USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міст біля ТАМ-ТАМу в Луцьку - повністю синьо-жовтий

6 Липня 2014 11:06
Патріотичні кольорові акції відбулися у Луцьку. Вчора, 5 липня лучани зробили «останній ривок»: дофарбували міст між проспектом Соборності і проспектом Перемоги. Про це повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини у Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна».

Так, студенти і викладачі кафедри документознавства та інформаційної діяльності разом з іншими луцькими активістами брали учать у цій акції.

Нагадаємо, 18 червня луцькі активісти розфарбували у синьо-жовті кольори половину мосту. Окрім того, на захисних щитах на мості майстри графіті нанесли патріотичні малюнки.

Цей рік суттєво змінив багатьох ліролівців. Вони стояли на Євромайданах Києва, Луцька та інших міст, обороняли барикади на Інститутській, пережили загибель своїх однокурсників, пройшли мобілізаційні навчання.

Кожен з них став краплею в тому самому океані, який може змінити нашу державу. Участю же в цих громадських акціях ми хотіли показати, як любимо своє місто і свою країну.

Останнім часом Україною прокотилася хвиля патріотичних громадських акцій, флеш-мобів і перформансів. Одним з найпоширеніших з них було розфарбовування мостів у патріотичні кольори – кольори українського прапора. І нехай це не найоригінальніша ідея, однак, це ідея, сказати б, – найсимволічніша, бо основне завдання будь якого моста – з’єднати роз’єднане.

Сьогодні ми всі усвідомлюємо, що з’єднати країну може тільки національна ідея, свідома національна самоідентифікація, зрозумілими знаками яких є державні символи – прапор і герб, кольори першого й абриси другого. Саме тому й вийшли сотні українців з фарбою і пензлями в руках на вулиці і мости своїх рідних міст.

Раніше повідомлялося, що ковельський пішохідний міст, що сполучає два береги річки Турії, теж стала синьо-жовтим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пр.Соборності Показати IP 6 Липня 2014 11:26
коментар було видалено
худрада Показати IP 6 Липня 2014 11:29
А загальне фото слабо зробити? Можна ж від Варшавки чи від Порту сфоткати, щоб загальний єфект побачити, чи то тільки з 2-4 метрів можна щось роздивитись?!
Я Показати IP 6 Липня 2014 14:22
Ідіть краще допоможіть родинам в яких сини на сході і не має кому працювати.Слабо в огороді попрацювати.Чи може я не правду кажу?
Бббррр Показати IP 6 Липня 2014 15:28
Знаєте, йомайо, а образливо. Треба було робити про всіх художників, які малювали міст, а не тільки про лірол. Про організаторів зробити, про СНУшників, про ЛНТУшників, про школярів і т.д., про маму з двома дітьми, яка фарбувала міст 4 години, про дівчину вчора з дуже милою собакою, яка в кінці також була жовта. А то про лірол - я був всі три рази, бачив лірол тільки раз. То ж розумієте футболку треба вдягнути, щоб засвітитися.
Редакція до Бббррр Показати IP 6 Липня 2014 16:31
Будь ласка, надсилайте інформацію про побачене на адресу редакції або в рубрику Повідом новину". Тоді все, що вам сподобалося, з'явиться на сайті! Будемо дуже вдячні.
МИ до Бббррр Показати IP 7 Липня 2014 16:31
З цього інституту загинули хлопці. Тут вчать як треба жити.
ЛІРоЛ до Бббррр Показати IP 7 Липня 2014 19:46
Ну так напишіть, це було б цікаво, напевне Ви були з друзями - напишіть про них. Ми написали тільки про себе, бо ж йшли туди не інтерв"ю брати. До того ж висловили вдячність всім, з ким працювали (якщо Ви взагалі читали статтю). У футболках з емблемами ліролівці справді були тільки один раз (28 червня), в інші - у звичайному одязі. Якщо студенти інших вишів не хочуть одягнути свої фірмові футболки чи їх їм не дають, то це справа їхніх закладів і їхня особиста. А від Жучки користі було.., вона бідолашна тільки намучилася і втікти хотіла. А Ви пишіть, може, Нобелівську премію дадуть.
Всезнайко Показати IP 6 Липня 2014 20:27
А тепер дружненько, прийшли додому і розфарбували унітази в синьо-жовті кольори... Зразу стане краще жити...
Анонім Показати IP 6 Липня 2014 23:14
Надо запретить другие цвета! Оставить только два цвета и заживем!
Микола Показати IP 7 Липня 2014 16:29
МОЛОДЦІ студенти "України"справжні місцеві патріоти, так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus