USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На акціях проти пенсійної реформи в Росії затримали понад 800 осіб

9 Вересня 2018 23:17
Багатолюдні акції протесту у так званий єдиний день голосування 9 вересня відбулись у багатьох містах Росії.

У Санкт-Петербурзі відбулась акція прихильників опозиціонера Олексія Навального проти підвищення пенсійного віку у Росії. Оскільки ці акції, за словами поліції, були несанкціонованими, правоохоронці почали затримання мітингувальників, пише «Інтерфакс».




Представник ГУ МВС РФ із забезпечення громадського охорони порядку Юрій Валяєв відзвітував, що під час акції у Санкт-Петербурзі було близько ста затриманих.

«У нас дійсно близько 100 затримані в Санкт-Петербурзі і в Москві кілька людей за порушення законодавства», – відзвітував він.


У свою чергу петербурзькі ЗМІ, кореспонденти яких були присутні на акції, давали набагато вищі оцінки кількості затриманих. Зокрема, «Фонтанка» повідомляла, що затримано «400-500 осіб». Видання «ЗакС.Ру» писало, що лише на Пирогівській набережній було близько 300 затриманих.

За даними ОВС-Інфо, загалом за участь в акціях проти пенсійної реформи, які пройшли у багатьох містах Росії, затримано 839 осіб.

За оцінками видання, найбільше затриманих в Санкт-Петербурзі – 354 осіб, на другому місці за кількістю затримань Єкатеринбург – 129 осіб.



Також було затримано учасника групи Pussy Riot і видавця "Медіазони" Петра Верзілова: його заарештували на виході з під'їзду власного будинку.

"Він збирався поїхати до ОВС "Басманний", щоб доставити документи учасниці Pussy Riot Вероніці Нікулишиній та її подрузі Діані Деденко, яких затримали раніше під час протестів проти пенсійної реформи", - пише "Медуза".

Поліція почала затримання учасників акції опозиції у центрі Москви після того, як вони рушили з Пушкінської в бік Манежної площі.

"Затриманих доправляли у припарковані біля дороги автозаки. Затримання проводяться в районі Колонного залу Будинку Союзів у центрі міста", - повідомляв "Інтерфакс".

9 вересня у Росії відбувався Єдиний день голосування – відбувались вибори різного рівня: у 22 суб’єктах на території РФ проходили прямі вибори губернаторів, також відбулись додаткові вибори в Держдуму у семи одномандатних округах в шести регіонах. У Москві обирали мера.


Прихильники Олексія Навального у цей день провели акції протесту по всій Росії, яку за аналогією назвали – єдиний день протесту.

Нагадаємо, 19 липня Державна дума Росії у першому читанні підтримала законопроект про підвищення пенсійного віку для росіян. У розпал Чемпіонату світу з футболу 2018 уряд Росії оголосив про рішення поступово підвищити пенсійний вік – з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків. Після цього в країні відбувались акції протесту, організовані переважно представника опозиції, які через проведення ЧС навіть забороняли.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus