USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – дефіцит інсуліну

5 Липня 2014 09:56
Вже другий тендер на закупівлю інсуліну для діабетиків області провалюється. А тим часом запас ліків для інсулінозалежних вичерпуються.

Тому депутатам пропонують розподілити кошти між районами і містами області, щоб місцеві медичні заклади змогли оперативно закупити інсулін для хворих, поки не вирішиться питання з централізованою закупівлею препарату.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства вчора, 4 червня.

Нагадаємо, проблеми із забезпеченням інсуліном хворих на цукровий діабет на Волині виникають не вперше. Зокрема, 25 квітня під час 25 сесії облради депутати говорили про те, що через знецінення гривні існують затримки забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном іноземного виробництва. Тоді підтримали відповідний запит депутата Миколи Давидюка. З його слів, до нього зверталися хворі на цукровий діабет та нарікали на відсутність або затримки забезпечення інсуліном. У запиті він просив надати звіт про вирішення проблеми та при потребі збільшити обсяги фінансування програми забезпечення цих людей препаратом.

Зі слів виконувача обов’язків начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Івана Грицюка, до 2013 року в області діяла цільова програма «Цукровий діабет». У 2014 році такої програми немає. Натомість в бюджеті є субвенція на забезпечення інсулінозалежних хворих у розмірі 10 мільйонів гривень. Та інсулін для хворих вже скоро має закінчитися, бо досі не вдалося здійснити торги.

«Двічі оголошувалися торги на закупівлю інсуліну, бо на сьогоднішній момент він закінчується. Перший раз торги відмінили, оскільки до Антимонопольного комітету надійшла заява компанії «Індар». Після того, як усе вирішилось, оголосили другі торги, які мали відбутися 2 липня. Та до Антимонопольного комітету надійшла заява від іншого учасника тендеру, бо компанію не влаштовує об’єм замовлення. А заяву АМКУ, яка надійшла 27 червня, розглядатиме місяць», - пояснив він.

Тому управління охорони здоров’я пропонує частково розподілити субвенцію між районами і містами області, аби ті самостійно придбали необхідну кількість інсуліну, поки не відбудуться централізовані торги. Адже для діабетиків ось-ось може закінчитися життєво необхідний препарат.

Комісія рішення підтримала. Тепер воно чекатиме сесійного розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
айболить Показати IP 5 Липня 2014 10:17
От про що владі треба думати, а не піаритись тому Пустовіту де треба і не треба! Привези на Волинь інсулін і прозвітуй громаді!!! А то одних захищають броніками, гроші виділяють, а інші на ровному місці померають!!!
інсулін Показати IP 5 Липня 2014 10:18
зае***и вже своїми тендерами!!!
Анонім Показати IP 6 Липня 2014 10:42
Конституція - основний закон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus