USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Митрополит пояснив чому загиблі на Майдані волиняни – праведники

22 Лютого 2014 22:01
Про те, кого можна назвати праведниками та канонізувати, розповів митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Про це йшлося під час брифінгу після першого засідання Громадської ради при УСБУ у Волинській області 22 лютого.

Зі слів митрополита, перш за все причиною канонізації може бути шана людей. Увагу звертають на те, що у житті людини може бути прикладом для наслідування.

«Якщо ми говоримо про розбійника - він все життя прожив негідно, але церква його шанує, тому що покаяння, яке він звершив у останню мить важливе. Хтось може сказати «я знаю цього хлопця, ми вчора з ним бешкетували, який він може бути праведник?» Не це важливе з його життя. А важливо, як він завершив життя – загинув за Україну. З цієї позиції ми можемо його канонізувати і зарахувати до лику святих. Але це займає час - створюється канонізаційна комісія і вивчається на священному синоді чи архієрейському соборі», - пояснив митрополит.

Праведник, зі слів Михаїла той, хто або праведно прожив, або праведно завершив своє життя.

«Ми не можемо сказати, чи праведно він прожив життя, тому що ми не вивчили його, але ми знаємо, як він завершив життя – праведно», – наголосив Михаїл.

Він зазначив, що немає більшої пожертви і більшого подвигу, ніж віддати життя своє за друзів, за ближніх своїх. А загиблі на Майдані віддали життя за нас, тому їх назвали праведниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 25 Серпня 2016 08:43
****нувся зовсім

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus