USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пенсійна реформа: які пенсії отримуватимуть колишні військові та силовики

6 Березня 2018 11:40
Вже у березні-квітні перерахують оновлені пенсії колишнім військовим, працівникам міліції та інших силових відомств.

Про це йшлося під час брифінгу в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Волинській області 6 березня.

Вже перед початком брифінгу до керівництва головного управління звернулися військові пенсіонери, які нарікають на розмір своїх пенсій – мовляв, замість надбавок дехто отримав навіть меншу пенсію, ніж раніше.

Так, військовий пенсіонер Петро Прач розповів, що служив в авіації, відсудив пенсію у розмірі 3612 гривень, але вчора отримав суму, на 800 гривень меншу. Враховуючи, що 2800 гривень він змушений сплачувати щомісяця за комунальні послуги, від пенсії лишається жалюгідна сума. Для того, щоб з’ясувати це питання, він звернувся до керівництва ГУ Пенсійного фонду в області. Інший представник колишніх військовослужбовців нарікав, що, прослуживши 21 рік, має пенсію трохи більшу за 1600 гривень.

Військовим пенсіонерам пояснили, що списки на виготовлення довідок про оновлене грошове забезпечення Пенсійний фонд передав уповноваженим органам 3 березня і у місячний термін ці органи нададуть довідки по кожній людині, відтак здійснять перерахунок пенсій.
Заступник начальника головного управління Олег Трибощук повідомив, що на обліку Пенсійного фонду зараз перебувають майже 272 тисячі пенсіонерів в області. Серед них нараховується 12 386 осіб, пенсії яких підлягають перерахунку з числа колишніх працівників силових міністерств і відомств. Зокрема, йдеться про приблизно шість тисяч військових пенсіонерів та 3900 колишніх працівників міліції.

Осучаснення цивільних пенсій відбулося у жовтні минулого року, а пенсійне забезпечення військовослужбовців лишалося досі без змін. Зі слів посадовця, за станом на 1 січня середній розмір цивільної пенсії становив 2060 гривень, військової – 2760. Максимальний розмір пенсії, який можуть виплачувати, становить 13 370 гривень, тобто, 10 мінімальних пенсій.
Наступним кроком реформування пенсійної системи 21 лютого стало рішення уряду про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби. Рішення передбачає два блоки перерахунків – перерахунок з 1 січня 2018 року пенсій колишнім військовослужбовцям ЗСУ, прикордонникам, колишнім працівникам СБУ, ДСНС тощо та перерахунок з 1 січня 2016 року пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (колишніх працівників міліції).

Начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Леся Дацюк поінформувала, що згадана постанова уряду передбачає проведення з 1 січня 2018 року перерахунок пенсій військовослужбовцям та деяким іншим категоріям громадян на підставі довідок, виданих уповноваженими структурними підрозділами силових міністерств і відомств виданих за станом на 1 березня.

Складова грошового забезпечення міститиме новий посадовий оклад, оклад за військове звання та надбавку за вислугу років. Окрім цього, передбачили порядок виплати цих перерахованих пенсій. Так, з 1 січня цього року проводитимуть виплату у розмірі 50% суми підвищення пенсії, з 1січня 2019 до 31 грудня 2019 року – 75%, з 1 січня 2020 року – 100% суми підвищення пенсії, визначеної за станом на 1 березня 2018 року.
Для колишніх працівників міліції перерахунок пенсій здійснюватиметься з урахуванням грошового забезпечення поліцейського за січень 2016 року. Сума перерахованих пенсій для виплати за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року обчислюватиметься органами Пенсійного фонду за станом на 1 січня 2018 року та виплачуватиметься після виділення коштів на їх фінансування з держбюджету в такому порядку: з 1 січня по 31 грудня 2019 року – щомісяця окремою сумою в розмірі 50% різниці між місячним розміром пенсії та місячним розміром отримуваної особою пенсії з період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року; з 1 січня 2020 року – щомісяця окремою сумою у розмірі 100% різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року та до забезпечення повної виплати розрахованої суми.
До 3 березня ГУ Пенсійного фонду в області направило списки в осіб, які мають право на такий перерахунок пенсій усі силові відомства. На підставі цих списків уповноважені органи у місячний термін підготують довідки про нове грошове забезпечення і передадуть їх головному управлінню для проведення перерахунків. Довідки планують опрацьовувати у межах двох діб. Усі довідки повинні надійти у Пенсійний фонд до 3 квітня. Отже, військовим пенсіонерам варто очікувати підвищення пенсій вже у березні-квітні. Посадовець відзначила, що для цього не потрібно особистих звернень пенсіонерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дядя Показати IP 7 Березня 2018 00:42
Добре знаємо як служили ці хабарникі ,злодії, і зрадникі,х...й їм а не пенсії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus