USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Місцева влада відмовляється від коштів, які нардепи «заводять» на округи

2 Серпня 2017 13:36
Через небажання місцевої влади працювати, з двох об’єктів Камінь-Каширського району зняли фінансування.

Про це розповіла народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич на нараді щодо розподілу коштів з фонду соціально-економічного розвитку, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Так, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на програму соціально-економічного розвитку, нардеп залучила на 23-ій виборчий округ майже 28 мільйонів гривень. Натомість на місцях ці кошти не хочуть використовувати. Так, на будівництво школи в селі Оленине та реконструкцію дитсадка в селі Бузаки місцеві мешканці просили в нардепа виділити кошти. В результаті, на ці об’єкти направили по 200 тисяч гривень з державного бюджету. Проте, як виявилося, сільські ради цих коштів не хочуть.

«Є проблеми з Оленине. Досі немає підрядника і замовника робіт. Роботи по будівництву школи припинилися в 2013 році, зараз переробляють документацію. В мене були директор школи Оленино і сільський голова, які не хочуть брати на себе відповідальність і виступати замовниками будівництва і приймати 200 тисяч гривень на баланс сільської ради. Бо вони їх до кінця року не освоять», – переконує голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

Читати ще: Будівництво сільської школи Гунчик назвав забаганкою

Чиновник додав, що така ж ситуація і в селі Бузаки – сільська рада на хоче брати на себе відповідальність за ці кошти і використовувати їх. Тож Валерій Дунайчук запропонував, аби гроші з цих об’єктів, а це загалом 400 тисяч гривень, були переведені на будівництво школи в селі Осівці.

«Мені дивно чути, що в Оленине громада боїться на себе брати відповідальність. Вони господарським способом будували ту школу. Вони доклали багато зусиль для того, щоб їхні діти теж мали елементарні умови для здобуття освіти», – каже Ірина Констанкевич.

Як повідомлялося, у 2016 році Волинська обласна рада виділяла 1 мільйон гривень на будівництво школи в селі Оленине. Розпорядником коштів виступало управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації, яке ані в 2016 році, ані в 2017 не проводило будівельні роботи на об’єкті. Аналогічна ситуація з виділенням коштів на реконструкцію дитсадка в селі Бузаки. В 2017 році ДНЗ села Бузаки включений в перелік об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. На цей об’єкт передбачається 9 мільйонів гривень. У грудні 2016 року голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик особисто звертався до народного депутата Ірини Констанкевич з прохання посприяти у виділенні коштів на фінансування цього дошкільного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
країна-руїна Показати IP 2 Серпня 2017 13:39
Люди, які керують Україною, на 100% розділяють цінності пересічних українців. Всі крадуть, просто дехто вкрав стільки, що може купляти бабусів за гречку для голосування за себе. Бабка бере "шарову" гречку і, голосуючи за гречкосія, радіє тому, як "обманула систему". Українці в більшості ненавидять державу і владу, і мріють красти більше, ніж дрова та гвинти на роботі. "Бо всі крадуть". Мріють про шару. Якщо заглибитися у проблему, ми маємо подвійний зворотній зв'язок демократична_влада - народ. Згідно до соціології будь-якої групи людей, приблизно половина населення є інфантильною бидломасою, що живе так, як сказала влада. З іншого боку, влада у демократичній країні обирається з середовища цієї бидломаси. Отака х-ня, малята. Меншості активних людей треба дуже важко і жорстко працювати, щоб змінити... ні, не владу. НАРОД! Змінити мислення людей, щоб їхні тупі голови перестали голосувати за лайно. А голосували хоча б за менше лайно. Майдан робила не більшість Українців. А приблизно 10-20%. Ще 20-30% - пасивно співчувало. Ще 20-30% - пасивно співчували владі. І 10-20% - активно антимайданили чи мали пряме відношення до режиму Януковича. Всі важливі перетворення роблять 10-20% активного населення країни. А всі інші - просто пристосовуються. Треба міняти народ. Як це колись робили активісти у 19ст.
руїна в голові до країна-руїна Показати IP 2 Серпня 2017 14:13
Майдан, як ви сказали, робило 10-20, тільки не відсотків - а чоловік. 10-20% активістів були гарно використані для зміни "еліт", хоч потрібно зазначити, що самі активісти дійсно вірили в те, що вони щось вирішують і що тепер країна насправді буде змінюватись. Але принцип "хто вище б'є - той краще грає" в таких серйозних речах не працює. І це було видно відразу, після того як на сцену і на бульдозер вилізли "європейські політики", а актив це проковтнув і після цього пішло все по плану, до якого цих 10-20% не мали ніякого відношення. Чому так сталось - напевно тому, що "...Згідно до соціології будь-якої групи людей, приблизно половина населення є інфантильною бидломасою..." (с), бо для людей які хоч трохи можуть мислити, результат майдану, після того як його очолила теперішня влада, був цілком прогнозованим. Але таких людей насправді меншість, та і не в "почоті" такі люди, бо якщо і говорять - то ті речі які не дуже приємно слухати, не те що усвідомлювати. А в нас суспільство яке живе принципом "хто не з нами - той проти нас", правда такий соціум не має шансів на розвиток.
.він Показати IP 2 Серпня 2017 14:09
Сільські ради не можуть виконувати функції замовника, для цього у них немає спеціалістів, а у СБУ та поліції є, не один голоа на цьому погорів.Це перше.Друге, це не потрібно нардепу вибивати кошти на обєкти без документації, у пані Ірини погані помічники які готували пропозиції по роподілу субвенції
Іван Показати IP 2 Серпня 2017 16:15
" Активні перетворення" зробили 10-20%,а розплачуємося за зубожіння всі крім цих процентів
виборець Показати IP 2 Серпня 2017 17:43
Вибивати гроші не є завданням нардепа.Творіть закони для справедливого розподілення бюджету і все буде добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus