USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Рівненщині вилучили бурштину на 2 млн

27 Травня 2017 12:05
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів кримінальної справи правоохоронці Рівненської області вилучили понад 110 кілограмів бурштину на суму 2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"26 травня, на підставі ухвали суду працівники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції спільно з Рівненською місцевою прокуратурою провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів кримінального провадження. Правоохоронці вилучили понад 110 кілограмів бурштину різної фракції, від 20 мм до 50 мм. Вартість вилученого бурштину сягає двох мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РІВНЕНСЬКА «МАФІЯ У ПОГОНАХ» ЗАРОБЛЯЛА НА ВОЛИНСЬКОМУ БУРШТИНІ

Як повідомлялось, 17 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що прокуратура закінчила досудове розслідування щодо так званої "рівненської бурштинової мафії" на чолі із екс-заступником обласного прокурора, пише Українська правдаю

Раніше, у липні 2016 року, пройшли масові обшуки у Рівненській області у справі про незаконний видобуток бурштину.

Поліція тоді повідомила, що під час обшуків вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисячі євро та 94,5 тисячі гривень.

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання п’ятьох учасників схеми.

Також був затриманий і арештований тодішній заступник прокурора рівненської області Андрій Боровик.

Пізніше Луценко ухвалив рішення про звільнення прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука.

Нагадаємо, нелегальний видобуток бурштину - це глобальна проблема трьох областей України. Поки влада не впроваджує дієві методи врегулювання ситуації та повернення видобутку в законне русло, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Так, під час сесії Волинської облради 19 травня депутати проголосували за пропозицію надати 51 тисячу гектарів надр у користування комунальному підприємству «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.

Як свого часу говорив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus