USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На КП «Ласка» встановили пропускний режим

2 Серпня 2017 13:15
На комунальному підприємстві «Ласка» встановили пропускний режим і потрапити на територію можна лише після попередньої домовленості.

Про це розповіла директор «Ласки» Дана Новарчук під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2-го серпня.

Так, під час звіту Новарчук члени виконкому поцікавилися, чому вона допускає на територію невідомих людей.

«Ми бачили в інтернеті відео, коли в операційній знаходилися невідомі люди у нетверезому стані. Також було видно, що на території притулку ходили невідомі особи. То чому вони там знаходяться?», - запитав член виконкому Валерій Корпач.

Зі слів Дани Новарчук - це провокатори, втім, як запевнила директорка, на територію КП вони не потраплять.

«Я не знаю про яке відео ви говорите, але у нас були провокації, коли люди вривалися на територію «Ласки», ми викликали правоохоронців, а ті не хотіли їх виводити, мовляв, це громадське місце. Тепер, через цих "зоотерористів" нам довелося запровадити чіткий режим пропуску на територію, згідно з попередньою домовленістю. Посторонні тепер не зможуть до нас заходити, хоча через це нам стало важче працювати з волонтерами», - каже Новарчук.

Крім того, у неї поцікавилися, чи дійсно луцькі комунальники їздять відловлювати собак в інших містах.

Зі слів Дани Новарчук, договір дійсно є з іншими містами, але він стосується стерилізації псів, мовляв, це їхній заробітки, завдяки чому підприємство сплачує "комунальналку". Та запевнила, що стерилізованих тварин повертають в ті населені пункти, звідки їх привозили.

Керіник звіринця розповіла, що цього року мають намір запустити два нових проекти: один стосуватиметься реабілітації людей з особливими потребами, інший встановлення крематорій на кладовищі, де спалюватимуть біовідходи.

Нагадаємо, волонтери та зоозахисники неодноразово вимагали звільнити керівника КП «Ласки». Так, 22 червня під стінами міськради активісти та волонтери влаштували акцію протесту. З їх слів тварини на КП «Ласка» зникають безслідно, окрім цього, коли їх віддають у чиїсь руку, то не завжди документально фіксують це. Також волонтери заявляли, що керівник підприємства Дана Новарчук не обліковує усі благодійні кошти, а частину переводить у громадську організацію «Волинське товариство захисту тварин», яку очолює. За цими фактами тривають перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 2 Серпня 2017 14:38
Це щьо режимний обьект??? Усього навсього притулок для собак та щей з сумнiвною репутацiею. Так мабуть краще та зручнiше буде робити сво`i темнi справи???
!!!!!! Показати IP 3 Серпня 2017 15:08
З Якого це дива КП "ЛАСКА " стала приватною власністтью Новарчук, що вона вирішуе кому , коли і як відвідувати притулок ??? Новарчук всього навсього директор притулку а не власник ! Притулок це власність міста і всі люди мають повне право відвідувати притулок в любий зручний час...так як саме лучани є платниками податків з яких і утримується притулок ! Якщо на те пішло тоді хай встановлять в притулку веб камери, щоб всі люди бачили що відбувається за стінами притулку. Тоді ніхто не буде заважати Новарчук працювати і не буде ніяких провокацій.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2017 21:00
бачив я той пропускний режим - підходиш до воріт та гамселиш кулаками і тобі відкривають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus