USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Моя дочка дзвонила мені, а я не міг нічого зробити, - батько трьох загиблих в пожежі в ТЦ дітей

26 Березня 2018 14:18
У неділю, 25 березня, в російському Кемерові загорівся торговий центр «Зимова вишня». Пожежа почалася на четвертому поверсі будівлі — поруч з кінотеатром, де в той момент було багато дітей. За останніми даними загинуло 64 людини.

Родичі загиблих розповіли "Медузі", що відбувалося в той день на місці трагедії.

Увага! Вразливим людям і людям зі слабкою психікою цей текст читати не рекомендується!

Родичі людей, що опинилися всередині палаючого торгового центру «Зимова вишня» в Кемерово, почали збиратися в спортзалі найближчої до пожежі школи вже приблизно через годину після того, як ТЦ зайнявся (це сталося в районі 16 години за місцевим часом у неділю, 25 березня). До шести вечора зал був повністю заповнений людьми, які чекали від співробітників МНС хоч якоїсь інформації. Люди сиділи на лавках у центрі залу — по двоє, по троє, наодинці.

Серед них були Олександр і Ольга Ліллєвялі, вкриті ковдрою в біло-блакитну клітку. У «Зимовій вишні» згоріли живцем троє їхніх дочок: двом було по 11 років; молодшій — п'ять.

Як розповідає Олександр, в неділю він привів своїх дочок в кінотеатр на четвертому поверсі торгового центру, купив їм квиток на мультфільм «Шерлок Гномс», кожній доньці — по склянці попкорну, проводив у глядацький зал і вирушив на перший поверх — чекати. Сеанс почався в 14:40, через півтори години одна з дочок подзвонила Олександру і сказала, що в залі з'явився дим і що вони з сестрами не можуть вибратися із залу, тому що двері замкнені. Ліллєвялі кинувся на допомогу; в той момент в будівлі вже було дуже багато диму.

«Я біг сходами, хтось сунув мені в руку мокру ганчірку, я закрив нею ніс. Коли добіг до четвертого поверху, розбив вікно, щоб тяга була наверх, а потім впав і почав повзти, зрозумів, що у мене не залишилося сил, я так надихався чадним газом, що ось-ось втрачу свідомість. Донька постійно дзвонила і дзвонила мені. Я тільки кричав їй у слухавку, щоб вона намагалася вибратися із залу, але нічого не міг зробити — попереду був вже вогонь».

По обличчю чоловіка течуть сльози; він весь час тисне на очі, щоб їх зупинити.

Не зумівши дістатися до дітей, Олександр збіг сходами вниз, щоб привести на підмогу співробітників МНС. На вулиці він зустрів першу бригаду рятувальників — вони збиралися гасити пожежу зверху.

«Я їм сказав, що на четвертому поверсі діти замкнені в задимленому залі, їх треба виводити, вони ще живі. Еменесники погодилися, але цілих три хвилини, *****, три хвилини одягали маски! І тільки потім зайшли в будівлю, — продовжує Ліллєвялі. — Я їм показав сходи, якими найшвидше можна прибігти в кінотеатр, і вони спочатку пішли за мною, а потім якийсь мужик сказав їм, що на центральних сходах вогонь — та вони, кляті, побігли за ним. Я їм кажу: „Дайте мені цю маску, я сам їх витягну“. А вони мені: „Не годиться. Все має бути згідно правил“. Мої дівчатка залишилися горіти через чортові правила».

Ольга Ліллєвялі приїхала до «Зимової вишні» відразу після того, як чоловік повідомив їй, що діти загинули.

«Поки була пожежа, ми шість годин стояли на вулиці, взагалі ніхто до нас жодного разу не вийшов! — розповідає жінка. — Торговий центр був оточений поліцією з половини шостого. Поліцейські поводилися вкрай агресивно. Ми бігали через вулицю, то взад, то вперед, поки „Вишня“ горіла, нас не підпускали, нічого не пояснювали. Над будівлею валили клуби диму, наші діти горіли, а ми просто спостерігали».

«Зимова вишня» не була самим популярним торгівельним центром у місті, але там, за словами місцевих жителів, були хороші боулінг, басейн, каток, кінотеатр та кафе. Тому вчителі часто приводили туди школярів.

Олена Зіпунова розповідає, що її дочка, п'ятикласниця Віка прийшла в «Зимову вишню» разом з класом, щоб розважитися з нагоди початку весняних канікул. Спочатку вони ганяли кулі в боулінгу, потім каталися на ковзанах, а потім пішли в кінотеатр дивитися той же мультфільм, що діти Лиллевяли, але в іншому залі. Їх сеанс почався буквально за 15 хвилин до початку пожежі. Всі однокласники разом з вчителькою не змогли вибратися із залу і згоріли.

«Кілька їхніх однокласників не захотіли їхати, а наші поїхали, — каже бабуся однокласниці Віки Зіпунової, що сидить поруч. — Значить, Бог тих вберіг від смерті, а наших дітей немає».

Неподалік від Зіпунової чоловік каже жінкам, що зібралися навколо нього: «Я чув, що жінка в ліфті з двома дітьми згоріла. Вони так кричали, кликали на допомогу, але рятувальники навіть не змогли підійти до ліфта». «Це, напевно, мої», — приречено каже дівчина і починає плакати.

В цей час в однієї з жінок дзвонить телефон. Вона бере трубку і мовчки слухає близько двох хвилин; потім кладе трубку і починає плакати. Їй тільки що повідомили, що її дитину знайшли під завалами вже мертвим. Співробітниця МНС підбігає до неї з склянкою валер'янки і шприцом. «Так не буває», — ледь чутно каже жінка продовжує плакати.

Як повідомлялося, пожежа у чотириповерховому торговому центрі в Кемерово сталася в неділю, 25 березня. За останніми даними загинуло 64 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Ворогу Показати IP 26 Березня 2018 14:47
не побажаєш такої біди. Хай земля буде пухом тим людям. Родичі, думаю, будуть добиватися покарання, тільки вже по суті нічого не змінеш. Так хочеться вірити що це сталось хоча б випадково, а не підлаштовано.
Валя Показати IP 26 Березня 2018 15:29
Співчтуття! Ні в чому не винні люди діти постраждали. Чому ж так? Ті торгові заклади нікому не потрібні. Краще б діти на вулиці на свіжому повітрі проводили б більше часу. Або ж безпечними робили ті торгові зали. Бо кому вони потрібні найбільше, праивльно -власнику який заробляє гроші. Співчуття. Нема слів плачу шкода людей
Абвер Показати IP 26 Березня 2018 15:57
Жах...Співчуття всім, у кого загинули рідні та близькі.
Андрій Показати IP 26 Березня 2018 18:52
Мурашки по тілу...
Вася Показати IP 26 Березня 2018 22:39
Интересно: - русским было жаль бомбить Грузию - нет - они чувствували себя сильными! - русским было жаль отжимать Крым и преследовать несогласных - нет - Крым наш орали они! - русским было жаль нести войну в братскую страну - нет - они хохотали до упаду. - русским было жаль сбивать самолёт М-17 - нет нас там нет - визжали они. - русским было жаль бомбить сирийские больницы, и мирные города и сёла - нет - они кичились своей силой. Так вот и мне их не жаль. Мне плевать сколько русских подохнет в аду, и где дьявол им этот ад устроит!
Співчуття усім... до Вася Показати IP 26 Березня 2018 23:22
ви низькосортна особа, ВАСЯ. Не думайте що заслуговуєте більшого, раз повертається рука таке написати.
Вася до Співчуття усім... Показати IP 27 Березня 2018 00:36
По крайней мере у меня не короткая память - а вы давайте! Вперёд! - аватарки на соцстраницах триколорами украсьте - мол сочувствуем россиянам!!, цветы не забудьте к российскому консульству отнести! Сомневаюсь что вы на могилы наших ребят цветы носите, но врагам понесёте - это ведь так человечно!!!
злий до Вася Показати IP 27 Березня 2018 16:39
А Вася правий...Після Чечні. після Бєслана, після Грузії, після Крима, після Донбаса, після збитого Боїнга...якось немає співчуття...якось байдуже...
тацит до Співчуття усім... Показати IP 28 Березня 2018 01:01
а коли вмирали діти Сірії чому русскім не було їх шкода ,навіть раділи з того,вони теж хотіли жити .це їм карма за зло в і смерть дітей в інших країнах
Олексiй до Вася Показати IP 26 Березня 2018 23:44
Ты первый отправишься в тот ад, если не покаешься в грехе осуждения и прочих своих грехах. Особенно в грехе гордыни и самонадеянности, жестокосердия...
Васі Показати IP 26 Березня 2018 23:22
Ти нелюд і назавжди ним залишишся.
Анонім Показати IP 27 Березня 2018 00:09
Вася правду написав.Поки ми будемо дивитись в сторону Росії будемо жити в злиднях.Коли українці гинуть на фронті вони сміються та тішаться.І взагалі нах*ра вони нам треба
Кхе до Анонім Показати IP 27 Березня 2018 07:52
Зовсім дурень? Загинули ДІТИ вони нам , що зробили?
тацит до Кхе Показати IP 28 Березня 2018 01:03
а діти Сірії у чому були винні?
Кіра Показати IP 27 Березня 2018 00:13
А Ви бачили відео як швидко там розповсюдилася вогонь, буквально 2-3 секунди.... А от хтось знає де в тому ж Порт Сіті аварійні виходи, де план евакуації, де молотки чи вогнегасники??? Як після такого ходити по цих розважальних місцях???? Після побаченого вже не знаю як це буде зайти туди, та ще й з дитиною
Кхе до Кіра Показати IP 27 Березня 2018 07:54
Ну от доречі так. І якого милого ті всі дитячі забавки роблять на останньому поверсі...
Кхе Показати IP 27 Березня 2018 07:55
Я вважаю , що те що сталося має стати підставою для наших подежних провести повний «шмон» таких закладів на предмет дотримання правил безпеки.
Олексагдр. Васі Показати IP 27 Березня 2018 07:59
Дурню, діти в любій країні - ДІТИ Шкодую і молюся за батьків, нехай утішить їхні серця Господь...
Люба Показати IP 27 Березня 2018 08:21
Співчуваю! Але люди повинні задуматись шо Бог рано чи пізно накаже той народ. Не бачу шось таких співчуттів за сирійських діток які від руки російської влади масово гинуть, а в нас скільки смертей і чим більше тим там більше радіють. На Донбасі люди страждають бо несуть хрест за те що сміялися над голодомором ходячі по кістках замордованих людей. Народ весь несе відповідальність бо вони не мають співчуття. Нам з їх 120 мільонів поспівчувати може 10 людей і думаю їх дітей там не було а ті в кого батько солдат забивавший в Сирії чи Україні чи Грузії або злодій обкрадаючий народ. Бог за все накаже тож задумайтесь росіяни. Ваша влада вашим дітям з малечку вже зброю в руки вкладає і вчить що то вбивають герої а ви мовчки дивитесь на все і ще хлопаєте. Ким виростуть діти які в 6 років бігають з автоматом і путінської пропагандою?
Люба Показати IP 27 Березня 2018 08:30
Коли люди забувають про Бога і йдуть страшним шляхом, Бог посилає їм кару і страждання шоб вони до нього повернулись шоб зрозуміли що вони несуть зло і відчули його на собі. Тож для росіян це страшний урок тому що інший урок не відчувши біль на собі люди не засвоять,ситий голодного не розуміє. Робіть висновки зараз доки другої кари нема. Яке насіння посіяли як його посилили такі ти і плоди.Так це діти це страшно і це урок щоб зрозуміти який жах ви несете Сирії, Україні раніше Грузії і вам байдуже жодних співчуттів протестів і т.д.
Дарина Показати IP 27 Березня 2018 10:23
Люди!!!!!! Все ще говорить російське смі не правда, померло більше 300 людей!!!!!
Жах Показати IP 27 Березня 2018 11:21
А ще є інформація, що ціни на квіти там підняли втричі, а таксисти беруть подвійний тариф. Нелюди...
Василь Показати IP 27 Березня 2018 13:44
Ми повинні зробити з цього правильні висновки. Працівникам ДСНС потрібно провести інструктажі та навчання персоналу усіх кафешок, магазинів та розважальних закладів що розташовані у Порт-сіті, Адреналіні, ЦУМі, Промені, та інших (Караван, Опера, ТЦ Варшавський). Як необхідно діяти, де запасні виходи, де знаходяться вогнегасники, як надавати першу допомогу. Уявіть собі, що одного разу у Порт-сіті загоряться ескалатори одночасно з обох сторін. Зі сторони Там-Таму і зі сторони Фокстроту. Як діяти? Де пожежні виходи?
Їван до Василь Показати IP 27 Березня 2018 18:40
Помнше хлдити по отих закладах!!! Мало магазинів у Луцьку чи дитячих мацданчиків
Анонім Показати IP 27 Березня 2018 14:37
винна у всьому злочинна халатність, яка притаманна українцям так само, як і росіянам. За халатність треба жорстоко карати, тоді буде менше таких випадків.
Спостерігач Показати IP 27 Березня 2018 23:15
Дочитайте до кінця. Співчуваю родинам загиблих. Шкода дітей, людей, які загинули страшною смертю. Але чомусь, за 4 роки війни, співчуття якесь не те... щось напевно переламалося в душі і серці... Хочу поділитися наступним. В сучасному інформаційному середовищі приховати інформацію майже неможливо. Але, для того, щоб не акцентувати на серйозних проблемах, потрібно запустити таку подію, яка перевершить інші негативні процеси. Всім стане все рівно що там з видворенням дипломатів, промахів спеців у Британії, бо ж в РФ сталася страшна трагедія, вона 1 - перекрикує погані новини ззовні, 2 - показує Захід з поганої сторони, бо ж вони не припинили висилати дипломатів, 3 - зосереджує увагу громадян на власних - особистих проблемах, а не на інших невигідних владі ситуаціях. Головне питання - а чи не спланована спецурою та пожежа?
Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 09:49
Дочитала до кінця... Люди, не списуйте відсутність людського співчуття в себе на Путіна, дії Росії в Сірії ( До речі США вбило там дітей скільки? Ви рахуєте чи кричите про це,якщо вже бути об'єктивними? Вам пофіг!) Вам не жаль дітей, своїх навіть, на Донбасі. Я не читала жодного разу від таких Василей про дітей Донбаса. Ви просто НЕЛЮДИ! "Віруюча" Любонько, від Ваших слів :" На Донбасі люди страждають бо несуть хрест за те що сміялися над голодомором ходячі по кістках замордованих людей" тхне фашизмом якимось, а не вірою. Ось це найстрашніше- ЛЮДИ СТАЮТЬ НЕЛЮДЯМИ, прикриваючись чим завгодно, не визнаючи своєї зверячої сутності... Я впевнена, в Кемерово повно етнічних українців. Можливо чиїсь родичи загинули... А для вас це привід для радощів - бо "Рашка страждає". ЖАХ!
Інна Показати IP 28 Березня 2018 10:02
Дуже шкода діток,але кожного дня гинуть і українські діти ,22-25років молоді хлопці-душа розривається.. а ви-росіяни просто мовчите,або радіїте з того .Пора вам замислитись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus