USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На майнінг одного біткоїна йде стільки енергії, як на будинок за місяць

20 Жовтня 2017 07:00
Біткоїн-транзакції використовують так багато енергії, що, згідно зі звітом голландського банку ING, електрики, яка використовується для однієї операції, вистачить, щоб забезпечити електроенергією будинок майже на цілий місяць, пише Соцпортал з посиланням на Business Insider.

Майнінг біткоїнів використовує багато електроенергії, що робить безпечними подібні операції, так як неправомірні схеми стають занадто затратними. «Переконавшись, що майнінг - вигідний бізнес, цілісність мережі збережеться до тих пір, поки доброзичливі вузли контролюватимуть більшу частину обчислювальної потужності, - пише старший економіст ING Теуніс Брозенс. - Разом вони будуть домінувати над процесом видобутку криптовалюти. Алгоритм видобутку біткоїнів вимагає великої обчислювальної потужності і, отже, електроенергії, що робить майнінг дорогим».

Порівнюючи кількість енергії, використовуваної для біткоїн-транзакції, з витратами на електрику в своєму будинку в Нідерландах, Брозенс каже: «200 кВт достатньо для запуску більше 200 циклів прання. Насправді це стільки, скільки споживає весь мій будинок за 4 тижні, приблизно 45 кВт-год на тиждень, що становить 39 євро за електрику (при поточних споживчих цінах в Нідерландах)».

Біткоїни не тільки використовують величезну кількість електроенергії для здійснення угод, а й використовують майже експоненціально більшу суму, ніж більш традиційні форми електронних платежів.

«Витрати біткоїнів на електроенергію різко контрастують з платіжними системами, які працюють з довіреними контрагентами. Наприклад, Visa використовує близько 0,01 кВт-год (10 Вт-ч) за транзакцію - це в 20 тисяч разів менше енергії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus