USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мітинг під ОДА: військові пенсіонери Волині вимагають підвищення пенсій

17 Січня 2018 11:49
Влада роками обманює військових пенсіонерів, не підвищуючи їм пенсії, – сотні колишніх офіцерів пікетували будівлю облради, вимагаючи звернутися до президента для вирішення цього питання.

Мітинг військових пенсіонерів відбувся 17 січня під стінами будівлі облради та ОДА у Луцьку.

Перед початком заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять багаторічного голови Волинської обласної організації ветеранів України, полковника у відставці, учасника Другої світової війни Миколи Капітоненка, якого вчора проводжали в останню путь.

Як повідомив голова обласної організації ветеранів України Олександр Булавін, учасники мітингу зібралися, щоб висловити пропозиції. Так, протягом років влада обманює військових ветеранів щодо перерахування нових розмірів пенсій, ігноруючи усі їхні звернення. Подібні акції у цей день відбуваються в усіх обласних центрах та великих містах, зокрема, на Львівщині мітингувальники вдалися до радикальних заходів – перекриття автошляхів. Попри знецінення національної валюти та подорожчання основних видів продукції, пенсія командира полку нині така ж сама, як зарплата технічного працівника.

Заступник голови обласної організації ветеранів України, голова комітету військової служби Олег Кучер зазначив, що спочатку військових пенсіонерів обдурили у 2016 році, коли підвищили грошове забезпечення солдатів, сержантів і офіцерів військової служби за рахунок премій, які були нараховані наказом міністра оборони. Олег Кучер наголосив, що з 2008 року пенсії не підвищували, а з 2012 року не було жодних індексацій та надбавок. Згідно з постановою Кабміну № 704, значно підвищувалися посадові оклади і оклади за військовим званням, але вона так і не вступила в дію з 1 січня, як планувалося, тому що у грудні прийняли наступну постанову № 1052, яка переносить введення в дію попередньої постанови і збільшення грошового забезпечення військових відтерміновується до 2019 рік. Отже, на думку військових ветеранів, влада їх у черговий раз обманула.

Учасники акції ухвалили резолюцію, у якій йдеться про те, що впродовж останніх двох років владні структури маніпулюють чинним законодавством та ігнорують передбачений перерахунок пенсій військовим різних категорій з урахуванням передбаченого грошового забезпечення. Учасники мітингу просять президента невідкладно скасувати постанову Кабміну № 1052, здійснити перерахунок та виплату пенсій військовим пенсіонерам відповідно до постанови № 704. Крім того, вони вимагають за введення в оману військовослужбовців, військових пенсіонерів, ігнорування та невиконання законів внести подання про звільнення з посад винних у цьому осіб. Зокрема, учасники акції проголосували за підтримку звільнення з посади міністра соцполітики Андрія Реви.

До мітингарів вийшов перший заступник голови ОДА Олександр Степанцов, який запевнив, що передасть звернення відповідним органам – в Мінсоцполітики, Кабмін та Пенсійний фонд.

Учасників акції обурила відсутність голови ОДА Володимира Гунчика, який, зі слів свого першого заступника, перебуває у робочій поїздці.

«До вас прийшли ветерани, колишні майори, полковники, військовослужбовці, які віддали частину життя за Україну. Чому немає Гунчика? Хто він такий перед нами? Тут значно поважніші люди, ніж він, а він нехтує такою категорією людей, як колишні офіцери», - обурювалися пенсіонери.

Якщо голова ОДА і надалі ігноруватиме їхні звернення та не вживатиме ніяких заходів, мітингувальники обіцяють змусити його разом із ними поїхати у Київ до президента.

Підтримати звернення військових пенсіонерів під час сесії облради на початку лютого пообіцяли представники фракцій. Так, голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов повідомив, що таке звернення підтримають, аби те, що постійно відкладалося, нарешті, було впроваджене в життя. ОДА, на його думку, теж повинна звернутися до президента та прем’єр-міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 17 Січня 2018 11:54
Ці па?ли замість того щоб підвищити пенсії , підвищують собі зарплати, тому що так худають, що кожень місяць куплють собі нові обновки, тому що в старі робляться за малі.
До військових пенсіо Показати IP 17 Січня 2018 12:18
Скоро Вас вийдуть підтримувати колишні держслужбовці, працівники МВС, працівники МНС, інші силовики, тому що Рева , Розенко хочуть всіх зрівняти , хто вірно служив Батьківщині, чесно працював, дач і будинків трьохповерхових не нажив, і тих хто в барах бухав, ще десь шабашив, їм на закони наплювати, аби своє рило накормити
МШ до До військових пенсіо Показати IP 17 Січня 2018 16:05
Працюючим гражданським пенсіонерам кожних 2 роки роблять перерахунок, періодично хоч трохи індексують, а тут більше 20 років військового стажу і майже 27 років трудового гражданського стажу і пенсія не індексувалась 7 чи 8 років. Де ж справедливість????!!
лучани Показати IP 17 Січня 2018 12:57
Під час війни ще щось вимагають. Нехай валять у армію служити, але вони не вміють бо в совковій армії неслужба була,а протирання штанів.
Анонім до лучани Показати IP 17 Січня 2018 13:46
Військові пенсіонери здебільше УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ.Те що влада кинула їх сьгодні очикує сучасних військових завтра...
Киянин до лучани Показати IP 30 Січня 2018 22:54
Є такі що і в АТО служили, і що далі? Якраз через війну мовчали і поки ще мовчимо. Але бачимо, як намагаються людей обдурити. Рева каже що коефіцієнт буде множитися на середню зарплату, а цифру називає мінімальної зарплати, то що це як не шахрайство?
До лучани Показати IP 17 Січня 2018 13:16
Пока вони служили в совковій армії, то ти напевно відсасував, тому що тебе мамка від армії відмазала, і ти став інвалідом
51 омбр Показати IP 17 Січня 2018 21:42
А шо вже Мудрикам не вистачає і квартири і машини і атошні пільги.?
170 тп Показати IP 17 Січня 2018 21:58
Дивуюсь армійській тупості деяких начальників тіпа командра (бувшого) 170 тп який його ліквідував у 2001 році.І получув за це відкат десь 50 тисяч доларів . Бунтувати потрібно в Києві де служить ваш друг Муженко, Кравченко, Шаптало (рашпель), Ковальчук з Любешова ,де правильний Гриценко(з телевізора не вилазить).До чого тут ГУНЧИК.?
Прол Показати IP 17 Січня 2018 22:42
О! Сьогодні і ми під порогом міського військомату мітингували з 8 ранку, на сходах до КПП від входу та до віконця стояла черга, і ще стільки надворі, бо до людей ставляться як до бидла. Царі!!!Зробили прийом лише в один день тижня, в середу, та же й режим Бога включили, запускають людину через грати, вона йде по своїх питаннях, а коли повертається каже з якого кабінету, тоді відкривають, запускають наступного, і о диво тилові рішали і без черги заводять своїх протеже, нарешті таки дочекавшись щастя, приходиш до кабінету, а там знову черга. Ще гірше ніж при совку!!! Якусь дрібницю виписатись/приписатись треба місяць з ними мурижитися. Ганьба! Журналісти дослідіть цю проблему. ВЛК та ж сама ситуація. Завтра в обласному буде знову ВЛК, буде продовження ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus