USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митрополита Михаїла просять публічно вибачитися

13 Березня 2015 14:19
Волинська єпархія УПЦ Московського Патріархату готує судовий позов за наклеп та розпалювання релігійної ворожнечі. А ще просить публічного вибачення від Митрополита Луцького і Волинського Михаїла, - повідомляють у прес-службі Волинської єпархії.

Зокрема, йдеться про виступ митрополита Михаїла під час вшанування пам’яті Тараса Шевченка 10 березня. Тоді він розкритикував місцеву владу за лояльність до Московського Патріархату.

Також архіпастир закликав братів і сестер, які «ходять в інші храми», єднатися навколо України. «Не будьте наївними, бо і вас продадуть у рабство… Чи це можливо – продати рідний край, продати рідну землю? Це діти Хама. Це діти Ісава, який за сочевичну юшку продав первородство. Біблійна історія стосується і нас. І не треба казати: все одно, яка різниця, аби було тихо, аби було мирно. Дивіться, щоби Шевченко не сказав: «Німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть». Досить мовчати. Треба говорити, кричати сьогодні потрібно».

Приводом для критики, як поснили у Волинській єпархії, став показаний напередодні сюжет каналу «1+1», у якому йшлося, що Синод УПЦ (МП) юридично визнав анексований Крим частиною РФ і передав кримські єпархії окупованого півострова разом із усім їх майном у підпорядкування Російської Православної Церкви.

На це представники Волинської єпархії УПЦ МП відреагували різко. Вони заявляють: «По-перше, це наклеп. По-друге, це публічна образа. По-третє – це розпалювання релігійної ворожнечі».

Як наслідок, Волинська єпархія готує судовий позов «за наклеп та розпалювання релігійної ворожнечі».

Відповідний лист представники УПЦ МП на Волині надіслали на адресу редакції Інформаційного агентства Волинські Новини. Текст листа подано нижче без змін:

«Сказане митрополитом Михаїлом – це не просто свідома неправда, сказане ним містить в собі ознаки як адміністративних правопорушень, так і злочинів. По-перше, це наклеп. По-друге, це публічна образа. По-третє – це розпалювання релігійної ворожнечі.

Тому уповноважені представники Волинської єпархії Української Православної Церкви звертатимуться до прокуратури та Служби безпеки України з метою проведення відповідної перевірки за зазначеними вище фактами.

Своєю чергою, Волинська єпархія УПЦ спростовує усю інформацію, яку наводив у своїй заяві очільник Волинської єпархії УПЦ (КП). Зокрема 11 березня цього року у Києво-Печерській Лаврі відбулася офіційна прес-конференція, на якій було документально підтверджено, що кримські єпархії і надалі перебувають у складі Української Православної Церкви.

Якщо аналізувати решту інформації від митрополита Михаїла, то вона теж є завідомо неправдивою. Священики УПЦ завжди відспівують воїнів АТО, коли їхні рідні і близькі

звертаються із таким проханням, на кожній Літургії звершують молитву за владу та військо України. Більш того, Церква не могла б не відспівувати своїх парафіян, а серед воїнів АТО є чимала кількість наших вірних.

Священики та миряни Української Православної Церкви постійно допомагають українському війську, а також вимушеним переселенцям. Тому звинувачувати наших вірних у тому, що вони є «холопами», «меншовартісними», «антихристами» просто аморально. Прикриваючись воїнами АТО та намагаючись їх немовби «привласнити» собі, митрополит Михаїл ображає тих реальних бійців, які є нашими вірянами, оскільки він у них бачить «антихристів».

Враховуючи викладені факти, закликаємо митрополита Михаїла принести офіційні публічні вибачення за свої слова. Окрім того, за фактом його заяви Волинська єпархія Української Православної Церкви звертатиметься до правоохоронних органів», - йдеться у листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 100
Волинянка Показати IP 13 Березня 2015 14:27
І ще Мирополиту треба попросити вибачення у тих матерів, які поховали своїх синів, які загинули в АТО віддаючи своє життя за Україну і відспівували воїнів в УПЦ МП. Дуже боляче це читати матерям загиблих воїнів. Не буду розказувати як парфіяни Кп "втішали" маму загиблого воїна, яка хоронила свого єдиного сина. І ворогові такого не побажаєш...
а ви до Волинянка Показати IP 13 Березня 2015 18:59
давно були в церкві біля там таму..там цікаві речі розказують про все..ось так як ви..тільки напряму..ви ж не причому до того що зараз йде війна..не ви це почали..вас і ті короваями накормлять..свох ж православні..рекомендую всім продивитись настанови кіріла от першого ліца.а не підстоювати його під себе..
Волинянка до а ви Показати IP 13 Березня 2015 19:16
Слухаю настанови свого Владики і бачу реальну допомогу як матеріальну так і духовну воїнам і іх матерям, дружинам. Вам цього не зрозуміти Вам би посваритись.
любомль Показати IP 13 Березня 2015 14:29
Московським попам треба шукати роботу в расеї !
Волинянка до любомль Показати IP 13 Березня 2015 14:34
московські попи в Росії, а Українські в Україні і майте повагу до людей і воїнів, які власним життям захищають нашу Україну
рекомендую до Волинянка Показати IP 13 Березня 2015 19:08
подивитись .настоятільно рекомендую всім голубям миру так званим..копіюйте в гугл.та дивіться відео про церкву чк з перших уст.хто ця людина і який сан займає зараз взнаєте там же в гугл.це те що кажуть вони а не ваші подгони по ситуації.отже гугл: Митрополит РПЦ угрожает новым Чернобылем, атомным и бактериологическим оружием
ваш до Волинянка Показати IP 13 Березня 2015 19:12
піп в словянску то класика марксизма лєнінізма..а він лише одиниця там..
оля Показати IP 13 Березня 2015 14:33
Михаїл робить бізнес на цьому всьому.Підтримую дописувача "католик" що на нерозумних уваги не звертають.В наших дідів-прадідів була одна віра і одна церква,а не поробили типу фірми вжже й на вірі.
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 14:35
все правильно, за сказане треба відповідати і не виключення Михаїл... а то меле .. як помелом...втихомирився та за покаяння і любов би виступив, що примиритися всім треба.. а не роздирати церкву... піст би наклав та призвав би до молитви.. " архієрей"
з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 14:38
Цікаво, куди йдуть прибутки УПЦ МП ? На патрони і снаряди для українців?
Анонім до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 14:39
а ти подай докази... папери, рахунки та накладні про твою перевірку?? ось тоді ми будемо думати не так як ти..
до аноніма до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 14:49
Якась знайома риторика. Докази про напад расєї на Україну теж потрібні? Це сатана замаскувалась в церкві і говорить в один голос з різних куточків. Ще й мову вибрала одну - російську. Цією мовою сатана доносить неправду людям, вводить їх вблуд, вбиває, використовує, як зброю. .. Говорити на одній мові з сатаною - це гріх!!!
Факт до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 14:54
То Путін війну з Україною по накладних проводить? А немає накладних то й Путін не воює? Кирил не друг України і це факт.
Анонім до Факт Показати IP 13 Березня 2015 14:58
ну ти певне про груз 200 з Васільєвою дивишся... а все на доказах, фактах складаю... слухаю людей, які там живуть і бачать... а тому слухаю не ТСН, а Шарія
До аноніма до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 23:07
Упц(мп) це мпц в УКРАЇНІ. І будьласка не плутати.
ананій до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 14:47
поїдь в ліпіни полічись-в тебе путін головного мозку!
Я до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 14:47
з луцька... А чому тебе не цікавлять інші ПИТАННЯ ??? ЧОМУ не цікаво, куди ділись гроші, які були виділено для АТО? Якщо одинь день АТО коштує $7 млн. , де гроші? Чому народ збирає на їжу, одяг? На ВСЕ?? Хто з воєначальників поніс покарання за таке проведення АТО, де загинули тисячі наших хлопців? Ввели ще одного налога - на війну, а грошей все одно немає. Де гроші? Коли це все скінчиться? Давайте почнемо робити кінець-кінцем, заробляти гроші, давати налоги до бюджету, народжувати та виховувати дітей без війни. Дайте нам миру і спокою... І Михаїл хай почне врешті решт МОЛИТИСЯ ( бо це його сама- сама робота) а не розпалювати ворожнечу між людьми, які всі по крові є православними
одне до Я Показати IP 13 Березня 2015 19:50
другим не підмінюй..заніматся екуномікой..засучити рукава..жити в мірє?в совєтскому мірє?через рік стане проблєма чого польща не сувєтска..і все начнеться по новій..нафта пятнадцять років мінімум буде дешева..а путь до комунізма безплатний..особливо з хрестом..
про до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 19:30
гуняєва в гуглі стоси..навіть провладних каналів..рекомендую.: нехорошая квартирка патриарха
українка Показати IP 13 Березня 2015 14:39
Мої дорогі українці будьте добрими людьми... от і все... Не грішіть... БОГ ОДИН, ЄВАНГЕЛІЄ ОДНЕ. Моліться Богові одному... Любіть один одного і все буде добре. Кожний буде відповідати за свої гріхи. Не сваріться...
Ура Показати IP 13 Березня 2015 14:41
А давно пора його за жабри взяти. Може він прочитає, то я скажу: Христос трохи не так учив, пора вже взяти до уваги. якщо христа проповідуєш. Та й взагалі - вчився у Ленінграді, хрестом із Софріно розмахує. а такий патріот...
Віруючий Показати IP 13 Березня 2015 14:42
Потрібно шукати шлях до об'єднання і створення єдиної української помісної церкви.
123 Показати IP 13 Березня 2015 14:43
Таке враження що Михаїл сам сіє ворожнечу між віруючими. У такий великий піст треба молитися і направляти людей до примирення всіх конфесій, а не церкви ділити. А ще в нашому соборі тим жіночкам, які там працюють за прилавком в церкві треба бути добрішими, а то завжди такі злі.
так до 123 Показати IP 13 Березня 2015 19:31
і насіння на вулиці не лузати..то ти кривицький?
ваша віра до 123 Показати IP 13 Березня 2015 19:36
.... У такий великий піст...
Українець до "з Луць Показати IP 13 Березня 2015 14:43
А що, прибутки з УПЦ КП на українське військо йдуть? Ой. як би не так. Ваші тільки шукають, щоби їм влада дала побільше, бо ж ми українська церква
Добре Показати IP 13 Березня 2015 14:47
Тепер нехай чубаті пройдисвіти під керівництвом данильчука, які називають себе свідомими громадянами, піймають і заведуть під руки Михайла в СБУ де його допитають за розпалювання релігійноі ворожнечі і за це цим "свідомим" також подякують в СБУ і кожному видадуть жуйку щоб давав інтерв'ю.
олга Показати IP 13 Березня 2015 14:55
Саме важливе - це те , що у нас війна... Кожне слово сказане священником має бути виважене, щоб у мирян не викликався протест. Митрополиту Михаїлу варто зрозуміти одну річ: ми, українці, не готові терпіти. попівське мракобісся, з відкритим ротом його ніхто слухати не буде, не можна собі як людині , як високосановному священнику , дозволяти непотрібні речі. День пам'яті Т. Г. Шевченка - це тема , якою треба об'єднувати лучан.А не пирскати слюною. і ще більший розбрат нести в зболені душі волинян... Не красить це митрополита, такий виступ не на користь нам....
Женя Показати IP 13 Березня 2015 15:01
Ну і де Михаїл не правду сказав? Полішучйо не згодне прокацапське?
Анонім до Женя Показати IP 13 Березня 2015 15:16
ти ж наш...міщанин... )))
Colonel до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 15:28
Атож, а не який небуть валянок з мацковською ватою в голові
cєня до Женя Показати IP 13 Березня 2015 15:21
в тебе твій митрополит носить кацапське імя а ти людей кацапами обзиваєш. Де Фаріонша, на шо дивиться????
Сolonel до cєня Показати IP 13 Березня 2015 15:29
Для Сєні все кацапське, і Михаїл і Філарет і Лука і Марко
не сєня до Сolonel Показати IP 13 Березня 2015 17:54
самі собі суперечите шановний(а) - "Марко" (але ж не Марк )))))
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 15:02
А чому Кирило в час війни на Україні мовчить ... Не поговорить з Путіним і його оточенням про припинення війни в Україні ?...
римо-католик Показати IP 13 Березня 2015 15:05
Слава Ісусу Христу! Шановні, скільки можна обливати один одного брудом?? Коли Ісус прийде на землю, щоб нас судити, то він не буде питати хто і в яку церкву ходив: чи ви католик, чи протестант, чи православний. Якщо Ви віруючі люди, то повинні поважати та любити один одного. Ми всі є єдині, в єдиному ковчезі. Всі ми є грішні, незалежно від віри, конфесії. Будьте мудрі.
Борис Показати IP 13 Березня 2015 15:09
Шановні ! А Ви не забули, що країна агресор - Росія ! Кирил і Путін ведуть єдину політику ! В Росії церква настільки заполітизована, що до простих вірян і до Бога їм діла нема. Схаменіться усі! Духовність і Віра має об"єднувати українців! Українська православна церква буде незалежна! Це вже давно на часі і віруючі українці це давно зрозуміли . Діло за взаєморозумінням нашого духовенстваі за нашої підтримки. Одна тільки назва церкви ..............московського патріархату - це такий нонсенс!!!!!!
88 до Борис Показати IP 13 Березня 2015 15:14
і в тебе вірус путін головного мозку ( ПГМ)?? ой шкода вас побратими шкода..... то як план Далласа ..тільки деякі будуть бачити що робиться... іншим прививку ввели і назвали ворога ВВП.. іповторюєте як в дитсадку.
Борис до 88 Показати IP 13 Березня 2015 16:13
По перше: не пив з вами чарку і на ти не хотів би спілкуватись! По друге: добре що визнаєте наявність мозку, чого не відчув у ваших висловах і побратимом вашим не буду. А все решта - маячня, і де не відчуття духовності у думках ??? Слава Україні!!!!
з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 15:12
Розумію, що боляче визнавати свої помилки, а найстрашніше чути правду. Але в даному випадку так воно і є: матері несуть гроші в УПЦ МП за які завтра вбиватимуть їхніх синів і дочок. Не йдуть ті прибутки на захист українців. Навіть церкву перетворили на елемент пропаганди. УПЦ МП ніколи не погодиться на якесь там об'єднання церков. Це спецагентура, яка професійно маніпулює свідомістю людей. Результати такої роботи видимі: ми українці мало поважаємо свою церкву. Освідченість в цьому питанні до людей поступово приходить.
Анонім до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 15:20
Починати треба з голови... Справжній українець це не той, хто ненавидить Росію, а той хто ЛЮБИТЬ Україну. Любить її землю настільки, щоб не продавати її Америці та ЄС, любить її культуру настільки, щоб не бігати за примарними "європейськими" цінностями, любить її жителів і вважає їх своїми братами і сестрами настільки, щоб як мінімум не бажати їм смерті за те, що вони просто мають інше, відмінне від їх думка. Люди, котрі кричать, що саме вони самі-самі справжні українці, учіться любити, а не ненавидіти!
з Луцька до Анонім до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 19:48
Треба любити своє. Якщо не любиш свого, себе, то то тебе ніхто не буде любити. Треба першочергово любити свою церкву , а не руську, європейську, американську!!!
Анна до з Луцька Показати IP 13 Березня 2015 15:22
Не узагальнюйте так, не можна всіх мести однією мітлою. Є люди порядні і в МП, і в КП. А пройдисвіти є скрізь. Знаю багато з МП, які реально допомагають армію, моляться, збирають на приходах кошти і передаюють громадським організаціям та волонтерам. Але трапляються й такі, що вихваляють Росію. Але не в патріархаті справа, а в "начинці" голови.
Анакойхер до Анна Показати IP 13 Березня 2015 15:33
Нам та мацковська церква? Чи може Аня переплутала армію, якій допомагає МП!
лучани Показати IP 13 Березня 2015 15:13
Розпалювання релігійної ворожнечі є називання себе "канонічною"
Андрій Показати IP 13 Березня 2015 15:20
А за що вибачатись? Це нагадує анекдот: путін-Хуйло!!! А не Хуйло, ну тоді вибачте.
Лучанка Показати IP 13 Березня 2015 15:28
А Путін то іслам прийняв :))) http://www.gezitter.org/ushaktar/38013_prezident_rossii_v_putin_prinyal_islam/
Анонім до Лучанка Показати IP 13 Березня 2015 15:47
ну і все готуйтеся.... тепер точно путін головного мозку на вас нападе...
пореченков Показати IP 13 Березня 2015 15:41
я хочу принести вибачення Українцям
анахєрнам Показати IP 13 Березня 2015 15:42
що він там прийняв, та навіть і пурген від ср...и?Нам цікаво що наші приймають!
лучанин Показати IP 13 Березня 2015 15:46
Ганьба московським попам! їх в тюрми за таке саджати іганьба усім хто після цього сюжету ходитиме в московську церкву
Анонім до лучанин Показати IP 13 Березня 2015 15:49
https://www.youtube.com/watch?v=raSHlkeX5oI вам не тре МП... ви й без того гинете..
Юрій Показати IP 13 Березня 2015 15:48
Хай би дядько Мишко продав свій вертоліт (гвинтокрил) і декілька закордонних маєтків, а кошти пожертвував на АТО. Тоді був би йому респект і уважуха!
Віктор до Юрій Показати IP 13 Березня 2015 23:22
Похмеліться Шановний.
українець Показати IP 13 Березня 2015 15:49
Нехай вибачиться КІріл Онуфрій Ніфонт в Українців які є парафіянами Української православної церкви Київського патріархату за неканонічність за розкольники. А московські попи в тих батьків у яких дітей перехрещували,у тих жінок чоловіків яких перехоронювали!
Просто мама Показати IP 13 Березня 2015 15:50
Вже пора нашим церквам сісти за круглий стіл і об'єднатися в одну православну церкву. Хто звик до молитов на старослов'янській мові, хай молиться так, хто не звик - нехай молиться українською. Ще заодно нехай пости переглянуть, щоб моя мама від голоду не падала. Бо боротися з нею вже сили немає і з її щирим постом. Та й чудово було б запозичити в католиків у храмі сидіти, тоді людина й правду думає про молитву, а не про те чи ще довго до кінця служби, бо ноги печуть і спину ломить. Коли церквацерква осучасниться і розпрощається з середньовічними пережитками?
Саня Показати IP 13 Березня 2015 15:56
А Шевченка хто гноїв по Сибірах? Чи не расеєюшка і не московських попів він гнобив у своїх творах? чи не показував зв"язок канонічної і самодержавства (самодурства). Гнати плебеїв з української землі з московськими попами зайдами, щоб під копитами горіло уних..
Анонім до Саня Показати IP 13 Березня 2015 19:06
А когда Шевченко ссылали в Сибирь? Между прочим, в армии он служил с правом выслуги до офицерского чина. И служил под командованием выходца из Черкасс, также начинавшего с рядового. PS. Шевченко не стал офицером только благодаря своему нежеланию. А вот личное время проводил в офицерском обществе.
Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 16:00
Суть не в тому чи ви католик, чи протестант, чи православний. В Україні є багато релігійних конфесій. Але Українці повині молитися в УПЦ КП. Нехай буде УПЦ МП туди повині ходити росіяни які виконують Конституцію та закони України.
Анонім до Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 16:02
а всі держави світу мають свої патріархати??
православний Показати IP 13 Березня 2015 16:14
49 Апостольське правило говорить що кожна незалежна держава повинна мати свою АВТОКЕФАЛЬНУ ЦЕРКВУ!
Юрій до православний Показати IP 13 Березня 2015 16:19
Православний, не пишіть байок. Про яку "автокефальну" церкву могла бути мова в часи апостолів? Про яку "незалежну" державу? Ганьба таким "знавцям" як ви!
Анонім до православний Показати IP 13 Березня 2015 16:40
автокефальна вже існує.. то яку ви ще хочете ??...
Я Показати IP 13 Березня 2015 16:20
Судячи з коментаріїв які тут написані, більшість взагалі не знає в яку сторону двері відкриваються, що в МП, що в КП, чому ніхто не відмовиться від російського газу і не варить їжу на буржуйці - розумахи такі
Анонім до Я Показати IP 13 Березня 2015 20:01
тиць-пи*диць знайшовся. До чого тут газ? Якщо 99% українців користуються китайськими товарами, то що треба масово на Україні відчиняти двері китайських церков і молитись на них? І далеко не всі українці користуються газом.
вірний Показати IP 13 Березня 2015 16:33
Росіяни вбивають нас.А мп їх підтримує-гнати їх звідси і рішенням суду теж.
129 до вірний Показати IP 13 Березня 2015 16:41
покажіть хоч одного... який це зробив
777 Показати IP 13 Березня 2015 17:04
Скориставшись складною ситуацією, в якій опинився Константинополь під ударами турок-осман, 15 грудня 1448 р., Москва позбавила сану канонічно поставленого митрополита Ісидора і самочинно, без згоди Вселенського патріарха, оголосила про свою церковну автокефалію, обравши свого власного митролита з титулом «Московського». Цей вчинок пояснили буцім-то «відпадінням» греків від справжнього православ'я в унію з католицьким Римом, яка була проголошена на Ферраро-Флорентійському соборі 1438–1439 рр. За це самочинство Константинопольський патріархат наклав на Московську церкву відлучення, яке не скасоване й досьогодні. Відомо, що Флорентійська унія проіснувала лише 10 років і була скасована, і в Константинопольській церкві знов було відновлено православ'я.
до Любомль.... Показати IP 13 Березня 2015 17:15
А й...баним полішукам слід сидіти на поліссі і мовчати як риба... Такі питання не вашого розуму....
Дружина Показати IP 13 Березня 2015 17:35
Коли чоловік був на Сході,я з іншими дружинами об'їздила десятки православних храмів,соборів,монастирів з проханням про молитви за наших хлопців.Жоден священник,жоден монах,ні одна монашка,слова поганого не сказали.Навпаки втішали,підтримували,більшість навіть грошей не брали.Мій чоловік,коли повернувся і був в госпіталі,тільки тоді признався,що вони 3 чудом живі оставалися,він розказував,а в мене сльози текли.Я знаю.що лише молитви спасли його.Священник не може благословляти на вбивства,не може закликати до вбивства,до захоплення храмів,до гонінь,до ненависті.Дивлячись,що зараз робиться-стає сташно,бо наближається те,про що писали і попереджали святі багато-багото років назад.Чомус лиш православна церква зазнає гонінь,ніхто не чіпляється до штундів,суботніків,єгови,вони взагалі не закликають не йти на війну,вони не йдуть.Ніхто не чіпає католиків,протестантів і інших.Тільки православну церкву цькують,наші батюшки полоненних визволяли,проїджали з передачами туди куди всім іншим не вдавалось,вони моляться за мир і спасіння.Поки ми не позбудемось ненависті,не буде нічого,не буде нам спокою.Всі чекають на війну Китаю з Росією,а хоч хтось задумався,що це початок кінця і для нас?Кожна людина має право вибирати ходити їй в храм,чи ні,і в якій.Ніхто не має права осуджувати інших,жоден священик не може сказати,що вбивайте їх,бо їх можна,на їх заповідь не убий не відноситься.Хочеться тільки одне сказати,Господи прости їх ,не відають,бо що творять.
Волинянка до Дружина Показати IP 13 Березня 2015 19:45
Слава Богу! Але КП не розуміє цього. Вони тільки вміють звинувачувати МП
До до Дружина Показати IP 13 Березня 2015 23:35
Ви в Почаївську лавру катніть, а коли Вас спитають до якої церкви ходите - скажіть що Ви з Луцька... Почуєте багато цікавого.
цитрамон Показати IP 13 Березня 2015 18:00
Все правильно Михаїл казав! Тут писали що попи МП відспівують наших бійців...., так відспівують, але після натиску громади з погрозами що перейдуть в український! Кому потрібні докази можу привести 10 доказів тільки на волині! Ще можете почитати Різдвяні привітання Михаїла ти Ніфонта. В останнього даже не має згадки про віну і про молитву за солдатів!!!! І на кінеь - Андрій Первозванний - Ще з давні, предавніх часів заповів: "МОЛИТИСЯ МОВОЮ ЩО БЛИЖЧА ДО СЕРЦЯ"
цитрамону до цитрамон Показати IP 13 Березня 2015 19:17
то напиши тут приклади, який священик УПЦ на Волині не хотів відспівувати воїна. Напиши конкретне село коли це було.
anyta Показати IP 13 Березня 2015 18:28
В Михаїла кожна проповідь- то гроші, то влада , то політика, ЗАВЖДИ чимось невдоволений. На мою думку, на Волині релігійний конфлікт набрав різких поворотів, а це є небезпечно, і не останню роль грають змі по типу ВН(ви вже давно перетворились на брехливу газетку).А Михаїлу треба в першу чергу вибачитись перед хлопцями, які захищають Україну і ходять в УПЦ( таких більшість, щоб ви тут не писали), бо получається, що він їх принизив, обізвавши і холопами і т.д....
Лот Показати IP 13 Березня 2015 18:46
Ви скажіть мені попи як могло так стати православні православних почали вбивати
спитай до Лот Показати IP 13 Березня 2015 19:34
в мощей мавзолея..та могилки йосипа..вони там рядом..для савєтскіх людей то тоже святі..такій мозг..попи і кабінети з портретом дзєржинского там отпєвають..така страна..єдінствєнна..
під до Лот Показати IP 13 Березня 2015 19:38
прапором лєніна сталіна?
а памятаєте Показати IP 13 Березня 2015 19:45
конановичів на 9 равня в луцьку..вишиті рубашки,а на них серпи з молотом..хрестики на шиї а стоять під красним знамінєм... симонєнка при похожій ситуації з тими атрибутами взагалі попи кропили в кієві.то все є кому треба почитайте..хто молодший почитайте перед тим.червоний терор.переслідування церкви в сср.
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 20:18
Одержима та матір, яка відмовляється від своїх дітей, а любить чужих! Бо ж хіба можна справді щиро любити чужих, коли своїх не любить. Це не природньо. Напевно, одержимий той громадянин, який відмовляється любити своє, свою церкву, а любить чуже, тим більше, коли те чуже вбиває його рідних, земляків. Просніться українці. Який може бути для Вас близьким московський патріархат?
Штефан, Луцьк Показати IP 13 Березня 2015 20:43
Отче Михаїле! Нехай московські священники вибачаться перед Вами. А заодно перед всіма волинянами.
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 13 Березня 2015 20:56
ы що ти куриш??
свій Показати IP 13 Березня 2015 20:50
а що уніати мовчать
свому Показати IP 13 Березня 2015 20:54
бо володіють Божою мудрістю і мовчать а з ким тут їм говорити що з одними що з другими коли всі як не святі то канонічні
Волинянка Показати IP 13 Березня 2015 22:46
чому мої коментарі видаляють?
петро Показати IP 14 Березня 2015 00:46
Мозок сохне. Ну,як можна давати себе так дурити? Яка церква може бути Московського Патріархату? Сербська,Хорватська,Чеська,Украінська,Словацька,Словенська? Ну на дідька ім МП,як у них е свій Патріархат? МП може бути лише Російська Православна церква. А Украінська православна церква Московського Патріархату-це неприродне,неканонічне(національна церква начолі з Патріархіею утворюеться за територільно-адміністративно-державним поділом),облудне творіння московського КДБ і його прислужників з часів Леніна-московських попів. В Украіні може існувати Російська православна церква Московського Патріархату? Та на здоров'я. Але ж туди ніхто ходити не буде. От і дурять малограмотних гречкосіів УКРАІНСЬКОЮ МП . БРЕХНЯ ДЛЯ НЕ СВІДОМИХ,МАЛОГРАМОТНИХ,ЯКІ ГОДУЮТЬ СВОІМИ Ж ПОЖЕРТВАМИ БАНДЮКІВ НА ДОНБАСІ.
Дружина до До До Показати IP 14 Березня 2015 13:02
Ви знаєте і в Почаєві була,і Києво-Печеріській лаврі,і в Зимнову,і в Сторому Чарторійськуі ще в дуже багатьх храмах і монастрирях,і не раз,і інші жінки зі мною булт,а потім ще другі просились,хто не зміг записочки передавали.В одному Почаєві за хлопців записок було більш,як на 250грн.,і монах як почув з відки я і за кого молитись прошу,грошей не взяв,і втішав всяко.Можливо проблема у Вас,у Вашій ненависті,в тому що ви вишукуєте,те чого не має і сам хочете вірити цьому?Я віруюча людина,вірю у Бога,радію що маю можливість ходити до православної церкви,якщо ви маєте протилежну думку,це Ваша справа.Я не хочу Вам зла,не бажаю пережити,навіть половину,того що я пережила за цей час.Чомусь люди,які пправді вірять в Бога,не мають ненависті,про гоніння,захоплення,знущання.Відкиньте всі емоції і просто подумайте над цим.А якщо маєте конкретні приклади,самі це чули і бачили,то тоді потрібно розбиратись у причинах,а звинувачувати усіх і розполювати воррожнечу...в нас і так була багато біди,зараз її ще більше,не нагнітайте,а то потім проходить час,стається біда,діти хворіють,а ми плачимо,за що це нам,а невинні діти страждають за наші гріхи.Подивіьтся,як плюють ненавистю прихожани Київського патріархату,до нас,до мене,принижують,ображають,погрожують,а за що? за те що я маю іншу думку,я ж не змушую Вас її міняти.Розкажу приклад коли жінка ходила в Московський патріархат,після того,як сина забрали в армію пішла в Київський,і до штундів ходила,і до католиків їхати збиралась,у відчаї людтна була,а потім син пропав,після Іловайська,сни їй снились,звонила до мене говорила,а мороз по шкіри йшов,від всього,через де-кілька тижнів сина знайшли,а хоронив Московський патріархат,коли через де-який час спитала,чого знов думку поміняла,а вона,що я навіть сама не знала,що наробила і плача,і все прощення просить..Вижити їй помогли теж наші отці,їхні молитви,розмови і настанови.Не говорять наші священники чи монахи погано ні про хлопців,ні про жінок,ні про когось іншого.Тільки все за мир і спокій моляться,а слова перекручувати,знайти щось де його і близько немає,завжди можна.Давайте перестанив ображати один одного,ходити в ту церкву куди коден хоче,і дасть Бог все в нас налагодиться і біди кончаться.
Петро до Дружина до До До Показати IP 14 Березня 2015 21:50
Дуже добре,що ви так печетесь про добро,любов,всепрощення. Добре. А вам не відомо,що Московський Патріархат благословляе в Росіі бойовиків на вбивство укропів? То не блейте і не збріхуйте про почаівських попів. Всі церкви,монастирі МП на територіі Украіни-це ворожі кубла,які притерплять і навіть бійців АТО будуть відспівувоти до пори до часу,а потім все-одно будуть молитись за Кирила,Путіна і православних бандюків на Донбасі. А найстрашніше-це тупа,як обух,паства,яка несе гроші ворогу і годуе московську агресію. Господи,вбережи і сохрани від дурнів.
Волинянка до Петро Показати IP 15 Березня 2015 00:02
Господи сохрани і збережи від ненависті КП.Просто не чіпайте нас прихожан УПЦ МП від вашої злоби, ненависті просто верне...Тільки вмієте загострювати ситуацію. У Вас не має нічого святого, як обзивати наших рідних, друзів ....які перебувать в АТО.
Анонім Показати IP 14 Березня 2015 14:07
Головне-зоставатися добрими людьми
Ігор Показати IP 14 Березня 2015 21:52
А наведіть-но мені приклади, шановні захисники Михаїла, яка з Помісних православних церков(Польська, Грузинська, Грецька, Константинопольська і т.д.) офіційно визнала Росію агресором? Можливо, є офіційна заява Святого престолу у Ватикані з такого роду визнанням? Штунди і мусульмани в Росії теж прогнулись під Кремль, визнали анексію Криму! То чому звинувачення тільки на адресу УПЦ?
ЯЯЯ до Ігор Показати IP 15 Березня 2015 00:17
Бо їм потрібні наші намоляні храми і начиння церковне.
петро Показати IP 15 Березня 2015 14:13
Найбільшоі територіі з православною вірою ,ніж Украіна не існуе в світі.Росію пожирае мусульманство,на Балканах православ'я специфічне-християнство та й усе. В Чорногоріі по церквах взагалі не розрізняють православіе-католицизм.Сербія в більшості православна,але багато католиків і мусульман. Отож,така цільна в основі своій у вірі краіна,як Украіна,ласий шматок для московського православія,аби виживати і нажитися.
Світло Показати IP 23 Березня 2015 02:38
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus