USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Львівській не створюватимуть новий ринок

4 Липня 2018 10:39
11 підприємців із колишнього ринку «Львівський» домовилися з власником земельної ділянки на вулиці Львівській про облаштування 19 торгових пунктів. Мешканці прилеглих будинків, своєю чергою, виступають категорично проти створення нового ринку.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 липня.

Керівник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай пояснила, що мова – про підприємців із колишнього ринку, які хочуть облаштувати свої павільйони на земельній ділянці, що на вулиці Львівській, 112. Мешканці трьох родин, своєю чергою, виступають проти того, щоби біля їхніх будинків облаштовували торговельний ряд. Натомість управління архітектури дало попередній позитивний висновок щодо створення ринку.

Член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що потрібно вирішити, що для міста важливіше, адже підприємці сплачуватимуть податки та забезпечуватимуть робочі місця.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що депутатська профільна комісія не підтримала цей проект рішення, адже «вважає, що в місті й так достатньо ринків».

Мешканець будинку на Львівській, 114 Любомир Третяк зауважив, що йдеться про схему й речі не називають своїми іменами.

«Це ринок. Це 19 контейнерів у одному місці», – підкреслив чоловік. Він зазначив, що у зв’язку з облаштуванням ринку на Львівській виникатимуть затори.

Любомир Третяк пригадав, що було на ринку "Львівський". «Ми хочемо жити спокійно. Ми не хочемо перетворити Луцьк на суцільний торговельний майданчик», – сказав чоловік.

Він зазначив, що підписи, які буцімто збирали за розміщення ринку на Львівській, 112, – це «абсурд і повний фейк». «Вони зібрали 3 тисячі підписів. Де на Львівській стільки людей? Вони на 40-му чи 33-му збирали підписи?» – обурився Третяк.

Представниця від підприємців Богдана Боднарчук наголосила, що йдеться про сучасний ринок, де облаштують освітлення, облагородять територію та не здійснюватимуть продаж алкоголю. Окрім того, передбачено домовлення з комунальними закладами, які проводитимуть прибирання на майбутньому ринку. На закид щодо фальсифікації підписів вона, своєю чергою, зазначила, що підписи збирали з поданням прізвищ і ініціалів.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зауважив, що йдеться про прецедент, адже не повинно бути так, щоб кожен власник міг облаштовувати ринок на своїй приватній ділянці.

Члени виконкому не підтримали проект рішення про облаштування торгових пунктів на Львівській.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Липня 2018 11:25
Дуже цікаво, як могло управління архітектури дати погодження на розміщення ринку, якщо генпланом його там не передбачено ? То вже ті новопризначені дизайнери-марчендайзери з Києва бездумно печатки ліплять, чи то ше спокуса старих корумпованих кадрів ? Але що є спільним, як для одних так і других, так це результат - дурь безпросвітня замішана на криміналі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus