USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На будівлі театру у Луцьку хочуть встановити меморіальну табличку

24 Жовтня 2017 17:56
Вшанувати річницю відновлення Луцького Братства хочуть, встановивши меморіальну табличку на будівлі Волинського обласного лялькового театру.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 жовтня.

Як йдеться у зверненні Волинського крайового братства Святого апостола Андрія Первозванного, у вересні цього року Волинь відзначила 400-річчя Луцького Хрестовоздвиженського братства - найстарішої організації Великої Волині. Якраз у вересні 1990 року, у приміщенні Волинського обласного лялькового театру відбулася обласна установча конференція, яка поклала початок відродженню Братства. Тому Братство просить розглянути можливість встановлення меморіальної дошки, поряд з існуючою, що стосується установчої конференції Руху.

На меморіальній дошці планують розмістити такий напис: «У цьому будинку 22.IX.1990 року відбулась обласна установча конференція, що поклала початок відродження Луцького Хрестовоздвиженського братства, заснованого 1617 року, яке стало частиною історії Луцька, Волині, України. Встановлено на честь 400-ліття Братства. Вересень 2017 року». Дошку планували виготовити з такого ж каменю, аналогічного розміру. Керівництво лялькового театру не заперечує щодо встановлення меморіальної таблички.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ще не зовсім свідоми Показати IP 24 Жовтня 2017 19:55
Коли влада вшанує і поставить табличку "Сьогодні відродився Луцький завод синтетичних шкір"?
Георгій Показати IP 24 Жовтня 2017 21:29
Встановлюйте відповідно до затвердженого КМУ " Положення про порядок встановлення пам"ятних знаків і т. д " . Проведіть конкурс. Виберіть найкращий проект. А то по всьому Луцьку якась пошесть - таблички з чорного граніту. Завішали всі фасади надмогильними плитами, що не несуть ніякого смислового навантаження, не мають ніякої художньої цінності. А то виходить, що яка подія - таке і її відзначення. Знакові події достойні належного відзначення. Не демонструйте прийдешнім поколінням свого жлобства і несмаку.
???? Показати IP 24 Жовтня 2017 21:54
Це що, на будинку лялькового театру хочуть розмістити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus