USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

50 мільйонів на фонтан - занадто велика сума, - Пустовіт

12 Липня 2017 21:24
Світло-музичний фонтан у центрі Луцька не добудовують через велику вартість проекту, вважає виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт.

"Основна причина, чому цей фонтан не будується – дорога вартість. Потрібно розуміти, що сучасний фонтан з електропідсвітленням, звуковим супроводом, на якому показують за допомогою лазерних пристроїв різні зображення, коштує 2 мільйони доларів. Такі кошти – велика сума для Луцька і будувати його за бюджетні кошти поки немає змоги", - повідомив Пустовіт, пише Волинь24.

Він зазначив, що наразі в Луцьку є важливіші питання за вирішення долі недобудованого фонтану у центрі міста.

"Ми розуміємо, що проблема фонтану, яка відкладається з року в рік, має бути вирішена. Можливість започаткування роботи фонтану розглядалася, команда Ігоря Поліщука працювала зі спонсорами і знайшлися ті люди, які готові долучитися до будівництва. У разі вдалого завершення виборчої кампанії Ігоря Поліщука такий фонтан буде збудований", - заявив Григорій Пустовіт.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: НЕВТІШНІ ПЕРСПЕКТИВИ ДОВГОБУДУ У ЛУЦЬКУ АБО КОЛИ ЗАСПІВАЄ ФОНТАН

"Лучани чекають на фонтан і ми це розуміємо. Давати обіцянки, що це буде зроблено завтра-післязавтра ми не будемо. Як тільки стабілізується ситуація в Луцьку, пройдуть вибори, ми займемося питанням фонтану", - підсумував Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, у 2012 році тоді ще нардеп Ігор Палиця був готовий допомогти у фінансуванні фонтану-довгобуду. Він запропонував чиновникам підготувати проект, відібрати найкращий варіант та погодити його з громадськістю. У травні 2012 виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив конкурс на кращий проект фонтану на Театральній площі. Уже в липні стало відомо, що жодна із запропонованих пропозицій не вдовольнила уподобання чиновників.

Тоді, влітку 2012-го, було вирішено, що до 1 вересня фахівці мають розробити нову концепцію світломузичного фонтана, аби нарешті братися за реалізацію задуму.

А вже у лютому 2013 року виявилося, що коштів на реалізацію задуму немає, відтак коли на місці «корита» постане фонтан, невідомо досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Пропоную Показати IP 12 Липня 2017 21:44
Ті гроші виділити на учасників ато (квартири ,куроррти , пільги )
лучанка Показати IP 12 Липня 2017 22:12
Зробіть простий фонтан, як колись був, все ж таки гарніше буде ніж ходити біля того корита...
лучанин до лучанка Показати IP 13 Липня 2017 10:23
За гроші конфіскованого майна Кривицького. А ми усі знаємо скільки майна в його в Луцьку і по Україні. Відновити те що він зруйнував в науку другим щоб думали мізгами.
скептик Показати IP 12 Липня 2017 22:38
за 2 ляма зелені можна побудувати як мінімум такий фонтан як у Вроцлаві. але кому він потрібний ?
Анонім Показати IP 12 Липня 2017 23:44
Хай би зробили красоту
Фонтаньери Показати IP 13 Липня 2017 01:47
Цей фонтан був людей обман. Під струменями моного фонтану сиділо два барани сприймаючи звуки мовної води-це були блін я і ти, А це кругом гирчали речі на превиборчій картечі.
Жаба Показати IP 13 Липня 2017 04:21
Оформити "калюжу" в бетоній балії, і вже буде радувати очі "довгобудована" акво-форма. В разі долучення до реалізації талановитого фахівця - умовна простота з великою ймовірністью має шанс перерости в шедевр. Zwei Fliegen mit einer Klappe schlagen - Принаймі одним махом виконати дві важливі справи - Завершити будівництво жахливого жб страхіття посеред центру міста - В разі успішної реалізації зявиться місцева Архітектурна Зірка. Що для цього треба? Та любе рішення!!! Тоді виникає наступне питання: Чи існує в дупутатській і виконавчій владі та людина, яка здатна проявити інціативу без лоховських передвиборних обіцянок!? Не говорячи вже про сміливця спроможнього реалізувати, на перший погляд, "простеньку" ідею! Про "мільйонний" варіант - його ще треба експлуатувати та підтримувати в задовільному технічному стані. Чи по зубам місту така "красота"?
Прапорщику Показати IP 13 Липня 2017 07:17
Який фонтан? Ти зайди у лікарні, подивись що там потрібно. Облаштувати його мінімально... А це 150 квадратів плитки це 20 тис грн. І за роботу приблизно 20 тис. ну і ще клеюча суміш потягне з 8 тис. І так всього 48 тисяч.
Сам Показати IP 13 Липня 2017 07:20
Краще 27-му школу добудуйте!
34 Показати IP 13 Липня 2017 07:54
Я зроблю за 1,5 млн
нострадамус Показати IP 13 Липня 2017 12:53
на місці фонтану відновити дитячий майданчик. до фінансування залучити луцьких бізнесменів, як інвесторів, з можливістю вподальшому розмістити на дитячому майданчику їхню рекламу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus