USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На обласну екоінспекцію через сморід скаржитимуться в міністерство

27 Червня 2017 09:05
Депутати Луцької міської ради планують прийняти звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо бездіяльності волинської філії Держекоінспекції в зв’язку з тим, що останні не включаються у роботу щодо ліквідації причин виникнення смороду в Луцьку.

Про це йшлося 27 червня під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Директор департаменту ЦНАП Лариса Карп’як повідомила, що лучани досі скаржаться на гарячу лінію «15-80» щодо смороду, який час від часу шириться вулицями міста.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зауважив, що зі смородом в місті, фактично, бореться лише відділ екології міської ради, муніципальна поліція та члени ГФ «Варта Порядку», які виявляють місця незаконного зливу та викиду стоків та відходів.

Натомість, державна екологічна інспекція, зі слів Ігоря Поліщука, в цю роботу не включається.

«Чомусь Держекоінспекція не бере в цьому участі. Чи існують вони взагалі - невідомо. Жодного сприяння в вирішення проблеми», - пояснив Ігор Поліщук та додав, що чимало джерел смороду знаходяться поза межами Луцька, де в міської влади вже немає повноважень.

Відтак, вже під час наступної сесії депутати планують прийняти звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо бездіяльності волинської філії Держекоінспекції.

Ось уже кілька місяців лучан тероризує нестерпний запах. Першопричиною цьому називали Луцький біоетанольний завод, однак ось вже місяць, як завод не працює. Згодом з’ясувалося, що причиною смороду є кілька джерел, серед яких – незаконні зливи м’ясників, захоронені рештки тварин на Лідавській та на вулиці Мамсурова, очисні споруди в Липлянах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 27 Червня 2017 10:44
Нарешті. Тільки це звернення треба було робити через тиждень після появи смороду. Такими темпами можна надіятися що ми років через десять отримаємо відповідь, а років через тридцять може щось і робити почнуть ... на Марсі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus