USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому відтягують впорядкування видобутку бурштину на Волині?

18 Травня 2016 13:39
Тисячі гектарів землі можуть передати КП «Волиньприродресурс» для розвідки території на наявність бурштину. Таким чином волинські депутати хочуть впорядкувати видобуток корисних копалин в області. Втім, губернатор хоче зняти таке рішення на доопрацювання, мовляв, потрібно краще впорядкувати документацію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 18-го травня.

На розгляд профільної комісії винесли проект рішення щодо погодження надання надр у користування КП «Волиньприродресурс».

Втім, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував зняти питання з розгляду, мовляв, потрібно ще доопрацювати документацію та провести її експертизу.

Також він зауважив, що немає погодження на використання природних ресурсів від Держгеонагляду. Відповідно, вважає губернатор, не можна й голосувати за використання природних ресурсів.

Втім, запевнив виконувач обов'язків директора «Волиньприродоресурс» Веніамін Туз, що такого дозволу не потрібно. Він рекомендував губернатору уважніше читати постанови Кабміну.

«Уважніше читайте постанови Кабміну. Раніше все «рішалося» зверху. А Ви далі продовжуєте таку ж політику, пора навести лад із видобутком бурштину в області», - дорікнув Гунчику Туз.

Із цього приводу секретар комісії Ігор Лех нагадав, що відкладання процесу лише ускладнює та погіршує ситуацію в області з видобутком бурштину.

«Як тільки ми доводимо питання до процесу впорядкування, всі починають говорити про якісь процедури, додаткові бюрократичні заходи тощо. Минула каденція депутатів казала: давайте чекати, що з цього приводу вирішить Київ, а тепер - давайте ще щось перевіряти. Ми не довіряємо власному підприємству?! Скільки ще чекати?? За ці два роки через незаконний видобуток бурштину збитків - на мільйони. Варто вже діяти й впорядковувати це проблемне питання», - наголосив депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: КП «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС» ОТРИМАЄ 280 ТИСЯЧ

Впорядкування видобутку «сонячного» каміння, вважає депутат Юрій Ройко, є вольовим рішенням, на яке варто зважитися.

«Давайте робити вже дієві кроки, а не чекати все нових перевірок та погоджень. Потрібно ухвалити вольове рішення», - наголосив обранець громади.

Більшість присутніх ухвалили пропонований проект рішення й рекомендують депутатам ухвалити його під час сесійного засідання.

Зауважимо, що пропонований проект рішення передбачає погодити комунальному підприємству «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради надання надр у користування з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки покладів бурштину ділянок Маневицького району Волинської області.

ЧИТАТИ ЩЕ: БУРШТИН ДЛЯ ВОЛИНЯН: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС»

До слова, орієнтовна площа ліцензійної ділянки становить 20 тисяч гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 18 Травня 2016 13:56
Торги не закінчили Чи договорняки
Петро Показати IP 18 Травня 2016 16:28
Вони поки не переділять так, як їм вигідно, то ніякого рішення не буде.
мама Показати IP 18 Травня 2016 18:11
ще не наїлися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus