USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині руйнується унікальна церква

17 Вересня 2014 15:09
Унікальна гішинська церква на Волині може зникнути з лиця землі. Дерев’яна церква, зведена без єдиного гвіздка, яка вистояла і війни, і природні катаклізми, її оминули вогонь і буревій швидко руйнується. Приміщення в аварійному стані, стіни перетворюються на порохно, тому прихожани навіть побоюються до них торкатися, а дах, щоб не протікав, місцеві майстри накрили руберойдом, що є не дуже добре для пам’ятки архітектури. Про це інформує Про Ковель.

Допомогти врятувати найстарішу пам’ятку поліської дерев’яної архітектури – церкву Святого Дмитра Солунського, яку, згідно з деякими даними, звели ще в 1567 році в селі, яке нині носить назву Гішин, керівництво Ковельської райдержадміністрації та райради просить всіх небайдужих людей, адже далі сподіватися на те, що державна таки виконає взяті на себе зобов’язання, немає часу.

За рахунок коштів обласного бюджету в 2010 році почали розробляти проектно-кошторисну документацію для реставрації храму. Тоді виділили трохи більше ста тисяч гривень. Проте цих коштів виявилося не достатньо, адже згідно з підрахунками чиновників ще необхідно було додати половину від цієї суми та 2150 гривень на проведення державної експертизи проекту. В сільській раді кілька років тому підрахували, що на проведення капітального ремонту споруди необхідно відшукати півтора мільйона гривень, проте із ростом інфляції нині ця сума вже буде значно більшою.

Керівництво району наразі сподівається лише на допомогу своїх краян, які неодноразово доводили, що гуртом можна вирішити будь-яку проблему, врятувати не тільки храм, а й життя людині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus