шишка біля "Мисливця"
Архітектор Показати IP 1 Лютого 2016 21:07
Справа не в тому що за участю Ірини Дацюк в Луцьку встановлено багато меморіальних дошок та скульптур. Справа в тому що за це, в порушення законодавства, платить гроші міська та обласна влада. Тому петиція повинна бути іншого змісту, а саме: заборонити ЛУЦЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ та ОБЛАСНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ проводити фінансування робіт Ірини Дацюк в місті Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus