USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжнародний автопробіг поляків та українців стартував із Луцька

9 Липня 2017 14:20
Аби вшанувати пам'ять героїв, полеглих у Другій світовій війні і на сході України, та відвідати місця історичної пам’яті, дві сотні поляків та українців об’єдналися заради спільного автопробігу «V Райд Волинський».

«Райд Волинський» відбувається вже п’ятий рік поспіль, започаткували цю традицію майже 90 років тому. Урочисте відкриття міжнародного автопробігу відбулося учора, 8 липня, у Палаці культури міста Луцька.

Сьогодні ж з покладання квітів до стели героїв та молитви в костелі Петра і Павла стартувала чотирьохденна мандрівка місцями історичної пам’яті Волині та України. Так, учасники вирушать з Луцька до Дубного, Рівного, Житомира, Корця, Клеваня, Олики, Ковеля, Маневич і назад до Любліна. Загалом, за цей час вони проїдуть більше 1200 кілометрів.

Як розповідає керівник спілки «Волинський райд мотоцикловий» Хенрик Козак, незважаючи на складні стосунки в історії між двома народами, зараз вдається знаходити порозуміння та бути дружніми.

«Сюди ми приїхали вже вп’яте й робимо це традиційно для того, аби віддати шану людям, які загинули на Волині. Так ми шукаємо порозуміння. Ми вшанували пам’ять українців, які загинули на Майдані, на сході України. І це порозуміння нам вдається знаходити, ми не політики, це нас не цікавить. Але ми маємо бути дружніми, адже нас навмисне хоче посварити між собою третя сила. Тому дякую за Вашу привітність, владі України, що нас прийняла. Ми безпечно тут себе почуваємо, не зустрічаємо ворожість», - розповів Козак.
Зауважимо, що спроби посварити Варшаву і Київ є елементом гібридної війни,- так вважає МЗС Польщі.

На спільній молитві в костелі Петра і Павла були і присутні представники Луцької міської ради, які разом із поляками поклали квіти до стели пам’яті жертв розстрілу в’язнів Луцької тюрми та до стенду Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО.

«Мудрість великих народів, а українці і поляки саме такі, полягає в тому, щоб разом рухатися уперед. Ми бачимо, що Польща нас підтримує як у протистоянні з Росією, так і на європейській арені, Тому, незважаючи на прагнення наших східних сусідів, ми далі будемо йти на зустріч один одному, аби зміцнювати дружні стосунки», - наголосив секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.
А для того, аби під час руху колони не було затримки через раптові поломки транппортних засобів, до участі в автопробігу долучився спортивно-технічний клуб ЛНТУ.

«Ми будемо надавати технічну підтримку в дорозі, адже маємо із собою майстрів та автівку з необхідними інструментами. Якщо виникнуть якісь поломки, то ми зможемо їх швидко на місті відремонтувати. Сьогоднішнім дійством ми показуємо єднання, тому ми тут», - наголошує автомайстер Вадим Радзивилюк.
Зауважимо, автопробіг – це чотирьохденна мандрівка з Любліна на Волинь, до Житомира і назад в Люблін. Загалом, в райді беруть участь близько 200 учасників і за цей час вони проїдуть більше 1200 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 10 Липня 2017 10:15
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus