USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На луцькій вулиці без тротуарів водіям та пішоходам все складніше миритися

30 Жовтня 2015 09:03
Жителі вулиці Героїв УПА змушені щодня ризикувати власним життям, просто йдучи до зупинки. Колись дорога слугувала лише виїздом до прилеглих до Луцька сіл. Зараз вона сполучає місто з об'їзною трасою міжнародного значення. На вулиці доволі інтенсивний рух транспорту, особливо вантажного, велосипедистів та пішоходів, проте тротуари залишаються необлаштованими.

Про це пише Район.Луцьк.



Частину дороги відремонтували, інша ж настільки вузька, що дві машини ледве можуть розминутись. Якщо тепла пора року ще дозволяла водіям та пішоходам якось миритися, поступаючись одне одному місцем на трасі, то погіршення погодних умов імовірно ускладнить рух. Ще однією проблемою є бетонні конструкції на люках, на які при поганій видимості можна «налетіти», скаржаться водії.



«Кожного дня їздимо на роботу в місто. Загалом дорога хороша, а от на вулиці Героїв УПА їхати складно: постійно треба зважати на люки, на пішоходів, інші машини. Особливо обережним треба бути з велосипедистами. Відстань маленька, багато хто їде як в Луцьк, так і в села. Коли йде дощ, не знаєш, у якої глибини яму можеш в'їхати. Шкода й пішоходів. Зранку на дорозі купа дітей, які йдуть до школи. Проїхати неможливо, боїшся зачепити. Не розумію, чому у центрі дорогу ремонтують, а тут шматок залишили», – каже водій легковика Андрій.



Жителі району розповідають, що дорога знаходиться надто близько до будинків, тому постійно треба щось ремонтувати. Вантажівки їздять і вдень, і вночі, тому спати неможливо. Кажуть, діти щоразу прокидаються.

«Доводиться кожного ранку проводити дітей до зупинки. Ідемо: вони рядочком з яскравими рюкзачками, щоб хоч якось видно було. Я іду за ними. Залишається секретом, чому біля зупинки влада спромоглася установити тротуари, а за кілька метрів – духу не вистачило», – каже жителька району Наталія.



Для водіїв маршуток, яким щодня по кілька разів доводиться їздити, траса не становить загрози чи незручності. Хоча вони одні з головних та постійних учасників руху на трасі. Кажуть, що вже звикли поступатись дорогою, і щиро не розуміють, у чому проблема.

«А що ви хочете, будинки позносити, чи що? Їздили і будуть їздити. Іншої дороги немає, її побудувати ще складніше. Звичайно, добре буде, коли зроблять. А поки маємо те, що маємо», – ділиться водій маршутки № 26.

У ДАІ Волині коментують, що стан дороги на вулиці Героїв УПА до повороту на вулиці Ківерцівську та Липлянську хороший, а от від магазину «АВС» і далі – проблемний. Проїзд незручний, адже недотримані умови побудови траси. На щастя, саме через це ДТП на вулиці не ставалися, частіше – через нетверезих водіїв, які перевищують швидкість на трасі.

Нагадаємо, у червні 2015 року на проблемному «Вишківському» перехресті (перетині вулиць Набережна-Ківерцівська-Стрілецька-Героїв УПА) встановили світлофорний комплекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Земляк Показати IP 30 Жовтня 2015 09:12
Наследие воровских кланов. Все скоро измениться!!! Слава Украине!!!
Житель села Показати IP 30 Жовтня 2015 09:18
Повністю підтримую. Їхати - не зручно. Йти пішки - небезпечно. Треба вирішити проблему! P.S. Дорога до с. Липляни з іншого боку ще вужча.
1 Показати IP 30 Жовтня 2015 10:35
теж саме по вул. О.Шума
Оля Показати IP 30 Жовтня 2015 13:15
А вул.Грибоєдова,де міліція і пожежна частина- хтось пробував пройти ввечері-тротуар понад 5 школою майже відсутній і зарослий кущами. Ліхтарі знаходяться вище рівня дерев, тому на дорозі нічого не видно.
Вишківчанин Показати IP 30 Жовтня 2015 22:13
Я на цьому відрізку дороги при зустрічному роз'їзді із газеллю передню праву пружину підвіски побив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus