USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На освіту області цьогоріч потрібно майже 700 мільйонів

23 Січня 2018 11:04
У 2018 році значну суму коштів потрібно буде спрямувати на проведення капітальних ремонтних робіт у навчальних закладах області. Загальний обсяг видатків на освітню галузь має сягнути майже 700 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у Волинській обласній раді 23 січня.

Як нагадав заступник голови Волинської обласної ради Володимир Пирожик, традицію передсесійних бюджетних слухань було започатковано ще минулого року з метою обговорення конкретних проектів і програм безпосередньо із майбутніми розпорядниками коштів.

«У теперішньому скликанні облради ми змінюємо систему прийняття рішень, коли останнє слово залишається за депутатами. Депутати перестають тільки схвалювати рішення, а аналізують подані проекти», – наголосив Володимир Пирожик.

Голова бюджетної комісії облради Андрій Турак додав, що завдання бюджетних слухань – сформувати такий бюджет області, аби до нього не виникло жодних зауважень під час розгляду на сесії.

Потім питання, що стосуються формування бюджету області на 2018 рік, розглядатимуть на відповідних комісіях.

Першим на бюджетних слуханнях розглянули «освітнє» питання. Як повідомила керівниця управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, цьогоріч обсяг видатків на освітню галузь на Волині має скласти 675,525 мільйона гривень, із яких понад 190 мільйонів становить освітня субвенція, 203 мільйона – дотація з державного бюджету. Із обласного бюджету має надійти 281,249 мільйона.

Загалом у 2018 році передбачено на освітню галузь спрямувати на понад 131 мільйон більше, ніж минулого року. Як пояснила Людмила Плахотна, це пов’язано зі збільшенням заробітних плат, підвищенням тарифів, ростом стипендіального фонду тощо.

«Всі мають розуміти, що поточних, тобто незахищених, видатків дуже багато. Це ми можемо спостерігати й протягом року, коли зі зверненнями виступають із різних освітніх закладів, зокрема районних. Вони потребують грошей як на капітальні видатки, так і на поточні витрати», - зауважила керівниця.

Вона також зазначила, що багато коштів потрібно буде спрямувати на професійно-технічні заклади та три виші, які не так давно були передані з державного фінансування. Це Шацький лісовий коледж імені Валентина Васильовича Сулька, Володимир-Волинський агротехнічний коледж та Нововолинський електромеханічний коледж.

Окрім того, потрібно враховувати й перерахунки. Так, на минулій сесії щодо потреб Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату йшлося про 911 тисяч гривень, але після перерахунків за кошторисною документацією сума видатків на проведення капітального ремонту коридорів і сходових кліток навчального закладу зросла до 1,2 мільйона. Ще, до прикладу, 5 мільйонів гривень потрібно на проведення ремонтних робіт у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus