USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тисячі лучан прощалися із загиблим Героєм Майдану. ФОТОРЕПОРТАЖ

22 Лютого 2014 13:44
Для того, щоб взяти участь у панахиді та провести в останню путь загиблого у Києві волинянина Сергія Байдовського зібралося декілька тисяч лучан.

Панахида відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку 22 лютого.

Попрощатися із мешканцем Нововолинська, який у віці 23 років загинув під час сутичок у Києві, прийшли його побратими із «Правого сектору», представники міської та обласної влади та тисячі лучан, які заповнили храм та Театральний майдан.
Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, перемогти сьогодні можна лише любов’ю, адже Ісусу Христос з любов’ю до людей прийшов у цей світ, з любов’ю до людей був розіп’ятий на хресті та з любов’ю до людей і всього творіння дарує нам життя вічне. Він зазначив, що покійний загинув як герой України, як людина, яка прожила життя правильно та праведно. Митрополит назвав Сергія Байдовського праведником сьогодення,який любив Україну та пам’ятав про ближніх, із дерев’яним щитом пішовши під кулі.
«Трагедія повинна зробити нас міцнішими в любові до Бога, життя, України та ближнього. За все доведеться дати відповідь – перш за все перед Богом, своєю совістю та людьми»,- наголосив Михаїл.

Він закликав волинян пам’ятати про велику жертву, яку приймає Господь від усієї громади.

Заступник голови облради Ігор Гузь повідомив, що сьогодні в Олиці та у Любешівському районі відбуваються похорони ще двох загиблих у Києві волинян. Завтра, 23 лютого, об 11.00, він закликав усіх прийти у Свято-Троїцький собор на панахиду за загиблим студентом луцького вишу Василем Мойсеєм, якого поховають на меморіалі.

Тіло Сергія Байдовського вулицями міста до виїзду з Луцька супроводжували тисячі лучан. Вони скандували «герої не вмирають», «слава Україні – героям слава», несли синьо-жовті та червоно-чорні стяги та виконували державний гімн. Поховають героя Майдану у Нововолинську.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
дідо Показати IP 22 Лютого 2014 13:46
Козюра вже між попами заліз, щоб бути у цетрі уваги.А майдан перед телевізором підтримував.
Крук Показати IP 22 Лютого 2014 14:00
СЛАВА героям МАЙДАНУ
Андрій Показати IP 22 Лютого 2014 14:03
Ага, дистанційно підтримував, а за портфеликом особисто прибіжить. Вже аж верне від всіх отих "шакалів", які тільки язиком собі вміють дорогу розчищати до посад. І за них я з товаришами на Майдані був? За них лучани на вулиці вийшли? Знову народ обдурений.
Антон до Андрій Показати IP 22 Лютого 2014 14:30
Да, Ігор Гузь отримав посаду і вже на майдан не побіг...а в той час гинули ці діти...
Анонім до Андрій Показати IP 22 Лютого 2014 14:30
Андрію, все тільки починається. тепер треба не допустити , щоб нас обдурили, не заспокоїтися після відставки зека, а повсякчас бути напоготові
ага до Анонім Показати IP 22 Лютого 2014 15:22
Діти загинули за для змін в Україні, а ці Козюри і Гузі тільки б до влади скоти. Народ не допускайте до влади цих більш ніж продажних скотів які все життя при владі та тільки привласнюють собі комунальне майно (Буратіно і т.п.). СЛАВА героям МАЙДАНУ.
koreanstar777 до вс до ага Показати IP 22 Лютого 2014 16:28
Бісмарк казав, що революцію задумують романтики, здійснюють фанатики, а плодами користуються пройдисвіти. Оті всі Гузі і подібні. Майте на увазі і пильнуйте!
Любомль Показати IP 22 Лютого 2014 14:10
Нехай земля буде йому пухом...
Макс Показати IP 22 Лютого 2014 14:37
Герой Майдану!
ааа до Макс Показати IP 22 Лютого 2014 14:56
Андрюша Козюра якого засвистали на майдані пішов в попи із своєю старою девою сестричкою Светкою! Х..й тобі, а не посаду! Віддай землю під Буратіно і прикращай гуляти по Операх із шматами!!! Дружина вагітна була, а Андрюша тягав всіляких б/у шмат!!! Голосуй за Козлюру!!!
shain Показати IP 22 Лютого 2014 14:57
може варто нікого не ховати на меморіалі, не перетворювати його на кладовище
якщо так до shain Показати IP 22 Лютого 2014 16:58
Там кладовище і так. Ближче до дороги перепоховання поляків, вбитих енкаведистів. Виходить, що тільки героїв майдану зась. Чи просто собачок незручно буде вигулювати?
shain Показати IP 22 Лютого 2014 15:03
було б добре, якби усіх мешканців міста спитали про те, чи вони ЗА таке поховання для мертвих існують кладовища на мою думку не потрібно створювати чергових мавзолеїв досить буде пам’ятного знаку
Злий Показати IP 22 Лютого 2014 15:08
Козюру,Гузя,Шибу і ін. ми вже бачили. Треба нові,надійні люди. А за смерть хлопчини падло янукович повинен відповісти,так як і за всіх інших загиблих та поранених!!! Не сховається навіть в Еміратах.
Укр Показати IP 22 Лютого 2014 15:15
В селі Копачівка, Рожищенського р-ну. в сільській церкві (московського патріархату). Люди почали подавати за упокій, невинно вбитих на майдані, піп відмовлявся згадати Героїв, мовив, ЦИТАТА - "ви ж Їх не знаєте, може вони Київського патріархату, чи сектанти." і буде не правильно за них тут молитись. Але все в таки "зачитав"
Загреб Показати IP 22 Лютого 2014 15:39
Мрази рти закройте.Люди погибли.
Лучанин Показати IP 22 Лютого 2014 15:49
Героям СЛАВА ! Вони віддали свої життя,а нам продовжувати розпочату ними справу , вигнали одних готуйтесь гнати других і може коли прийдуть треті будуть зміни. Самі відомі революціонери це наступна хвиля !!!!
Іванна Показати IP 22 Лютого 2014 15:50
Слава ГЕРОЮ УКРАЇНИ!!!! Вічна пам"ять!!!
Ярослав Показати IP 22 Лютого 2014 16:43
Слава герою Украіни
Дмитро Показати IP 22 Лютого 2014 17:34
В с. Копачівка священик Московського патріархату відмовився молитися на поминальній за загиблими майданівцями .Ганьба та позор.
Моя думка Показати IP 22 Лютого 2014 17:39
Вважаю, що на похоронах вистроюватись в перших рядах коли ти не є родичем чи близьким другом померлого або його сім*ї є некоректро І тому козюрі, Романюку і Шибі і т.п. не варто було туди пхатись, але фотокамери в натовпі можуть не поміти і тоді піар не вдасться...
ІННА Показати IP 22 Лютого 2014 17:52
Коли ми навчимося обирати владу за вчинками, а не партійною приналежністю, Козюрі, Гудзю, Шибі і Бондарю позор! Їх ера вже пройшла назавжди, треба було йти на майдан, а не ховатись за спинами дітей!
ррр Показати IP 22 Лютого 2014 18:27
героям слава !!! а волині я думаю самий час почати розуміти що московський патріархат то не церква а відділ кдб тепер уже фсб яка зомбує людей
Сергію Байдовському Показати IP 22 Лютого 2014 18:53
Ми родились в одному місті ,ти вчився в Луцьку ,а я тут тепер живу .Ми ніколи не знали і не чули один про одного і я на багато років старша за тебе. Сьогодні йшла до Собору помолитись за померлих родичів, а також за героїв, фото яких стоїть на майдані Луцька. Купила квіти і не знала куди їх покладу, тебе навіть не написала в записці за упокій,бо не знала кого хоронять сьогодні і відспівують в храмі .В Соборі жіночка підказала занести квіти в нижній храм , я спустилась і побачила хрест з твоїм ім*ям і прізвищем,яке запам*ятала з усіх загиблих, тому що ти мій земляк.Стояла з своїм 9-ти річним сином і розповідала йому про тебе, хоча і сама знала мало,але знала головне - ТИ герой,ти той за ким плачуть усі матері які мають дітей ,а особливо синів .Розділяю біль твоє мами і усіх рідних.Бо не для війни ми так важко ростимо синів .Людські емоції -сльози і щирі горді слова - ГЕРОЙ,СЛАВА ГЕРОЮ!СЛава БАТЬКАМ!з такими словами тебе провели в останню дорогу.Від Луцька до Нововолинська тебе провожали люди - 100 км людських сліз і болю і гордості. На твоїй сторінці в Контакті, ти 19 лютого написав -"НАЦІЯ,яка не готова посилати синів на смерть, не виживе..." Ти заплатив найбільшу в житті ціну за націю,народ,і краще життя Українців. Нам залишилось пам*ятати твоє світле ім*я, молитись за твою душу і берегти Україну, за яку ти помер.
Алла Тимощук до Сергію Байдовському Показати IP 25 Лютого 2014 19:58
я сестра дівчини загиблого........дякуємо що є ще такі люди як Ви.........
Klim Показати IP 22 Лютого 2014 18:56
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ-ВМИРАЮТЬ ВОРОГИ
Марина Падалко Показати IP 22 Лютого 2014 19:41
Я сплю, мов убитий, і сняться мені Гранати, бруківка, коктейлі й щити, Немов у Довженка, країна в огні, У полум'ї битви зійшлись два світи. Я сплю, мов убитий, і сняться мені Старі й молоді, що стоять навкруги, Ми всі розчинились в пекельній зимі, Йдемо крізь морози, вітри та сніги. Я сплю, мов убитий, і сняться мені Держави мужі, ті, що їй вороги, Що гнитимуть скоро в комфортній тюрмі - Народ не пробачить їм владні борги. Я сплю, мов убитий, і сняться мені Майдан, і Грушевського, і "профспілки", Запеклих боїв неполічені дні І крик, що застряг у вухах на роки. Я сплю, мов убитий, і сниться мені Та куля, що в мене, як беркут, летить. Я хочу прокинутись, тільки в цім сні Я й справді убитий. І серце мовчить... Автор - Марина Падалко
galaS Показати IP 22 Лютого 2014 19:51
Слава нашому Герою!!!
СЛАВА ГЕРОЯМ ВСІМ Показати IP 22 Лютого 2014 21:28
СЛАВА ГЕРОЯМ ВСІМ
Віктор Заячук Показати IP 22 Лютого 2014 21:33
СЛАВА ВСІМ ГЕРОЯМ УКРАЇНЦЯМ
Віктор!!! Показати IP 22 Лютого 2014 22:35
Козюрі треба визначитись за кого взагалі відстоювати інтереси!!! Клеє з семе націоналіста, перед Башкаленком бігало "чмо", як його принижувалу, і хіхіколо козел!!!!!!!!!!!!!!!! На фото він попереду, хто ти такий?????? Чого ти недовіру Романюку меру Луцька не оголошуєш, як Башкеленку і іншим???????????? Бо з синому його дружиш бо він в долі з "Буратіно"!!!!! Маріонетка.............
Анонім Показати IP 22 Лютого 2014 22:36
.бракує і слів, і сліз...хто був сьогодні на панахиді - зрозуміє. Луцьк ще не знав такого похорону і людського горя....Небесна сотне, дякую ! але мені було противно від того . що ще до того як занесли тіло героя в собор, стояв Козюра і видавлював - розмазував неіснуючі сльози. а поряд голосили жінки......... а в чоловіків сльози стояли в очах.......
Коля Показати IP 23 Лютого 2014 15:11
Лiля Козюра, вiзьмись за голову, не принижуй своеi жiночоi гiдностi... З ким ти живеш???
Віталій Показати IP 24 Лютого 2014 10:41
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
ігор Показати IP 28 Лютого 2014 21:06
а під яку пісню їх проважали
ігор Показати IP 28 Лютого 2014 21:07
жаль ціх героїв слава Їм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus