USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На фронт два роки відправляли БТРи з неякісною бронею

18 Жовтня 2017 14:06
Київський бронетанковий завод 2 роки відправляв в зону АТО «модернізовані» бронетранспортери з неякісною бронею.

Про це повідомили «Наші гроші» з посиланням на ухвалу Солом'янського райсуду Києва.

«У листопаді 2015 року Міноборони уклало з КБТЗ угоду про постачання армії модернізованих бронетранспортерів БТР-3ДА, - йдеться в повідомленні, - корпуси БТР обшили бронею з високоякісної бельгійської сталі. Але потім гарну броню замінили на паршиву».

«Бельгійські» машини успішно пройшли випробовування, їх пустили у виробництво і почали відправляти у зону бойових дій. Але слідство встановило, що серійні бронетранспортери були вже не з випробованої бельгійської сталі HB500MOD, а з іншої, не такої міцної — марки ATI500AR.

За даними НАБУ, за два роки на сталь, загартовану Лозівським ковальсько-механічним заводом, витратили 57,12 млн грн. Це начебто була неякісна сталь, по суті напівпродукт, що робив машину вразливою і загрожував життям членів екіпажу.

На які саме ділянки фронту відправляли вразливу техніку, не повідомляється. Детективи НАБУ заявили суду клопотання про вилучення доказів з Міністерства оборони України.

Підприємство ТОВ «Альфа Техно Імпорт», яке продало Лозівському заводу неякісну сталь для загартування, раніше вже фігурувало у кримінальній справі. У 2012 році фірма отримала від державного заводу «Антонов» близько 1,5 млн грн за запчастини до автокранів, які насправді не постачала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан(Крымчанин) Показати IP 18 Жовтня 2017 17:51
"Картонные" бронежилеты, такая же бронетехника. Генералы классические воры. Какая же армия?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus