USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині борються з пожежами в екосистемах

8 Липня 2015 13:24
За станом 8 липня в області зафіксували 5 пожеж в екосистемах. Дві пожежі ліквідували, ще три пожежі продовжують гасити працівники пожежно-рятувальних підрозділів.

Про це повідомили у прес-службі волинських вогнеборців.

Так, 7 липня працівники ДПРЧ-14 селища Ратно ліквідували пожежу торфу, що виникла на площі 0,2 гектара поблизу села Тур, а бійці ДПРЧ-16 селища Стара Вижівка загасили торфяне угіддя на площі 0,1 гектара поблизу села Яревище.

Цього ж дня рятувальники ДПРЧ-8 міста Каменя-Каширського розпочали гасіння торфовища, охопленого вогнем на площі 4 гектари поблизу села Пнівне. Спекотна погода та нестача водних ресурсів поблизу місць виникнення пожеж ускладнюють роботу рятувальників.

Для безперебійної подачі води із віддаленого вододжерела залучили пожежну насосну станцію ДПРЧ-8 Каменя-Каширського та рукавний автомобіль з Ковеля. Пожежа локалізована.

За станом на 9:00 погасили 0,2 гектара угіддя. Над ліквідацією пожежі працюють 10 рятувальників, їм допомагають 5 осіб місцевого населення.
Триває ліквідація пожежі на торф’янику на території Ворокомлевської сільської ради Камінь-Каширського району, що виникла 3 липня. Уже погасили 2,5 гектари угіддя.

7 липня виникла низова лісова пожежа біля села Краска Ратнівського району на площі 1,5 гектари. Спільними зусиллями працівників ДПРЧ-14 селища Ратне та працівників лісової пожежної охорони пожежу локалізували. Погасили гектар, ліквідація триває.

Рятувальники закликають громадян бути украй обережними з вогнем під час відпочинку у лісах та під час господарювання на відкритих територіях. Особливих пересторог необхідно дотримуватися в умовах сухої спекотної погоди, що спостерігається в області. Упродовж пожежонебезпечного періоду заборонено розкладати багаття у лісах та на відкритих територіях, викидати непогашені сірники, недопалки. У період надзвичайної пожежонебезпеки категорично заборонено заїжджати до лісового фонду транспортними засобами.

Не минайте навіть незначного загоряння. Вживайте заходів для гасіння та негайно повідомляйте рятувальників за номером «101», - просять вогнеборці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, винних за пожежі на торфовищах області покарали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ааа Показати IP 8 Липня 2015 22:21
..........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus